ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ιστορία του αριθμού «30» στον ΠΑΟΚ

 

Οι προκάτοχοι του αριθμού που επέλεξε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ασπρόμαυρων», Νίκο Κουαλιάτα. 

Ολοκληρώνοντας το υπερατλαντικό ταξίδι του από την Ουρουγουάη στην Ελλάδα προκειμένου να πλαισιώσει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ ενόψει της επικείμενης αγωνιστικής σεζόν, ο Νίκο Κουαλιάτα «πάτησε» στη Θεσσαλονίκη, με τους «ασπρόμαυρους» να μοιράζονται φωτογραφικό και βιντεογραφικό υλικό με το νεαρό μεσοεπιθετικό. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι γνωστός έγινε και ο αριθμός του Ουρουγουανού, ο οποίος αποφάσισε να πορευτεί με το νούμερο «30», επιλέγοντας έναν αριθμό που δεν έχει φορεθεί και πολύ διαχρονικά από παίκτες του Δικεφάλου. 

Τον εν λόγω αριθμό είχαν επιλέξει τόσο οι νεαροί τερματοφύλακες Νίκος Μελίσσας και Φώτης Κουτζαβασίλης, όσο κι ο Γκόραν Γκάβρανσιτς, έχοντας αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ ως δανεικός από τη Ντιναμό Κιέβου τον Ιανουάριο του 2008.  

Λίγες σεζόν αργότερα, το καλοκαίρι του 2012, το νούμερο «30» είχε επιλεχθεί και πάλι από κεντρικό αμυντικό, και ειδικότερα από τον Μπονγκάνι Κουμάλο, με τον υψηλόσωμο Αφρικανό να είχε προστεθεί στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων» ως δανεικός από την Τότεναμ για έναν μόλις χρόνο. 

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε φορέσει τη φανέλα με το νούμερο «30» στο στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης, ήταν ο Μάρσιο Αζεβέδο που είχε αποκτηθεί ως δανεικός τη σεζόν 2017/18 από την Σαχτάρ.

Όσον αφορά τον Κουαλιάτα, αναμένεται να φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το συγκεκριμένο αριθμό, δεδομένου ότι τις προηγούμενες σεζόν είχε αποφασίσει να φοράει νούμερο «10», ενώ στην πρώτη του χρονιά σε επίπεδο ανδρών αγωνίστηκε με το νούμερο «24», κι εν συνεχεία από το 2019 έως και το 2021 είχε τον αριθμό «25»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code