ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπρινιόλι: "Τον Παναθηναϊκό τον έβλεπα μικρός στο Champions League"

 


Ο Ιταλός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μπρινιόλι μίλησε για την απόφαση του να υπογράψει στους πράσινους, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι όταν ήταν μικρός έβλεπε τις αναμετρήσεις τους στο Champions League.

Αρχικά ο 30χρονος Μπρινιόλι εξήγησε ότι η απόφασή του επηρεάστηκε αφενός μεν από την "ιστορία του συλλόγου" αφετέρου δε από το γεγονός πως "ο σύλλογος που τόσο πολύ με ήθελε και έδειξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον".

Ως εκ τούτου κατέληξε πως "ήταν πολύ εύκολη η επιλογή διότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ".

Παραδέχθηκε ακόμη ότι οι δεύτερες σκέψεις αφορούσαν την προσαρμογή, "διότι είναι μια άλλη χώρα, οπότε όλα είναι καινούργια για εμένα". Γι' αυτό και καταλαβαίνει πως "χρειάζεται λοιπόν να μπω στο παιχνίδι. Είναι κάτι όμορφο, το οποίο είναι και δύσκολο παράλληλα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος".

Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν μετά από τις κουβέντες που είχε. "Αρχικά μίλησα με τον Ρούμπεν Πέρεθ, τον οποίο ήδη ήξερα. Και επίσης με τον Φεντερίκο Μακέντα, τον οποίο δεν γνώριζα προσωπικά, αλλά ήρθα σε επαφή μαζί του. Μου είπαν πολύ ωραία πράγματα για τον σύλλογο, την πόλη και για τη δομή του κλαμπ. Μου είπαν ότι γίνεται καλή δουλειά, ότι είναι όλα πολύ καλά και ότι ο σύλλογος θέλει να μεγαλώσει. Για μένα όλα αυτά τα πράγματα είναι πολύ σημαντικά, οπότε μου άρεσε η ιδέα, την οποία κατανόησα περισσότερο μιλώντας με τον προπονητή για την πορεία που θέλει να ακολουθήσει ο σύλλογος. Κάτι που μου επιβεβαίωσαν και οι συμπαίκτες μου. Οπότε κι εγώ είμαι ευχαριστημένος".

Σημείωσε πάντως ότι είναι δύσκολο να προβλέψει τι θα προσφέρει "διότι", όπως εξήγησε, "αυτό που επιθυμεί κάποιος δεν είναι πάντοτε αυτό που μπορεί να πετύχει". Αρκέστηκε να δεσμευτεί πως "θα τεθώ στη διάθεση της ομάδας, των συμπαικτών μου και όσων εργάζονται στον σύλλογο και που μας βοηθάνε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας και ελπίζω να έχω την ευκαιρία να παίξω ώστε να δείξω την αξία μου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία προσπαθώντας να κάνω το καλύτερο δυνατό τόσο για εμένα όσο και για τον σύλλογο".

Στη συνέχεια ο Ιταλός πορτιέρε ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και ενεργοποιώντας τους θύλακες της μνήμης του επανέφερε στο σήμερα τα όσα έβλεπε ως παιδί του Μπέργκαμο. "Η πρώτη εντύπωση και η πρώτη ανάμνηση που έχω από αυτόν τον σύλλογο ήταν η πράσινη και η άσπρη εμφάνιση. Όταν ήμουν μικρός έβλεπα τον Παναθηναϊκό στην τηλεόραση όταν έπαιζε στο Champions League και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και βεβαίως το τριφύλλι, το έμβλημα του Παναθηναϊκού, το οποίο είναι πολύ αναγνωρίσιμο. Αυτές είναι οι πρώτες μου εικόνες".

Ρωτήθηκε τέλος για το γκολ που είχε πετύχει σε αγώνα με τη Μίλαν, υπογραμμίζοντας πως "ήταν μια πολύ όμορφη φάση σ' ένα ιδιαίτερο σημείο του πρωταθλήματος στο οποίο προερχόμασταν από πολλές δυσκολίες. Για έναν τερματοφύλακα το να πετυχαίνει γκολ είναι κάτι πιο μοναδικό κι από σπάνιο, οπότε θα μείνει χαραγμένο για πάντα. Κάνω άλλη δουλειά βέβαια, αλλά αυτή η φάση θα μου μείνει αξέχαστη".

Προτού ολοκληρώσει την πρώτη, αναγνωριστική, επαφή του με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού τούς έστειλε "μια μεγάλη αγκαλιά" και εξέφρασε την ελπίδα "να τους δω σύντομα στο γήπεδο".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code