ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στην UAE Team Emirates ο Almeida, στην Bora-Hansgrohe ο Vlasov

 


Μεγάλη δράση αναμένεται στην ποδηλασία αυτόν τον μήνα, αφού από τις 14 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, τα βλέμματα είναι όλα στραμμένα στην Ισπανία και την Vuelta. Η επικαιρότητα επίσης έχει πολλές μεταγραφές, που διαμορφώνουν τα ρόστερ των ομάδων για την νέα σεζόν.

Μια ηχηρή μεταγραφή είναι αυτή του Joao Almeida, ο οποίος από την Deceuninck Quick-Step, θα αγωνίζεται την νέα σεζόν στην UAE Team Emirates, έχοντας υπογράψει νέο πενταετές συμβόλαιο. Στο φετινό Γύρο Ιταλίας, παρότι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τερμάτισε έκτος συνολικά, ενώ υπενθυμίζουμε την περσινή σεζόν παρά το γεγονός ότι είχε την ροζ φανέλα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ο Tao Geoghegan Hart της Ineos ανακηρύχθηκε νικητής. 

Ο 23χρονος Πορτογάλος ποδηλάτης δήλωσε σχετικά με την μεταγραφή ότι: "Ανυπομονώ πραγματικά για αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Νομίζω ότι η μετακίνηση στην ομάδα της UAE Team Emirates ότι έρχεται την σωστή στιγμή και είμαι σίγουρος ότι θα είμαι χαρούμενος σε αυτήν την νέα περιπέτεια. Η ομάδα μεγαλώνει κάθε χρόνο και ανυπομονώ να είμαι κομμάτι της. Είμαι αρκετά στοχαστικός άνθρωπος από τη φύση μου και ονειρεύομαι ήδη και ατενίζω το μέλλον και είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι 'αυτό".

Είναι γνωστό ότι από την νέα σεζόν θα έχουν αποχωρήσει από την Bora-Hansgrohe τόσο ο Peter Sagan για την Team TotalEnergies, όσο και ο Pascal Ackermann για την UAE Team Emirates, με την Γερμανική ομάδα να αποκτά ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια της ποδηλασίας, τον Aleksandr Vlasov από την Astana, με τον οποίο υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Ρώσος ποδηλάτης υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του 2020 είχε πάει από την Gazprom-RusVelo στην Astana και έκανε μια εξαιρετική σεζόν, αφού πήρε νίκες στο Giro dell’Emilia, στο the Mont Ventoux Dénivelé Challenge, πήρε ένα ετάπ στο Tour de la Provence, ενώ κατατάχθηκε τρίτος στην Λομβαρδία. 

Ο Vlasov ανέφερε σε δηλώσεις του την Δεύτερα (9/8) ότι: "Ανυπομονώ πραγματικά για τα επόμενα χρόνια στην Bora-Hansgrohe, αλλά επίσης θέλω να πω ευχαριστώ για όλο το χρόνο που πέρασα στην Astana. Είχαν κάποιες πολύ επιτυχημένες σεζόν και έκανα τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική ποδηλασία, Βέβαια, είναι ώρα για κάτι καινούργιο. Επικεντρώνομαι αδιαμφισβήτητα στα Grand Tours. Θα συνεχίσω να δουλεύω πολύ σκληρά με την Bora-Hansgrohe για να βελτιώνομαι, γιατί μια μέρα ελπίζω να κατακτήσω ένα από τα τρία μεγάλα Grand Tours".

Ο Τadej Pogacar της UAE Team Emirates έκανε το back to back στον Γύρο της Γαλλίας, ενώ κατέκτησε για την Σλοβενία και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 22χρονος ποδηλάτης έκανε γνωστό μέσω βίντεο στα social media την Πέμπτη (5/8) ότι δεν θα αγωνιστεί στο Γύρο της Ισπανίας, αναφέροντας ότι: "Επιστρέφω στο ποδήλατο μετά από μερικές εξαιρετικές εβδομάδες. Λίγη ξεκούραση μετά το Τόκιο. Με την ομάδα αποφασίσαμε να μην συμμετάσχω δυστυχώς στην Vuelta. Είμαι σίγουρός ότι θα επιστρέψω πολύ σύντομα στην Ισπανία και στην Vuelta. 

Ο Pogacar υπενθυμίζουμε ότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα των ΗΑΕ μέχρι το 2027.


Συνεχίζουμε στα μεταγραφικά νέα και θα ασχοληθούμε με την μετακίνηση του Esteban Chaves στην EF Education-Nippo. Ο 31χρονος Κολομβιανός ποδηλάτης ήταν από 2014 μέχρι φέτος στην Team BikeExchange από την Αυστραλία, ενώ έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τον αγώνα στην Λομβαρδία, αλλά και βάθρα στον Giro και στην Vuelta το 2016, ενώ φέτος ξεχωρίζει η 13η θέση του στον Γύρο της Γαλλίας, η δεύτερη θέση και η νίκη σε ετάπ της Volta a Catalunya και τερματισμοί στο top10 στους περισσότερους αγώνες της χρονιάς.


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code