ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόσωπα Ο.Α.: Ο "Χρυσός" Fernandez συνδυάζει σκοποβολή και...μουσική

 


Έχουν γραφτεί πάρα πολλά άρθρα για τα επιτεύγματα των πρωταθλητών και για τα ρεκόρ που κάνουν, αλλά αυτό που δεν επισημαίνεται είναι το πώς οι αθλητές διαχειρίζονται όλη αυτήν την πίεση, την κούραση και την καταπόνηση. Είδαμε φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το παράδειγμα της Σιμόνα Μπάιλς και καταλάβαμε περαιτέρω ότι και οι αθλητές είναι άνθρωποι και όχι μηχανές, οπότε πρέπει να βρίσκουν τρόπους να διαχειρίζονται την πνευματική και σωματική τους κούραση.

Ένα παράδειγμα διαχείρισης της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής κόπωσης είναι ο Alberto Fernandez, που μαζί με την Fatima Galvez κατάφεραν να πάρουν το χρυσό μετάλλιο στο Mixed Trap ομαδικό στην σκοποβολή, αφήνοντας τις ομάδες από τον Άγιο Μαρίνο και τις ΗΠΑ στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο 38χρονος Ισπανός σκοπευτής πραγματοποίησε το όνειρο που είχε από μικρός, για κατάκτηση ενός χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου, κάτι που δεν κατόρθωσε στις πρώτες τρεις Ολυμπιάδες στις οποίες συμμετείχε (2008-33ος, 2012-25ος, 2016-17ος).

Για τον Fernandez δεν ήταν απλά ένας ακόμη αγώνας, αλλά ένα χρυσό μετάλλιο που ανέβασε το παλμαρέ του παρά τα τρία χρυσά στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, τα πέντε μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα πολυάριθμα Ισπανικά τρόπαια και με το οποίο έγραψε χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ιβηρικής χώρας στο άθλημα. 

Σήμερα, οι χιλιάδες ώρες προπονήσεων του, απέδωσαν και ήρθε η αναγνώριση για τον Ισπανό σκοπευτή, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια προπονούταν πάνω από έξι ώρες  κάθε μέρα. Για να "καθαρίσει" το μυαλό του, ο Fernandez το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, ασχολείται με την άλλη του "αγάπη", την μουσική, η οποία είναι μια δραστηριότητα που βγάζει όλη την αδρεναλίνη, την οποία έχει όταν εκτελεί τις βολές, Είναι μέλος ενός μουσικού group, των Geypermans.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code