ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ποινή 10 θέσεων σε Χάμιλτον στο Τούρκικο Γκραν Πρι

 


Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκτελέσει ποινή 10 θέσεων για το τουρκικό Γκραν Πρι της Κυριακής (10/10), καθώς ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα πάρει τώρα έναν νέο κινητήρα-τον τέταρτο του έτους, έναν περισσότερο από το επιτρεπόμενο, γεγονός που του επιφέρει ένα σημαντικό μειονέκτημα στην μάχη του φετινού τίτλου απέναντι στον Φερστάπεν.

Ο Βρετανός οδηγός σε συνεννόηση με την ομάδα του, την Μερσέντες, αποφάσισε την αλλαγή του κινητήρα εσωτερικής καύσης του μονοθεσίου του και ελπίζει πως αυτό θα του δώσει ώθηση να καλύψει την ποινή των 10 θέσεων. Ο 36χρονος τερμάτισε ταχύτερα στην πρώτη προπόνηση για τον αγώνα και ήταν τέσσερα δέκατα μακριά από τον Φερστάπεν. Ο Σαρλς Λεκλέρ πήρε την τρίτη θέση για τη Φεράρι , μία θέση μπροστά από τον συμπαίκτη τον ομόσταυλο του Χάμιλτον, τον Βάλτερι Μπότας. 

Ο διευθυντής της Μερσέντες, Άντριου Σόλβιν, εξηγεί την απόφαση αλλαγής κινητήρα:

"Η ομάδα μας προσομοιώνει όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος του έτους πριν επιλέξει την Τουρκία για την προληπτική αλλαγή, η οποία έγινε κυρίως για να αποτρέψει τον κίνδυνο αποτυχίας σε έναν έναν επόμενο αγώνα. Το να καταλάβεις πόσο εύκολο είναι να προσπεράσεις είναι στην πραγματικότητα αρκετά δύσκολο γιατί ξέρεις με το δικό σου μυαλό ποια από τα κομμάτια είναι καλά για να το καταφέρεις. Το Σότσι αν και έχει πολύ μεγάλη ευθεία αλλά δυσκολευόμασταν λίγο με την υποστροφή και αυτό το έκανε δύσκολο. Αλλά αυτό είναι ένα Γκραν Πρι όπου και ο ίδιος ένιωσε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για προσπέραση. Ο Λιούις θα πρέπει να κάνει μια συναρπαστική Κυριακή".

Ο σούπερ σταρ της Μερσέντες προηγείται του Φερστάπεν στην βαθμολογία με δύο βαθμούς, ενώ απομένουν 7 ακόμη αγώνες για την λήξη μιας εξαιρετικής σεζόν.

Ο Χάμιλτον δεν είναι ο μόνος που θα υποστεί πέναλτι καθώς και ο Κάρλος Σάινθ της Φεράρι αναμενέται να ξεκινήσει της Κυριακής από το πίσω μέρος του grid με μια νέα μονάδα ισχύος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code