ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ρουμανία-Ελλάδα (0-1): Πογιέτ και Εθνική έδειξαν τα δόντια τους με το «καλημέρα»

 


Νικηφόρο ντεμπούτο για τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έγινε ο πρώτος τεχνικός στην Εθνική Ελλάδος που ξεκινάει με νικηφόρο ντεμπούτο, μετά τον Φερνάντο Σάντος. Η Ελλάδα στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο απέναντι στη Ρουμανία και με το γκολ του Μπουχαλάκη έφυγε νικήτρια από το Βουκουρέστι. Οι Ρουμάνοι ξεκίνησαν δυνατά και θέλησαν στο ντεμπούτο του δικού τους προπονητή να δώσουν γρήγορο ρυθμό και να απειλήσουν την εστία του Βλαχοδήμου, όμως η Εθνική μας μετά τα πρώτα είκοσι λεπτά ισορρόπησε και ήταν αυτή που απείλησε. Αρχικά με Πέλκα και Λημνιό και στη συνεχεία με το γκολ του Γιακουμάκη που κακώς ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 38' πήρε το προβάδισμα η Ελλάδα με τον Μπουχαλάκη, μετά τη σέντρα του Ρότα. Από εκεί και πέρα οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να κλείσουν την εθνική μας στα καρέ της, όμως στην ουσία το μοναδικό διάστημα που πραγματικά ένιωσε απειλή η Ελλάδα ήταν αυτό το 68'-73', όπου έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Από εκεί και πέρα και με τις πολλές αλλαγές των δύο ομάδων ο ρυθμός έπεφτε, με την Εθνική να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 87' με τον Δουβίκα να κάνει δύο τα τέρματά της.

Επόμενη παιχνίδι για την Ελλάδα τη Δευτέρα με το Μαυροβούνιο, ξανά εκτός έδρας, πριν τα τέσσερα παιχνίδια του Ιουνίου, σε διάστημα δώδεκα ημερών, για το Nations League. 

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Ο Ιορντανέσκου παρέταξε με 4-2-3-1 τη γηπεδούχο Ρουμανία, με τον Νίτσα κάτω από τα δοκάρια. Ο Ράτιου ήταν δεξιά στην άμυνα, με τον Καμόρα αριστερά. Κίρικες και Ρους ήταν το κεντρικό αμυντικό, με το ζευγάρι Μαρίν και Μπορντεϊάνου να είναι τα κεντρικά χαφ. Μπροστά τους ο Τσιτσαλντάου, αριστερά στην επίθεση ο Μαξίμ, δεξιά ο Μιτρίτσα και στην κορυφή ο Πούσκας.

Από την άλλη πλευρά στο ντεμπούτο του ο Γκουστάβο Πογιέτ επέλεξε το 4-3-3 για την Ελλάδα. Βλαχοδήμος βρέθηκε στην εστία, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Ρότα, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα. Μπροστά τους ο Σιώπης σε ρόλο «6», με τους Μπουχαλάκη και Μάνταλο να κινούνται εσωτερικά στον άξονα. Ο Πέλκας αριστερά στην επίθεση και ο Λημνιός δεξιά πλαισίωναν τον μοναδικό προωθημένο Γιακουμάκη.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Εθνική μας να μπαίνει δυνατά στην αναμέτρηση και να πιέζει ψηλά στο γήπεδο. Στο 4' μετά από κλέψιμο του Μάνταλου ο Λημνιός γύρισε στη μικρή περιοχή, ο Γιακουμάκης εκτέλεσε άστοχα προ του Κίρικες. Στο 6' κόρνερ του Τσιτσαλντάου, πιο ψηλά απ' όλους ο Κίρικες, πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Στο 7' ατομική ενέργεια του Πέλκα που ανέβασε την Ελλάδα μέτρα στο γήπεδο, πάσαρε στον Ρότα που δοκίμασε εκτός περιοχής ένα σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

9' και σουτ του Τσιτσαλντάου εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου, σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Στο 10' κλέψιμο με τον Μάνταλο, μέσω Γιακουμάκη η μπάλα έφτασε στον Πέλκα, που σούταρε εντός περιοχής στην αγκαλιά του Νίτσα. Στο 15' γέμισμα του Μαυροπάνου στην περιοχή της Ρουμανίας, ο Γιακουμάκης εκτελεί πέφτοντας, όμως ο Ράτιου έκοψε πριν τη γραμμή. Στο 16' τεράστια ευκαιρία της Ρουμανίας, με τον Μιτρίτσα να παίζει το ένα δύο με τον Πούσκας, όμως στο τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Στο 20' ο Ράτιου πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, το σουτ με το αριστερό όμως ήταν άστοχο. Στο 22' η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα με γκολ του Γιακουμάκη, το οποίο αρχικά μέτρησε, όμως στη συνέχεια, μετά από συνεννόηση βοηθού και διαιτητή το γκολ ακυρώθηκε. Ο Γιακουμάκης πάντως στα ριπλέι φαινόταν onside, όμως στο φιλικό δεν υπήρχε VAR. Στο 30' γρήγορη ανάπτυξη με Μπουχαλάκη, Πέλκα και Μάνταλο, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή γύρισε παράλληλα, όμως ο Πέλκας έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Νίτσα.

Στο 38' ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Τσιμίκα και Πέλκα, η πάσα του δεύτερου για τον Μάνταλο ήταν δυνατή, όμως ο αρχηγός της Εθνικής είδε τον επερχόμενο Ρότα, που με εξαιρετική σέντρα βρήκε στην κίνηση τον Μπουχαλάκη, που με κεφαλιά νίκησε τον Νίτσα για το 0-1. Το ημίχρονο έληξε με τη Ρουμανία να παίρνει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην απειλεί την εστία του Βλαχοδήμου.

Στην επανάληψη η Εθνική μας έκανε την πρώτη τελική στο 48', με τον Χατζηδιάκο να πιάνει την κεφαλιά από το φάουλ του Τσιμίκα, αλλά ο Νίτσα μπλόκαρε. Στο 49' σέντρα του Καμόρα, ο Μαρίν μπήκε ανάμεσα στα στόπερ της Ελλάδας, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Η Ελλάδα σταδιακά έφερνε στα μέτρα της το γρήγορο ρυθμό που ήθελε να επιβάλλει η Ρουμανία στην έναρξη του δευτέρου μέρους. 

Στο 57' γρήγορη ανάπτυξη των Ρουμάνων, το σουτ του Μαρίν εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Στο 67' κεφαλιά του Ιβάν, υπό την πίεση του Μαυροπάνου, δεν ανησύχησε τον Βλαχοδήμο. Στο 70' οι Ρουμάνοι ανέβασαν ξανά στροφές, με τον Ρους να σημαδεύει το δοκάρι του Βλαχοδήμου, μετά από φάουλ του Μαρίν. 

Στο 72' τεράστια επέμβαση του Βλαχοδήμου στην αριστερή του γωνία, σε νέα κεφαλιά του Ρους, μετά από κόρνερ αυτή τη φορά. Οι πολλές αλλαγές και η κούραση των βασικών παικτών έριχναν σταδιακά το ρυθμό της αναμέτρησης και τις συνεργασίες, που έβγαζαν επιθετικά οι δύο ομάδες. Επόμενη φάση στο 87', μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την εθνική μας, με τον Χατζηγιοβάννη να ταλαιπωρεί τον Τόσκα, όμως ο Δουβίκας στο δεύτερο δοκάρι δεν έκανε σωστό τελείωμα, σε σχεδόν κενή εστία. Το παιχνίδι έληξε χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες. 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ρουμανία (4-2-3-1): Νίτσα, Ράτιου, Καμόρα (Τόσκα 75'), Κίρικες, Ρους (Ντραγκούσιν 87'), Μαρίν (Ιβάν 62'), Μπορντεϊάνου (Μιχαίλα 75'), Τσιτσαλντάου, Μαξίμ, Μιτρίτσα (Ποπέσκου 62'), Πούσκας (Τανάσε 62').

Ελλάδα (4-3-3): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (Μπακασέτας 58'), Μάνταλος (Αλεξανδρόπουλος 81'), Λημνιός (Δουβίκας 58'), Πέλκας (Χατζηγιοβάννης 81'), Γιακουμάκης (Παυλίδης 72').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code