ΡΟΗ

12/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σχορτσιανίτης: "Ο Γιάννης είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ"

 


Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μίλησε  στην Cosmote TV για τον Γιάννη Αντετοκούμπο και τα όσα έχει καταφέρει και του έδωσε και μία συμβουλή. 

Ο λόγος της συνέντευξης ήταν η βοήθεια του Big-Sofo στα εφηβικά χρόνια του Γιάννη στις προπονήσεις του και σε ότι άλλο χρειαζόταν. Ο Γιάννης στο παρελθόν μίλησε με τιμητικά λόγια για τον Σχορτσιανίτη χωρίς να ξεχνάει την βοήθεια που του πρόσφερε όταν ήταν μικρός αλλά επισημαίνοντας πως ποτέ δεν ζήτησε αντάλλαγμα από τον ίδιο. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σχορτσιανίτης για τον Γιάννη:

Για το πως έζησε τα κατορθώματα του Γιάννη: "Και ο Γιάννης και ο Θανάσης και γενικά όλη η οικογένεια, αυτό που έχει καταφέρει είναι τρομερό, γιατί δείχνει στον κόσμο ότι με σκληρή δουλειά και πίστη μπορείς να τα καταφέρεις.

Ο Γιάννης μας έχει δείξει ότι έχει πιστη στον εαυτό του, στην οικογένειά του και τον Θεό και είναι πρόθυμος να κάνει τόση σκληρή δουλειά.

Είναι πραγματικά τρομερό, η σειρά των τελικών και γενικά τα playoffs ήταν τρομακτική. Κάνανε τρομερά παιχνίδια όλοι οι παίκτες των Μπακς, αλλά ο Γιάννης πραγματικά ξεχώρισε. Είναι απίστευτο να βλέπεις το παιδί που κάναμε προπόνηση μαζί να τον συγκρίνουν τώρα με τους καλύτερους παίκτες".

Για την συμβουλή που του δίνει: "Να αγαπάνε πάντα αυτό που κάνουν και να μην αφήσουν τα πράγματα έξω από το μπάσκετ να τους επηρεάσουν. Δεν πιστεύω ότι ο Γιάννης χρειάζεται συμβουλή. Για εμένα ο Γιάννης είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Το παρελθόν είναι από την άποψη ότι ο σεβασμός που έχει στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ είναι τεράστιος. Ξέρει τα πάντα, σέβεται τους πάντες, ξέρει πού στάθηκε για να φτάσει μέχρι εκεί και δείχνει την ταπεινότητά του.

Το παρόν είναι το πώς μας εκπροσωπεί και μας έχει βάλει στον χάρτη του παγκόσμιου μπάσκετ. Έχουν μάθει όλοι για την Ελλάδα και τι ταλέντα μπορεί να βγάλει και το μέλλον είναι ότι με την σκληρή δουλειά του.

Το μέλλον είναι για τον τρόπο του δείχνει τον δρόμο στα νέα παιδιά για να προπονηθούν".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια