ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σουηδία-Ελλάδα : «Τελικός» στην Σόλνα - Μονόδρομος η νίκη.

 


Η Εθνική μας ομάδα ταξίδεψε στην παγωμένη Σόλνα, για να αντιμετωπίσει απόψε (21.45 Open) την Εθνική ομάδα της Σουηδίας, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλου στο Κατάρ.

Μετά την εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Γεωργία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε τους 9 βαθμούς και αγωνίζεται σήμερα απέναντι στους Σκανδιναβούς, έχοντας ως μοναδικό στόχο το τρίποντο, που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες κατάκτησης της δεύτερης θέσης.

Από την πλευρά τους οι Σουηδοί, που προέρχονται από εντός έδρας νίκη με 3-0 απέναντι στο Κόσοβο, έφτασαν τους 12 βαθμούς και με ενδεχόμενη νίκη ή ακόμα και ισοπαλία σήμερα, αποκτούν τεράστιο προβάδισμα έναντι της Εθνικής μας ομάδας δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Πρωτοπόρος στον Όμιλο παραμένει η Ισπανία με 13 βαθμούς, έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Friends Arena της πόλης Σόλνα, το οποίο αναμένεται κατάμεστο. Ανάμεσα στους περίπου 50 χιλιάδες θεατές που θα βρεθούν σήμερα στις εξέδρες του σταδίου, το παρόν θα δώσουν και περίπου 1500 φίλαθλοι της Εθνικής μας ομάδας.

Η Βαθμολογία, οι επόμενες αγωνιστικές και τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας.


Ακόμα κι αν η Εθνική φύγει με το διπλό σήμερα από το Friends Arena και ισοβαθμήσει με τους Σουηδούς στον βαθμολογικό πίνακα (έχοντας μάλιστα νικήσει και στον αγώνα του πρώτου γύρου) η διαφορά τερμάτων θα είναι το πρωταρχικό κριτήριο που θα καθορίσει την τελική κατάταξη. Η Σουηδία έχοντας 10-3 γκολ, υπερτερεί έναντι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (7-4) και σε περίπτωση νίκης της ομάδας του Φάν'τ Σχίπ ,αναμένεται ένα ''θρίλερ'' μέχρι την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης. Στους επόμενους αγώνες η ομάδα του Γιάνε Άντερσον αντιμετωπίζει εκτός έδρας τις Γεωργία και Ισπανία, ενώ η εθνική μας υποδέχεται αρχικά εντός έδρας την Ισπανία και στην συνέχεια ταξιδεύει στο Κόσοβο.

Υπενθυμίζεται πως την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλου παίρνουν κατευθείαν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους, ενώ όσες τερματίσουν δεύτερες θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες μπαράζ. Γενικά σε περιπτώσεις ισοβαθμιών πρώτο κριτήριο αποτελεί η διαφορά τερμάτων ανάμεσα στις ομάδες, με βάση το δεύτερο κριτήριο θα υπερτερεί η ομάδα που έχει σκοράρει περισσότερες φορές και τρίτο κριτήριο θα είναι οι μεταξύ τους αναμετρήσεις. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Σουηδία

Ο τεχνικός των Σουηδών Γιάνε Άντερσον, στα πλαίσια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ανακοίνωσε την 11αδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του στον σημερινό κρίσιμο αγώνα, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις σε διάταξη και πρόσωπα. Το 4-4-2 που χρησιμοποίησε και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν θα αλλάξει, με τον Όλσεν να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, τους Λίντελοφ και Ντάνιελσον να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Εμίλ Κράφτ ενώ στο αριστερό άκρο ο Αουγκούστινσον. Ο Όλσον μαζί με τον Εκντάλ θα βρίσκονται στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Φόρσμπεργκ να αγωνίζεται δεξιά τους σε ρόλο εξτρέμ και τον Κλάεσον αριστερά. Κουάιζον και Ίσακ θα είναι το δίδυμο της επίθεσης. Μοναδική απουσία για τους Σκανδιναβούς θα είναι ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών.

Ελλάδα

Για την εθνική μας ομάδα, ο Τζόν Φάν'τ Σχίπ δεν θα έχει στην διάθεση του τον Γιώργο Τζαβέλα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι,  όπως και τον Ζέκα που τραυματίστηκε σοβαρά προ ολίγων ημερών. Ο Ολλανδός τεχνικός παρά τις δύο σημαντικές απουσίες, δεν αναμένεται να αλλάξει διάταξη στο αρχικό σχήμα, διατηρώντας το 3-4-3.

Ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια με την τριάδα στο κέντρο της άμυνας να αποτελείται από τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Σταφυλίδη, ο οποίος θα πάρει την θέση του Τζαβέλα στην αρχική 11αδα. Ως αριστερό μπακ-χαφ θα αγωνιστεί ο Κώστας Τσιμίκας με τον Ανδρούτσο να αναλαμβάνει τον αντίστοιχο ρόλο από δεξιά. Μπουχαλάκης και Σιώπης θα είναι τα αμυντικά χαφ, με τους Μασούρα (δεξιά) και Πέλκα (αριστερά) να πλαισιώνουν τον προωθημένο Παυλίδη, στην γραμμή κρούσης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Θέση στην αρχική 11αδα πάντως διεκδικεί και ο Χρήστος Τζόλης.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code