ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόσωπα Ο.Α.: Η Κινέζα Zhang Yufei κατέκτησε...δύο χρυσά μέσα σε μια ώρα

 



To χρυσό μετάλλιο είναι η επιβράβευση ενός αθλητή για τους κόπους μιας ζωής, αποτελεί ένα όνειρο για κάθε έναν επαγγελματία, αλλά και τον κάνει παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους. Η Zhang Yufei έκανε κάτι ιδιαίτερο, αφού κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια μέσα σε μια ώρα.

 Πιο αναλυτικά, η Κινέζα κολυμβήτρια το πρωί της Πέμπτης (29/7) αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης τόσο στα 200μ. πεταλούδα γυναικών, όσο και ως μέλος των 4x200μ. ελεύθερο σκυταλοδρομία γυναικών με την Κίνα, οπού αυτά τα δύο αθλήματα είχαν χρονική απόσταση μία ώρα. Το επίτευγμα της έχει μεγαλύτερη αξία, αν κατανοήσουμε ότι μόνο 16 χώρες μέχρι τώρα έχουν δύο χρυσά ως σύνολο στον πίνακα μεταλλίων, οπότε αυτό που έκανε η Zhang Yufei ήταν κάτι μοναδικό.

Πιο αναλυτικά, η 23χρονη κολυμβήτρια νίκησε στα 200μ. πεταλούδα γυναικών με χρόνο 2:03:86, κάνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ και αφήνοντας τις Αμερικανές Σμιθ (2:05:30) και Φλίτσκινγκερ (2:05:65) στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Μετά την νίκη της, η Κινέζα ήταν ιδιαίτερα εκφραστική και πανηγύρισε με την σημαία της χώρας της μπροστά στον λιγοστό κόσμο.

Βέβαια δεν πήγε να στεγνώσει και να ξεκουραστεί, αφού μία ώρα μετά αποτέλεσε την τρίτη κολυμβήτρια στην σκυτάλη της Κίνας, στα 4x200μ. ελεύθερο γυναικών, με την ομάδα από την χώρα του Σινικού τείχους, όχι μόνο να παίρνει το χρυσό μετάλλιο, αλλά να κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ με 7:40:33. Για την ιστορία, οι Αμερικανές (7:40:73) και οι Αυστραλές (7:41:29) πήραν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο, κάνοντας ρεκόρ Αμερικής και Ωκεανίας αντίστοιχα.

Η Zhang δήλωσε σε συνέντευξη μετά τα δύο χρυσά μετάλλια ότι: "Πριν τα 200μ. πεταλούδα, πραγματικά ήθελα αυτό το μετάλλιο, αλλά ήμουν πολύ νευρική. Πριν τον αγώνα, ο προπονητής μου με είπε ότι δεν χρειάζεται να σκεφτώ τόσο πολύ...να είμαι ο εαυτός μου και θα γίνω πρωταθλήτρια και τα αποτελέσματα ίσως μπορεί να υπερβούν τις προσδοκίες και ακόμη να κάνω και ρεκόρ".

Υπενθυμίζουμε ότι Zhang είχε ήδη ένα ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα, με πρώτη να αναδεικνύεται η 21χρονη Μαγκί Μακνίλ από τον Καναδά.

Δείτε το σχετικό tweet:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code