ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σκέψεις αναβολής του Κόπα Άφρικα λόγο μετάλλαξης Όμικρον



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του RMC, η αφρικανική συνομοσπονδία (CAF) φέρεται να εξετάζει σοβαρά την οριστική αναβολή του Κόπα Άφρικα λόγω της νέας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και λόγο των παραπόνων πολλών Ευρωπαϊκών ομάδων, κυρίως απο την Αγγλία.


Το Κόπα Άφρικα είχε αναβληθεί πέρσι και έχει οριστεί να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2021, όπου και πήρε αναβολή για δεύτερη φορά και αποφασίστηκε να διεξαχθεί από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου του 2022. Ωστόσο, η αφρικανική συνομοσπονδία (CAF) εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της διοργάνωσης στο Καμερούν, μετά την εξάπλωση της πανδημίας αλλά και τον πολλών παραπόνων αγγλικών ομάδων.

Σύμφωνα με το RMC, υπάρχει έντονη ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας, καθώς η παραλλαγή Όμικρον έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 χώρες και έχει προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων στις περισσότερες εξ αυτών.  Ένας άλλος κύριος λόγος είναι τα παράπονα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, κυρίως αγγλικών,  όπου θα ήθελαν να κρατήσουν τους παίκτες στο βρετανικό έδαφος τις επόμενες εβδομάδες, καθώς όσοι παίχτες θα κληθούν να αγωνιστούν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο κάτι που σημαίνει ότι θα λείψουν για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα από τους συλλόγους τους.

Η CAF έχει ενημερώσει ότι θα πάρει την οριστική της απόφαση πριν τις 2 Ιανουαρίου,  ημερομηνία όπου πρέπει να συγκεντρωθούνε οι παίχτες με τις εθνικές τους ομάδες, με τους χορηγούς και τις ασφαλιστικές εταιρίες που χρηματοδοτούνε την διοργάνωση να πιέζουνε για μια σύντομη απάντηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code