ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Vuelta: Ο απόλυτος οδηγός για την φετινή σεζόν

 



Το τρίτο χρονικά μεγαλύτερο Grand Tour της σεζόν, η Vuelta θα ξεκινήσει από το Σάββατο (14/8) και θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι την Κυριακή (5/9). O φετινός αγώνας περιλαμβάνει 21 ετάπ συνολικής έκτασης 3.417 km, συμπεριλαμβανομένων δύο ετάπ ατομικής χρονομέτρησης, πολλές αναβάσεις σε βουνά και έξι τερματισμούς σε κορυφές.

Ο Primoz Roglic της Jumbo Visma είναι ο κάτοχος των δύο προηγούμενων τίτλων, τους οποίους κατέκτησε μετά από αποτυχίες που προηγήθηκαν στην σεζόν. Το 2019 ο Carapaz τον νίκησε στο Γύρο της Ιταλίας, ενώ το 2020 ο συμπατριώτης του, Tadej Pogacar τον νίκησε με δραματικό τρόπο στο προτελευταίο ετάπ του Le Tour de France. Ο Σλοβένος όπως πρωτοείπαμε μετά κατέκτησε και τις δύο φορές την Vuelta και μένει να δουμε αν θα το κάνει και φέτος, μετά τον τραυματισμό του στην Γαλλία λόγω του οποίου εγκατέλειψε και το χρυσό μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μόνο ακόμη τρεις ποδηλάτες στην ιστορία του Γύρου Ισπανίας το έχουν κατακτήσει τρεις φορές και από αυτούς μόνο ένας συνεχόμενα. Πιο αναλυτικά, ο Alberto Contador νίκησε τρεις φορές (2008, 2012, 2014), ο Robert Haras έχει τέσσερις (2000,2003,2004) και ο Tony Rominger έχει και αυτός τρεις (1992, 1993, 1994)

Ο Roglic αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί του τίτλου, όμως απέναντι θα έχει και άλλους εξαιρετικούς ποδηλάτες, αρχής γενομένης με τον Egan Bernal της Ineow Grenadiers που κάνει το ντεμπούτο του στο Γύρο της Ισπανίας και υπενθυμίζουμε ότι έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που κατέκτησε το Le Tour, ο δεύτερος χρονικά που νίκησε το Giro και τώρα θέλει να γίνει ο πρώτος που θα νικήσει και τα τρία μεγάλα Grand Tours.

Η κατάκτηση του φετινού Γύρου Ιταλίας από τον 24χρονο Κολομβιανό ποδηλάτη "διέλυσε" τον μύθο που ήθελε ότι θα έκανε μόνο μια μεγάλη νίκη, αλλά βρήκε τον τρόπο να καταστήσει τον εαυτό του ως ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες αυτήν την περίοδο και να εκμεταλλευτεί την απουσία του Tadej Pogacar. 

Η απουσία του Σλοβένου της UAE Team Emirates άνοιξε τον δρόμο για τα άλλα φαβορί και είναι ενδεικτικό το πόσο πολύ θέλουν την νίκη, αφού για παράδειγμα η Jumbo Visma έφερε μαζί της σπουδαίους βοηθούς για τον Roglic για τα βουνά όπως ο Sepp Kuss και ο Steven Kruihswijk, αλλά και τους Sam Oomen και Robert Gesink. Για την Ineos Grenadiers, ο Dani Martinez θα έχει παρόμοιο υποστηρικτικό ρόλο όπως στο Giro τον Μάιο, ενώ ο Ρώσος Pavel Sivakov έδειξε στην Vuelta a Burgos πριν μια εβδομάδα, ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η δυναμική του ρόστερ της Ineos δεν σταματάει εκεί, αφού υπάρχουν οι Carapaz, Navaez και Yates, οι οποίοι είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά, ενώ ο Pidcock θα κάνει το ντεμπούτο του σε μεγάλο Grand Tour. Άλλο ένα μεγάλο φαβορί είναι ο Hugh Carthy της EF Education-Nippo καθώς με την νίκη του στο τελευταίο ετάπ της Vuelta a Burgos και την τρίτη θέση της περσινής Vuelta, έχει αποδείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα θα μας απασχολήσει φέτος, ενώ ο Enric Mas της Movistar είναι η μεγάλη ελπίδα για τους Ισπανούς, οι οποίοι περιμένουν πράγματα και από τον βετεράνο Alejandro Valverde και τον Mikel Landa της Bahrain Victorius. 

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς ο Aleksandr Vlasov της Astana-PremierTech και ο Romain Bardet της Team DSM, που πήραν πολύ καλές θέσεις στον φετινό Giro, θα αγωνιστούν στην Ισπανία, ενώ ο Guillaume Martin της Cofidis σίγουρα επιθυμεί να κρατήσει την φανέλα των βουνών από πέρυσι και αν μπορέσει να κάνει κα την έκπληξη στην γενική κατάταξη. Επίσης υπάρχουν δύο ποδηλάτες που βρέθηκαν σε βάθρο στην Vuelta τα προηγούμενα χρόνια, ο Esteban Chaves της BikeExchange και ο Rafal Majka της UAE Team Emirates, ενώ ο νικητής του 2015, ο Fabio Aru θα δώσει το παρών με την Qhubeka-Nexthash.

Ομάδες

Team Jumbo-Visma

ROGLIČ Primož
KUSS Sepp
OOMEN Sam
KRUIJSWIJK Steven
GESINK Robert
VAN HOOYDONCK Nathan
HOFSTEDE Lennard
BOUWMAN Koen

Όπως πρωτοείπαμε ο Roglic θέλει να πάρει τον τρίτο τίτλο του στην Vuelta φέτος, κάτι που μαζί με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην ατομική χρονομέτρηση, θα τον βοηθήσει να "ξεχάσει" τον φετινό Γύρο της Γαλλίας, οπού αποχώρησε από εκεί ως τραυματισμένος. Ο Sepp Kuss, ο Koen Bouwman και ο Steven Kruijswijk θα κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά για να τον βοηθήσουν στις αναβάσεις των βουνών.

Lotto-Soudal

HOLMES Matt
KRON Andreas
CRAS Steff
MONIQUET Sylvain
VANHOUCKE Harm
FRISON Frederik
VERMEERSCH Florian
VAN GILS Maxim

Η Lotto Soudal προτίμησε φέτος να στείλει στην Vuelta μια νεανική ομάδα με μικρή εμπειρία σε Grand Tour, αφού ο Caleb Ewan είναι τραυματίας. Ο Andreas Kron, ο Sylvain Moniquet, ο Maxim Van Gils και ο Florian Vermeersch θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε Grand Tours, ενώ ο Harm Vanhouke είναι πιο έμπειρος με τρεις παρουσίες σε μεγάλους αγώνες. Η Βελγική ομάδα στοχεύει περισσότερο σε νίκες σε ετάπ και να έχει μια καλή παρουσία, με την οποία οι ποδηλάτες της να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον,

Movistar Team

VALVERDE Alejandro
LÓPEZ Miguel Ángel
MAS Enric
JACOBS Johan
ERVITI Imanol
ROJAS José Joaquín
VERONA Carlos
OLIVEIRA Nelson

Σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, η Movistar έχει κάνει "εκπτώσεις", αλλά στην Vuelta κατεβαίνει με όλα της τα αστέρια. Ο Enric Mas, ο Miguel Ángel López και ο Alejandro Valverde θα δώσουν τον καλύτερο δυνατό για να πετύχουν τους στόχους τους αφού παίζουν τυπικά εντός έδρας και φυσικά, αυτό που θέλουν πιο πολύ είναι η πρώτη θέση στην γενική κατάταξη και η κόκκινη φανέλα. 

Το ρόστερ της Ισπανικής ομάδας χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη εμπειρία, αφού ο Alejandro Valverde και ο Imanol Erviti θα συμμετάσχουν για 15η και 14η φορά αντίστοιχα.

Ag2r-Citroën Team

BOUCHARD Geoffrey
DEWULF Stan
PRODHOMME Nicolas
CHAMPOUSSIN Clément
VENTURINI Clément
TOUZÉ Damien
CALMEJANE Lilian
CHEREL Michaël

Η AG2R Citroën συμμετέχει με μια ομάδα που θα επικεντρωθεί κυρίως στις νίκες σε ετάπ, ο Geoffrey Bouchard έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια λατρεύει να επιτίθεται και σίγουρα θα τον δούμε να οδηγεί τον αγώνα στα βουνά, με τον Clement Venturini να είναι αουτσάιντερ μεν, αλλά να αναμένεται να κάνει ζημιά στα μαζικά σπριντς. Αρχηγός κατά κύριο λόγο θα είναι ο νεαρός αναβάτης Clément Champoussin, καθώς υπάρχουν στην αποστολή και ποδηλάτες όπως ο Calmejane που ξέρουν πώς θα κινηθούν και τι μπορούν να νικήσουν στον αγώνα.

Astana-Premier Tech

VLASOV Aleksandr
IZAGIRRE Gorka
RODRÍGUEZ Óscar
SÁNCHEZ Luis León
IZAGIRRE Ion
ARANBURU Alex
NATAROV Yuriy
FRAILE Omar

Ο Aleksandr Vlasov είναι η ελπίδα της Astana για να πάρει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη, ενώ υπενθυμίζουμε ότι από την νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Bora-Hansgrohe. Ο Alex Aranburu, ο Omar Fraile και τα αδέρφια Izaquirre έχουν αποδείξει ότι είναι σε θέση να νικήσουν πολλά ετάπ στην Vuelta, όπως και βετεράνος Luis León Sánchez, ο οποίος θα συμμετάσχει για 12η φορά στην καριέρα του.


Bahrain Victorious

LANDA Mikel
POELS Wout
PADUN Mark
MÄDER Gino
HAIG Jack
TRATNIK Jan
ARASHIRO Yukiya
CARUSO Damiano

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ποδηλασίας στην Ισπανία είναι ο Mikel Landa, ο οποίος θέλει να κάνει την διαφορά φέτος με την Bahrain Victorius στον αγώνα της χώρας του, με τον Damiano Caruso με την δεύτερη θέση στον φετινό Giro d' Italia, να ακολουθεί. Ο Jack Haig, ο Mark Padun, ο Wout Poels και ο Gino Mäder κάνουν την ομάδα πολύ δυνατή και σίγουρα θα παλέψει για νίκες στα ετάπ με μεγάλα βουνά.

Bora-Hansgrohe

SCHACHMANN Max
GROßSCHARTNER Felix
MEEUS Jordi
ZWIEHOFF Ben
GAMPER Patrick
BENEDETTI Cesare
LAAS Martin
PALZER Anton

Αλλαγές αναμένονται στην Bora-Hansgrohe την νέα σεζόν αφού θα αποχωρήσει ο Peter Sagan και θα έρθουν ποδηλάτες όπως ο Sergio Hiquita και ο Sam Bennett. Στο φετινό αγώνα του Γύρου της Ισπανίας, ο Maxi Schachmann και ο Felix Großschartner θα είναι οι αρχηγοί στην ομάδα, με τον δεύτερο πέρσι να είναι στην πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξής. Ο Martin Laas και ο Jordi Meeus θα αγωνιστούν στα σπριντ για την Bora. 

Intermarché-Wanty Gobert Matériaux

MEINTJES Louis
TAARAMÄE Rein
HIRT Jan
EIKING Odd Christian
KREDER Wesley
VAN MELSEN Kévin
MINALI Riccardo
PETILLI Simone

O Odd Christian Eiking σίγουρα θα απειλήσει στα πιο λοφώδη ετάπ, αφού υπενθυμίζουμε ότι πήρε την δεύτερη θέση στο Arctic Race of Norway και θα ήταν σε θέση να νικήσει, αν το ξεκόλλημα στην αρχή δεν επηρέαζε τον αγώνα. Επίσης, πολύ απειλητικοί για τα ετάπ στα βουνά, είναι ανηφορίστες όπως ο Taaramae, ο Hirt και ο Meintjes.

Deceuninck - Quick-Step

JAKOBSEN Fabio
KNOX James
ŠTYBAR Zdenek
SÉNÉCHAL Florian
ČERNY Josef
BAGIOLI Andrea
VANSEVENENT Mauri
VAN LERBERGHE Bert

Η Decauninck-Quick Step είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο δυνατές και μεγάλες ομάδες και στο φετινό Γύρο της Ισπανίας θα έχει μαζί της τον Fabio Jakobsen, μετά το συμβάν στο Γύρο της Πολωνίας. Ο Andrea Bagioli και ο Mauri Vansevenant είναι δύο νέοι ηλικιακά ποδηλάτες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον, ενώ ο Florian Senechal και ο Zdenek Stybar έχουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στον αγώνα και είναι αθλητές με δυναμική.

Groupama-FDJ

DÉMARE Arnaud
GENIETS Kevin
LE GAC Olivier
MOLARD Rudy
SINKELDAM Ramon
GUARNIERI Jacopo
LUDVIGSSON Tobias
ROUX Anthony

Η Groupama-FDJ δεν κατάφερε ακριβώς αυτά που ήθελε να πετύχει στον φετινό Tour de France και για αυτό ο Arnaud Demare θα οδηγήσει την Γαλλική ομάδα στην Vuelta για πρώτη φορά στην καριέρα του, έχοντας ως στόχο να γίνει ένας ποδηλάτης που θα κερδίσει τουλάχιστον ένα ετάπ στα τρία μεγάλα Grand Tours. 

Team BikeExchange

ZEITS Andrey
HAMILTON Lucas
MATTHEWS Michael
NIEVE Mikel
HOWSON Damien
GRMAY Tsgabu
STANNARD Robert
SCHULTZ Nick

Ο Lucas Hamilton θα πάρει ακόμη μια ευκαιρία να είναι επικεφαλής της ομάδας σε Grand Tour μετά τον Tour de France, στο οποίο σταμάτησε λόγω πτώσης στο 13ο ετάπ. Ο Rob Stannard και ο Luka Mezgec είναι δυνατοί ποδηλάτες και έχουν την δυνατότητα να πάρουν νίκες σε δύσκολες αναβάσεις, ενώ ο Michael Matthews έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και να πάρει νίκες.

Team Qhubeka-Assos

CLAEYS Dimitri
JANSE VAN RENSBURG Reinardt
ARU Fabio
ARMÉE Sander
LINDEMAN Bert-Jan
SUNDERLAND Dylan
HENAO Sergio
BROWN Connor

Ο Fabio Aru ανακοίνωσε ότι η Vuelta του 2021 θα είναι το τελευταίο Grand Tour στην καριέρα του, ενώ είχε κερδίσει τον Γύρο της Ισπανίας το 2015. Η Qhubeka NextHash θα αγωνιστεί με πολύ δυνατούς ποδηλάτες, με τον Connor Brown να κάνει το ντεμπούτο του στον φετινό αγώνα.

EF Education-Nippo

CARTHY Hugh
CARR Simon
CRADDOCK Lawson
CAICEDO Jonathan
CAMARGO Diego
CORT Magnus
SCULLY Tom
KEUKELEIRE Jens

Η EF Education Nippon θέλει να κάνει και φέτος καλή εμφάνιση όπως και πέρσι οπού ο Hugh Carthy κατετάγη τρίτος στην γενική κατάταξη μόλις 75 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Primoz Roglic. Στο ρόστερ υπάρχει ακόμη ο Magnus Cort που έχει κερδίσει τρεις φορές ετάπ σε Vuelta, αλλά και δυναμικοί ποδηλάτες όπως ο Jonathan Klever Caicedo και ο Diego Andrew Camargo που κάνει εδώ το ντεμπούτο του.

Israel Start-Up Nation

CIMOLAI Davide
WÜRTZ SCHMIDT Mads
NIV Guy
CATAFORD Alex
PICCOLI James
BERWICK Sebastian
EINHORN Itamar
VANMARKE Sep

Η Israel Start-Up Nation στοχεύει την φετινή σεζόν σε νίκες σε ετάπ, αφού ο Davide Cimolai θα προσπαθήσει να νικήσει στα μαζικά σπριντ, ενώ ο νέος πρωταθλητής Δανίας, Mads Würtz Schmidt είναι ειδικός στο να ξεκολλάει από το peloton και να παίρνει νίκες στους αγώνες. 

Ineos Grenadiers

BERNAL Egan
YATES Adam
CARAPAZ Richard
PIDCOCK Thomas
SIVAKOV Pavel
VAN BAARLE Dylan
NARVÁEZ Jhonatan
PUCCIO Salvatore

Η Ineos Grenadiers έχει αδιαμφισβήτητα την πιο δυνατή ομάδα σε επίπεδο ρόστερ εδώ φέτος στην Vuelta, με τους Egan Bernal και Richard Carapaz να είναι φαβορί για να κατακτήσουν το φετινό τίτλο. Υπάρχουν πολλοί ποδηλάτες στο ρόστερ της Βρετανικής ομάδας που θέλουν διάκριση, όπως ο Adam Yates, ο Pavel Sivakov, ο Dylan van Baarle, ενώ το ντεμπούτο του σε Grand Tour θα κάνει ο Tom Pidcock, ο οποίος επίσης όπως και ο Carapaz κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Team DSM

BARDET Romain
STORER Michael
HAGA Chad
ARENSMAN Thymen
DAINESE Alberto
TUSVELD Martijn
DENZ Nico
HAMILTON Chris

Ο Romain Bardet βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και μετά το ντεμπούτο του στο Giro d' Italia, στοχεύει στην πρώτη του νίκη στην Ισπανία μετά από τρία χρόνια από εκείνη στην Vuelta a Burgos. Ο Michael Storer θέλει να πάρει μια καλή θέση στην γενική κατάταξη και νίκησε τον Ιούλιο το Tour de l’Ain. Επίσης, ο Alberto Dainese θα δώσει λύσεις για την Γερμανική ομάδα στα σπριντς.

Trek-Segafredo

CICCONE Giulio
BRAMBILLA Gianluca
SIMMONS Quinn
KIRSCH Alex
LÓPEZ Juan Pedro
ELISSONDE Kenny
REIJNEN Kiel
NIBALI Antonio

Η Trek Segafredo έχει μεγάλη εμπειρία στο ρόστερ της, αφού παρατηρούμε ότι θα συμμετάσχουν τόσο ο Antonio Nibali, όσο και οι Giulio Ciccone και Gianluca Brambilla. 

Ο Ciccone είναι η ελπίδα της ομάδας για μια καλή θέση στην γενική κατάταξη μετά από πολύ καλή θέση στον Giro, ενώ οι Gianluca Brambilla, Kenny Elissonde και Juan Pedro López θα προσπαθήσουν για μια νίκη σε ετάπ με βουνά, με τον Quinn Simmons να κάνει το ντεμπούτο του στον φετινό Γύρο της Ισπανίας. 

UAE Team Emirates

TRENTIN Matteo
MAJKA Rafał
DE LA CRUZ David
POLANC Jan
GIBBONS Ryan
OLIVEIRA Rui
MOLANO Sebastian
DOMBROWSKI Joe

Ο Tadej Pogacar όπως προαναφέραμε δεν θα συμμετάσχει στην φετινή Vuelta και αυτό σημαίνει ότι ο Rafal Majka θα είναι ο αρχηγός της ομάδας, με τον Juan Sebastian Molano να είναι μεγάλη απειλή για τα σπριντς.

Cofidis, Solutions Crédits

HERRADA Jesús
HERRADA José
BARCELÓ Fernando
ALLEGAERT Piet
MARTIN Guillaume
ROCHAS Rémy 
MORIN Emmanuel
FINÉ Eddy

Αρχηγός της Cofidis θα είναι ο Guillaume Martin στην φετινή Vuelta, οπού υπενθυμίζουμε ότι τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα του φετινού Γύρου της Γαλλίας για πρώτη φορά. 

Burgos-BH

NAVARRO Daniel
MADRAZO Ángel
BOL Jetse
RUBIO Diego
CANAL Carlos
OKAMINA Ander
CABEDO Óscar
SANCHEZ Pelayo

Η Burgos έχει μια ισχυρή ομάδα για την φετινή Vuelta και έχει ιδιαίτερα την τιμητική της αφού ο αγώνας ξεκινάει από την πόλη της. Ο Angel Madrazo, που μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη τον Φεβρουάριο, αλλά και ο Jetse Bol είναι οι αρχηγοί της ομάδας και θα προσπαθήσουν να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν, ενώ ο Daneil Navarro που θα τρλεξει για 21η φορά στο Γύρο της Ισπανίας θα προσπαθήσει να προσφέρει πολύτιμες οδηγίες με βάση την εμπειρία του.

Caja Rural-Seguros RGA

ABERASTURI Jon
LASTRA Jonathan
AMÉZQUETA Julen
CEPEDA Jefferson
BAGÜES Aritz
LAKZANO Oier
MARTÍN Sergio
CUADROS Álvaro

Ο Jon Aberasturi της Vaja Rural ειδικεύεται στα σπριντς, οπού εκεί θεωρείται μεγάλη απειλή για τους υπόλοιπους αθλητές, με τους Jonathan Lastra και Julen Amezqueta να κυνηγούν νίκες σε πιο λοφώδεις διαδρομές.

Alpecin-Fenix

VINE Jay
DE TIER Floris
PHILIPSEN Jasper
PLANCKAERT Edward
THWAITES Scott
MODOLO Sacha
BAYER Tobias
KRIEGER Alexander

Aν και ο Tim Merler νίκησε ετάπ και στον Γύρο της Ιταλίας αλλά και στον Γύρο της Γαλλίας αυτήν την σεζόν, δεν θα τρέξει και στην Vuelta, οπού εκεί η Alpecin-Fenix επιθυμεί νίκη με τον Jaspen Philipsen στα σπριντ. 

Euskaltel-Euskadi

BIZKARRA Mikel
MATÉ Luis Ángel
BOU Joan
ITURRIA Mikel
MARTÍN Gotzon
SOTO Antonio Jesús
LOBATO Juan José
AZPARREN Xabier Mikel

Η Euskaltel - Euskadi είναι μια από τις Ισπανικές ProTeams που έχουν πάρει wildcard για την συμμετοχή στην Vuelta και προσπαθεί να επιστρέψει στις παλιές καλές εμφανίσεις της. Τέσσερις ποδηλάτες της θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε αγώνα Grand Tour, με τον Mikel Itturia να προσφέρει εμπειρία και λόγω της νίκης του σε ετάπ το 2019. Ο Bizkarra είναι ο πιο σημαντικός ανηφορίστας της ομάδας, η οποία στοχεύει σε νίκες και με αποσπασμένους αθλητές σε ετάπ. 






















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code