ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Ντέκερ στο sportsnewsgreece.gr: "Στόχος μας είναι κάθε μέρα να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα"

 


Η Allinq Continental Cyclingteam είναι μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στον Γύρο της Ελλάδας (27/4-1/5), με τον sports director του Ολλανδικού συλλόγου, Kelvin Dekker να μιλάει αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη, τόσο για τους στόχους και την φιλοσοφία της ομάδας του, για την άποψη του για τα ετάπ, όσο και για το ποια στοιχεία την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες που συμμετέχουν. 

Ο Ολλανδικός σύλλογος είναι μια ομάδα κατηγορίας UCI Continental level και έχει την βάση του στο Veluwe. Στον Γύρο της Ελλάδας, θέλει να είναι ανταγωνιστική, να έχει δυναμική και να πετύχει όσο τον δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα, ενώ για τους στόχους θα βλέπουν την κάθε μέρα ξεχωριστά και θα τους προσαρμόζουν ανάλογα, αλλά θα ήθελαν κυρίως πλασαρίσματα στην πρώτη δεκάδα στα ετάπς. Η ομάδα είναι νεοσύστατη και βρίσκεται συχνά σε αγώνες στο επίπεδο του Εθνικού μας γύρου αλλά και επιπέδου 1.1, ενώ στα μέσα Μαρτίου, σημείωσαν επιτυχίες μεταξύ άλλων και στο Ολλανδικό Olympia's tour. 

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο sports director της Allinq Continental Cyclingteam, Kelvin Dekker στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας σχολιάσετε την συμμετοχή της ομάδας σας στον Γύρο της Ελλάδας;

Ήμασταν πολύ χαρούμενοι όταν πήραμε το μήνυμα ότι έχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε στον Γύρο της Ελλάδας. Πάντα ήξερα ότι η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα με μεγάλη ιστορία και τα τελευταία χρόνια, έβλεπα όλο και περισσότερους ποδηλάτες να πηγαίνουν στην Ελλάδα για προετοιμασία. Φαίνεται ότι είναι μια υπέροχη χώρα για να κάνεις ποδήλατο. Ως καινούργια ομάδα κατηγορίας Continental είναι δύσκολο να έχουμε ένα καλό πρόγραμμα αγώνων μετά από δύο χρόνια με την πανδημία του κορονοιού. Οπότε, το να έχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε στον Γύρο της Ελλάδας, που είναι ένας αγώνας διαβάθμισης 2.1 και αποτελείται από πέντε αγωνιστικές ημέρες, είναι κάτι πολύ ωραίο. Αμέσως, όλοι οι ποδηλάτες ανυπομονούσαν για αυτό το challenge και το είδαν ως μια εξαιρετική ευκαιρία για να δείξουν τι είναι ικανοί να κάνουν σε διεθνές επίπεδο.


Ποια είναι η άποψή σας για τα ετάπ; Πώς τα αξιολογείτε; Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πιο δύσκολα σημεία στις διαδρομές;

Νομίζω ότι το πρώτο και το τελευταίο ετάπ είναι τα πιο δύσκολα. Την πρώτη ημέρα έχει αναβάσεις συνέχεια και την τελευταία με την ανάβαση που πηγαίνει γύρω στα 1700μ.+. Όμως όλες οι μέρες μας δίνουν ευκαιρίες για να κάνουμε αγώνες και να είναι μεγάλες μέρες, καθώς σχεδόν κάθε μέρα ξεκινάμε με μια ανάβαση. Οι αναβάσεις δεν είναι ποτέ εξαιρετικά απότομες, οπότε θα δυσκολευτούν οι ποδηλάτες πραγματικά για να κάνουν την διαφορά, αλλά πάντα θα παρακολουθούμε πως θα εξελίσσουν τα πράγματα. Οι ποδηλάτες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τον αγώνα και εμείς ως continental team, δεν θέλουμε να τις δημιουργήσουμε. Υπάρχουν πολλές επαγγελματικές ομάδες στην εκκίνηση και θα δούμε πώς θα προσεγγίσουν τον αγώνα. Θα έχουμε για τον αγώνα μια καθημερινή προσέγγιση μέσα στην ομάδα.

Φυσικά πάντα όλοι στοχεύουν σε όλους τους διαθέσιμους στόχους, αλλά ποιος είναι ο πιο συγκεκριμένος σας στόχος για τα ετάπ ή τις φανέλες;

Έχουμε ατομικούς στόχους για όλους τους ποδηλάτες. Έχουμε ένα αθλητή, 18 χρονών, που απλώς πηγαίνει στον αγώνα για να τον τερματίσει, ώστε να πάρει περισσότερες εμπειρίες ως νέος ποδηλάτης. Από την άλλη μεριά, έχουμε άλλον ένα αθλητή στην πρώτη του χρονιά εδώ και Κ23, ο οποίος θα προσπαθήσει να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα στους τερματισμούς και να τεστάρει τα όρια του. Για κάθε αγώνα προσπαθούμε να βάλουμε στόχους για την ομάδα και για τους ποδηλάτες ξεχωριστά, οι οποίοι μπορεί να είναι διαφορετικοί για τον κάθε ένα. Ως σύλλογος θα επικεντρωθούμε στη συνεργασία ως ομάδα πρώτα. Ο στόχος μας κάθε μέρα είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα και θα είμαστε χαρούμενοι αν καταφέρουμε να μπούμε σε κάποια ετάπς στην πρώτη δεκάδα στους τερματισμούς. Κάθε μέρα θα ορίζουμε μερικούς αναβάτες που πιστεύουμε ότι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να βρεθούν στην πρώτη δεκάδα και οι υπόλοιποι θα επικεντρωθούν στην υποστήριξη αυτών των αναβατών. Η φανέλα των νέων θα μπορούσε να είναι κάτι, το οποίο να επιδιώξουμε, αλλά θα το δούμε μετά από κάποιες μέρες, αφού θα αναλύσουμε τα δεδομένα μέρα με την μέρα.


Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να έχετε στους αγώνες;

Είμαστε μια νέα ομάδα και σε αυτό το σημείο, έχουμε πολλούς ποδηλάτες ειδικά για τους αγώνες της Ολλανδίας και του Βελγίου, δηλαδή αγώνες με λιθόστρωτα και με πολύ αέρα. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Αλλά, μαζί με αυτό το πρόγραμμα προσπαθούμε να προσφέρουμε στους αναβάτες μας ένα διεθνές καλεντάρι. Προσπαθούμε να πηγαίνουμε τουλάχιστον μία φορά το μήνα σε αγώνες διεθνούς εμβέλειας. Έτσι έχουμε έξι αναβάτες Κ23 και έντεκα ελίτ αναβάτες, ενώ τα επόμενα χρόνια θέλουμε να εξελίξουμε την ομάδα μας με περισσότερους ακόμη ποδηλάτες Κ23. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλά σχετικά με την ανάπτυξη νεαρών αναβατών από την κατηγορία juniors μέχρι τους επαγγελματίες. Οπότε, στο μέλλον μπορεί να δείτε ότι θα έχουμε περισσότερους αναβάτες Κ23.

Για τον σπόνσορα μας είναι πολύ σημαντικό να προβάλλεται τόσο στην Ολλανδία, όσο και παντού σε όλο τον κόσμο. Η Allinq είναι μια εταιρία που αναπτύσσεται στην Ολλανδία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Για αυτόν τον λόγο, θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους στην Ευρώπη να γνωρίζουν καλύτερα με τι πράγματα ασχολείται η εταιρία. Οπότε όταν θα βλέπουν μέλη της Allinq να εργάζονται στην γειτονιά τους, τότε θα έχουν μια θετική γνώμη, η οποία θα προκύπτει καθώς η εταιρία ασχολείται με τον αθλητισμό. Έτσι, όπου θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη, θέλουμε να έχουμε μια επιθετική νοοτροπία στον αγώνα. Μπορείτε να το περιμένετε από εμάς αυτό και στον Γύρο της Ελλάδας.

 

Ποια χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι κάνουν την Allinq Continental Cyclingteam να ξεχωρίζει από άλλες ομάδες του Γύρου της Ελλάδας;

Το πρώτο πράγμα είναι ότι θα είμαστε η μοναδική Ολλανδική ομάδα στην εκκίνηση. Επίσης, αν και είμαστε μια ομάδα continental, προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε όσο το δυνατόν με περισσότερους επαγγελματίες μπορούμε. Οι world teams είναι το παράδειγμά μας στο πώς θέλουμε να δουλέψουμε και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στην ομάδα μας. Υποθέτω ότι το προσπαθούν και άλλες ομάδες, αλλά εμείς κοιτάζουμε μόνο τον εαυτό μας. Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό των αναβατών μας. Το personal coaching είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας και είμαστε συνεχώς σε επαφή με τους ποδηλάτες μας για να βεβαιωθούμε ότι πηγαίνουμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι ποδηλάτες μας είναι υπεύθυνοι της δικής τους εξέλιξης, όχι μόνο ως αναβάτες αλλά και ως άνθρωποι. Αυτοί είναι υπεύθυνοι και η ομάδα προσπαθεί να τους δώσει όσα περισσότερα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εξελιχθούν.


Είστε ως sports director της ομάδας για τον αγώνα. Οπότε, θα ήθελα να μας περιγράψετε την καθημερινή σας ρουτίνα σε αυτήν την δουλειά για αυτούς τους αγώνες.

Το να είμαι sports director σε αυτούς τους αγώνες, σημαίνει ότι έχουμε πολλές υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα. Αλλά η προετοιμασία είναι το κλειδί. Προσπαθώ να κάνω όλα τα πράγματα σχετικά με τα logistics πριν από τον αγώνα, οπότε αυτό δεν μας τρώει χρόνο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Φροντίζω επίσης ότι το σταφ, οι μηχανικοί και ο soigneur γνωρίζουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους, ώστε να μπορούν να εργάζονται χωρίς υπερβολική επίβλεψη. Κάθε πρωί όταν ξυπνάω, προσπαθώ να πηγαίνω για πρωινό με τους ποδηλάτες, για να δω πώς κοιμήθηκαν και πώς αισθάνονται. Όταν πάνε στην εκκίνηση, θέλω να βεβαιωθώ ότι όλα είναι καλά και αν οι ποδηλάτες χρειάζονται κάτι περισσότερο από εμένα. Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια του αγώνα, τον παρακολουθώ μαζί με τον μηχανικό και κοουτσάρω, καθώς είμαι στο αυτοκίνητο.  Μετά τον αγώνα προσπαθώ να ακούσω τις εμπειρίες των αναβατών. Έπειτα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και για λίγη ώρα ξεκουραζόμαστε. Αργότερα, κάνω ένα γύρο γύρω από το ξενοδοχείο, ελέγχω με το προσωπικό αν όλα πάνε καλά και αν χρειάζονται κάτι από εμένα και μετά πάω να κάτσω σε λίγο με κάθε αναβάτη, για να δω πώς νιώθουν μετά τον αγώνα. Πριν και μετά το δείπνο, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, τσεκάρω την πίστα με το VeloViewer, το οποίο είναι ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα, που μου επιτρέπει εμένα και τους ποδηλάτες να προετοιμαστούμε για τα επόμενο ετάπ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να δούμε τον καιρό που θα έχει, να κάνουμε ένα ένα συγκεκριμένο σχέδιο αγώνα, να καθορίσουμε για το πού θα στείλουμε τον soigneur, την επόμενη μέρα με τα μπουκάλια και γενικότερα ότι άλλο θέλουμε να προγραμματίσουμε. Μετά έχουμε ένα meeting με τους ποδηλάτες, στο οποίο κοιτάμε πίσω στο προηγούμενο ετάπ, παρατηρούμε τους ατομικούς και ομαδικούς στόχους που θέσαμε και προσπαθούμε να δούμε τι ήταν καλό και τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα και με ποιο τρόπο. Αυτά τα meetings είναι πολύ σημαντικά και μαθαίνουν όλοι πολλά πράγματα. Κοιτάζουμε επίσης, το επόμενο ετάπ, παρατηρούμε την διαδρομή όλοι μαζί και συζητάμε το σχέδιο του αγώνα. Θέτουμε ξανά στόχους τόσο ατομικούς, όσο και ομαδικούς και προχωράμε γρήγορα στα σχέδια logistical. Μετά από αυτό έχω μια συνάντηση με το σταφ, οπού κάνουμε τα ίδια πράγματα, οπού εκείνοι είναι επικεντρωμένοι στα καθήκοντά τους και λιγότερο στον ίδιο τον αγώνα. Μετά από αυτό, ελπίζω να υπάρχει λίγος χρόνος για χαλάρωση μαζί με το σταφ. Προσπαθούμε να κοιμόμαστε εγκαίρως, γιατί οι μέρες μας διαρκούν πολύ και είμαστε όλη μέρα στη δουλειά, οπότε χρειαζόμαστε την ξεκούραση. Μετά ξυπνάμε πάλι και τα κάνουμε όλα αυτά ξανά. Αν βρω χρόνο πηγαίνω και μια μικρή βόλτα, γιατί κάνω κυρίως στατικές δουλειές ως sporting director και η πλάτη μου δεν είναι πάντα χαρούμενη με αυτό, οπότε το να έχω την δυνατότητα να κινούμε, είναι σημαντικό.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code