ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ίσως... ένας Χιμένεθ να φέρει την «Εθνική άνοιξη»


Ο Τζον Φαντ' Σχιπ αποτελεί επίσημα παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας, με την ΕΠΟ να αναζητεί τον πλέον κατάλληλο αντικαταστάτη του, όπως είχε γίνει βέβαια και για τον Ολλανδό τεχνικό που αντικατέστησε τον Άγγελο Αναστασιάδη, φαντάζοντας ότι ήταν ο κατάλληλος. Ήταν τελικώς ή μας αφήνει μία πικρή γεύση ; Συγκλείνω προς το δεύτερο αποτέλεσμα...

Τα ονόματα που ακούγονται για την αντικατάσταση του δεν είναι πολλά, πλην των βασικών όπως Δέλλα, Ουζουνίδη και Δώνη. Σ' αυτά ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη ισχυρό για τα ελληνικά δεδομένα, αυτό του Μανόλο Χιμένεθ. Τί μπορεί όμως να προσφέρει περισσότερο ο Ανδαλουσιανός από τον Τζον Φαντ' Σχιπ;

Ας προχωρήσουμε στην απαραίτητη σύγκριση

Ήθελε επίθεση έπαιρνε το... «Χ»

Ο Ολλανδός τεχνικός από την πρώτη μέρα που κατέφθασε στην χώρα μας είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο να προσδώσει στο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας, όπου συμπεριλάμβανε ισχυρή δόση επιθετικού παιχνιδιού. Τελικώς, είδαμε να το βγάζει η ομάδα, χωρίς όμως το απαραίτητα καλό αποτέλεσμα, αφού όσες φάσεις και εάν παρήγαγε δεν έφθανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ άλλον προπονητή που να έχει συμβιβαστεί τόσο πολύ με τον βαθμό της ισοπαλίας. Το εθνικό σύνολο μας έπαιζε και μάλιστα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, στο τέλος της βραδιάς όμως καταλήγαμε να φεύγουμε με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας, είτε παίζαμε με Ισπανία είτε με Κόσσοβο.

Η Εθνική είχε χάσει την ταυτότητα της νίκης, ενώ είχε βρει το οικογενειακό κλίμα. Δύο καταστάσεις συγκρουόμενες αλλά πραγματικά καταστροφικές...

Αυστηρός, συμπαγής που κυνηγά την νίκη

Ο Μανόλο Χιμένεθ κακά τα ψέματα και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλον να αναλάβει το «αύριο» της Εθνικής μας ομάδας. Όχι τόσο λόγω του παρελθόντος και της γνώσης που έχει για το ελληνικό πρωτάθλημα όσο για το τί ακριβώς προσφέρει ο ίδιος στον «κορμό» του.

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την αυστηρότητα που τον διακατέχει, αυτή άλλωστε τον έκανε και πρωταθλητή Ελλάδος πριν λίγα χρόνια, όταν η ΑΕΚ είχε χίλιαδυο προβλήματα σε αποδυτήρια και τραυματισμούς. 

Ένα μεγάλο «ατού» είναι η άμυνα σε συνδυασμό με τις στημένες φάσεις. Εκεί που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την εποχή φυγής του Φερνάντο Σάντος. Τα ματς κερδίζονται όταν διαφυλάξεις το 0 στα μετόπισθεν και ο Μανόλο Χιμένεθ έχει το μαγικό ραβδάκι για κάτι τέτοιο.

Συνδυαστικά με τα όσα προανέφερα, ο Ανδαλουσιανός για ένα αποτέλεσμα εκνευρίζεται πάντα, αυτό που δεν έχει επάνω του τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το «μέταλλο» του νικητή πρέπει να επιστρέψει στις τάξεις της Εθνικής, όχι αργά ή γρήγορα... άμεσα, άμεσα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code