ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Λευτέρης Κοσμαδάκης : «Αφοσίωση, υπομονή και εξέλιξη»


Γέννημα θρέμμα Ηρακλειώτης, ο Λευτέρης Κοσμαδάκης άρχισε την πρόπονητική του καριέρα μόλις 19 χρονών από τις ακαδημίες της Χερσονήσου. Στην συνέχεια, υπήρξε μία σταθερά ανοδική πορεία ως βοηθός προπονητή, αρχικά στον Ανθεστίωνα Ηρακλείου και στον Ηρόδοτο, όπου και πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Β Εθνική. 


Ακολούθησε η παρουσία του στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΟΦΗ και στον Αλμυρό, όπου πανηγύρισε ξανά την άνοδο στην Γ Εθνική. Τώρα, σε ηλικία μόλις 26 χρονών, ετοιμάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να καθίσει στον πάγκο του Ατρομήτου κ19 ως βοηθός προπονητή, δίπλα στον πολύπειρο Γιώργο Κορακάκη.

Ο ίδιος μιλάει στον Γιώργο Μπλαβάκη και το Sportsnewsgreece.  

-Λευτέρη, η σεζόν ξεκινάει και σε βρίσκει ξανά στο τεχνικό επιτελείο του Ατρομήτου Κ-19 ως βοηθός προπονητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πως νιώθεις για την εμπιστοσύνη που εισπράττεις, αν και τόσο νέος σε ηλικία, σε μία τόσο σημαντική θέση ;

Η εμπιστοσύνη που εισπράττω, μου δίνει ένα παραπάνω σημαντικό κίνητρο. Είναι μεγάλη μου τιμή που άνθρωποι σαν τον Γιώργο Κορακάκη και τα υπόλοιπα στελέχη που απαρτίζουν γενικά το σύνολο του συλλόγου, να δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον οποιονδήποτε, να δουλεύει σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του Ατρομήτου. Σου προσφέρει και το ερέθισμα και το κίνητρο για να αναπτύξεις σε υγιείς βάσεις τις δυνατότητες σου.

-Υπήρξες βοηθός προπονητή στον Ηρόδοτο πρίν μία τετραετία, για δύο συνεχόμενες ποδοσφαιρικές σεζόν, κατακτόντας μάλιστα και την άνοδο, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Ποιές είναι οι αναμνήσεις από τότε και πώς νιώθεις που βλέπεις ξανά την πρώην ομάδα σου, στην Super League 2.

Ήταν μια διετία που φυσικά θα μου μείνει αξέχαστη. Τα συναισθήματα και οι εμπειρίες από την παρουσία μου είναι πολλά και έντονα. Η ομάδα τότε επέστρεφε σε επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 36 χρόνια και ήταν μία πολύ έντονη στιγμή για όλους. Όλος ο σύλλογος είχε δουλέψει σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν. Διοίκηση-παίχτες- προπονητές και κόσμος είμασταν μία γροθιά. Συμβάλλαμε όλοι, ο καθένας ξεχωριστά για αυτήν την επιτυχία.

Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ηρόδοτος κατάφερε να ''επιστρέψει''. Το αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα σε συνδυασμό με την προσπάθεια της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, έφεραν την άνοδο, την οποία και άξιζε.

-Αν και σε μία τόσο μικρή ηλικία, οι εμπειρίες σου είναι σημαντικές. Πώς νιώθεις για την μέχρι τώρα πορεία σου. Ποιές είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου, για το χθες αλλά και οι προσδοκίες για το αύριο.

Από την αρχή της προπονητικής μου καριέρας προσπαθώ μέρα με την μέρα να βελτιώνομαι και να δείχνω υψηλά επίπεδα αφοσίωσης και επαγγελματισμού, οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι. Από μικρή ηλικία, η προπονητική ήταν το όνειρό μου. Αν και σταμάτησα από νωρίς το ποδόσφαιρο, σαν ποδοσφαιριστής, δεν με επηρέασε γιατί ακολούθησα την προπονητική. Είχα συνειδητοποιήσει, όσο δύσκολο κι αν είναι σε μια τέτοια ηλικία, πώς ήθελα να αφοσιωθώ σε αυτό το κομμάτι του ποδοσφαίρου, το οποίο θεωρώ εξίσου σημαντικό και συναρπαστικό. Από 15 χρονών, θυμάμαι τον εαυτό μου να το σκέφτεται έντονα.

-Εκτός απο βοηθός προπονητή στην Κ19 και την Κ17 της ομάδας του Ατρομήτου, ασχολείσαι και με την ανάλυσης των αγώνων και των αντιπάλων. Πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι σήμερα το κομμάτι της ανάλυσης σε σχέση με την προπονητική γενικότερα και τον τρόπο που προετοιμάζονται οι ομάδες.

Θεωρώ πως η ανάλυση των αγώνων και η ανάλυση των αντιπάλων, δύο διαφορετικά μέρη, είναι ένα κομμάτι που έχει ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα στο ποδόσφαιρο σήμερα. Ήδη βλέπουμε πως όλες σχεδόν οι ομάδες, ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν τον τομέα. Οι πληροφορίες που μεταφέρονται στους ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι στοχευμένες και κατευθυντικές. Το κομμάτι της ανάλυσης μπορεί να σε εξελίξει σημαντικά σαν προπονητή και είναι κάτι που θεωρώ πως προσωπικά συνέβει φέτος σε υψηλότερο βαθμό με την άψογη συνεργασία που είχα με τον κ.Κορακάκη.

-Προπονητική και ανάλυση. Κομμάτι ξεχωριστό ή ίδιο ; Πως το αντιλαμβάνεσαι ;

Δεν γίνεται να είσαι προπονητής χωρίς το κομμάτι της ανάλυσης να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς σου. Είμαι προπονητής και θεωρώ πολύ σημαντικό το μέρος της ανάλυσης αλλά δεν μπορεί να είναι ξεχωριστό από το υπόλοιπο σκέλος.

-Τι βλέπεις για την επόμενη σου μέρα ; Τι προσδοκίες έχεις ;

Δουλειά, αφοσίωση, υπομονή, επαγγελματισμός και εξέλιξη. Ότι χρειάζεται κάποιος για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code