ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα-Κόσοβο: Τσέκαρε την πρωτιά και μια θέση στα μπαράζ του Euro (2-0)



Η Εθνική μας ομάδα εμφανίστηκε σοβαρή σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού απέναντι στο Κόσοβο και παρόλο που δυσκολεύτηκε να φτάσει στην περιοχή των αντιπάλων μας, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0, χάρη στα γκολ των Γιακουμάκη και Μάνταλου, με τον μέσο της ΑΕΚ να δείχνει τον δρόμο για την κορυφή και την άνοδο στην Β κατηγορία του Nations League. Θέση και στα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2024 μέσω Nations League εξασφάλισε η γαλανόλευκη, σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει ένα από τα εισιτήρια μέσο του ομίλου της στα προκριματικά.


Α' ημίχρονο


 Η Εθνική μας ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να κρατήσει την κατοχή και να πιέσει ψηλά την ομάδα του Κοσόβου, μην επιτρέποντας τους να κάνουν το παιχνίδι τους. Τα πρώτα λεπτά κυριάρχησε ο αργός ρυθμός και οι δυνατές μονομαχίες με την πρώτη ευκαιρία να είναι με τον Παυλίδη ύστερα από κερδισμένη μπαλιά του Μπουχαλάκη, με το σουτ του όμως να περνάει αρκετά εκτός εστίας, μόλις στο 12'.

Μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Εθνική μας ομάδα στο 17ο λεπτό, όταν ύστερα από ένα σουτ με το αριστερό το Μπακασέτα, η μπάλα κόντραρε και πήρε περίεργη τροχιά με τον Μούριτς να διώχνει με υπερένταση  σε κόρνερ. Δεύτερη συνεχόμενη ευκαιρία για την εθνική μας στο 25' με τον Μπακασέτα ξανά να παίρνει αρκετά μέτρα στο γήπεδο και όταν βρέθηκε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή να σουτάρει, με την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά εκτός από την δεξιά μεριά της εστίας του Κοσόβου.

Η γαλανόλευκη μας καταφέρνει να βγάζει ένταση και πάθος στο παιχνίδι της στο πρώτο ημίχρονο, ψάχνοντας υπομονετικά τον τρόπο να διασπάσει την αμυντική γραμμή του Κοσόβου για να ανοίξει το σκορ. Στο 36' ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του Κοσόβου, με την μπάλα να μην απομακρύνετε, αυτήν έφτασε στο ημικύκλιο έξω από την περιοχή με τον Μαυροπάνο να έχει όλο τον χρόνο για να κάνει το σουτ αλλά αυτό να είναι άστοχο και να περνάει εκτός.

Στο τέλος το ημιχρόνου ο Μασούρας θα βγάλει πολύ ωραία πάσα προς τον Μπακασέτα, ο οποίος θα κερδίσει την μονομαχία με τον Αλίτι αλλά θα κάνει το σουτ όντας εκτός ισορροπίας και θα βρει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, με το 0-0 να μένει και να είναι και το σκορ ημιχρόνου, σε ένα ημίχρονο όπου η Εθνική μας ομάδα δικαιούταν ένα γκολ με βάση την κυριαρχία της και το πλήθος των ευκαιριών που δημιούργησε.


Β' ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η γαλανόλευκη μπήκε με πιο καθαρό μυαλό, μειώνοντας τον ρυθμό της  αλλά κρατώντας την κατοχή στα πόδια της προσπαθώντας να βγει πιο ορθολογικά στην επίθεση, κυρίως από αριστερά με Μάνταλο-Τσιμίκα. Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε στο 64' όταν ο Μπακασέτας έκανε διείσδυση από αριστερά και έβγαλε την μπάλα στον Γιακουμάκη, με την μπάλα να κοντράρει και να αιφνιδιάζει τον επιθετικό μας και την μπάλα να περνάει εκτός.

Η Εθνική μας συνέχισε να προσπαθεί να βρει τρόπο να σκοράρει και το κατάφερε τελικώς στο 71' όταν ύστερα από σέντρα του Μάνταλου από τα αριστερά,  βρήκε το κεφάλι του Γιακουμάκη, ο οποίος με πολύ όμορφη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά των διχτύων γράφοντας το 1-0 και βάζοντας μπροστά στο σκορ την Ελλάδα.

Μετά το γκολ της Εθνική μας υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή με τους οπαδούς του Κοσόβου να προκαλούνε με την συμπεριφορά της και να υπάρχει και ένταση στις κερκίδες. Μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού η γαλανόλευκη κατέβασε ρυθμούς παίζοντας με τον χρόνο και θέλοντας να κρατήσει δυνάμεις, οι Κοσοβάροι πήραν μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να ανέβουν και να βρούνε την ισοφάριση αλλά χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία.

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα το Κόσοβο κέρδισε ένα φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, με όλους τους παίχτες της να ανεβαίνουν στην περιοχή της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Μούριτς. Στην συνέχεια της εκτέλεσης οι παίχτες μας έκλεψαν την μπάλα με τον Μάνταλο να βγαίνει μόνος απέναντι στην εστία και να κερδίζει τον Μπεκάι στην διεκδίκηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 2-0 και να μας στείλει στην Β κατηγορία του Nations League και στην κορυφή του ομίλου με 12 βαθμούς έχοντας 4/4 σε παιχνίδια ομίλου διοργάνωσης ύστερα από τα προκριματικά του Μουντιάλ του 96 το 1994 όπου είχαμε και πάλι ξεκινήσει με 4 σερί νίκης.


Ενδεκάδες

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Σιώπης, Μπουχαλάκης, Χατζηγιοβάνης, Μασούρας, Παυλίδης


Κόσοβο: Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι, Μουσλία, Μπερίσα, Ρουντάνι, Μουρίκι, Ρασίτσα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code