ΡΟΗ

12/recent/ticker-posts

Header Ads Widget


 

Ράφτης: Ο Πετρούνιας θα κάνει στον τελικό το καλύτερο πρόγραμμα της ζωής του"

 


Ο Δημήτρης Ράφτης, προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, μίλησε για τον προσεχή τελικό των κρίκων (2/8, 11:00 ώρα Ελλάδος) στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, για τον Λευτέρη Πετρούνια και για τους αντιπάλους του. Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος σχετικά με την κατάσταση που αναμένεται να βρεθεί στον τελικό ο Έλληνας "άρχοντας των κρίκων", λέγοντας πως ο Λευτέρης "έχει κρατήσει για τον τελικό το καλύτερο πρόγραμμα της ζωής του" και πως η το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί στην έξοδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής για τον αθλητή του:

«Τον Νοέμβριο του 2019 είχαμε ουσιαστικά αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σήμερα όμως είμαστε εδώ και διεκδικούμε το χρυσό. Αυτό, από μόνο του, συντελεί ένα θαύμα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο τελικό, με τρεις-τέσσερις πάρα πολύ καλούς αθλητές, αλλά αν χρειαζόταν να κάνω μία πρόβλεψη για τον νικητή θα έλεγα ότι αυτός θα είναι ο Λευτέρης, με δεύτερο τον Λιου. Για την τρίτη θέση θα επέλεγα τον Ζανέτι, έναν αθλητή που άλλαξε τον σύγχρονο τρόπο εκτέλεσης των κρίκων»

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με μεγάλο αντίπαλο τότε τον Βραζιλιάνο Ζανέτι, έτσι και τώρα, η νίκη μπορεί να κριθεί στην έξοδο των αθλητών κατά την ολοκλήρωση του προγράμματός τους. Ζητούμενο θα είναι η άψογη, ακίνητη προσγείωση, χωρίς το παραμικρό βήμα. Και οι δύο αθλητές είναι εξαιρετικοί πάνω στους κρίκους, αν και ο Λευτέρης είναι σίγουρα καλύτερος από τον Κινέζο, ο οποίος κάνει πολλά λάθη που δεν τα “ πιάνει” το μάτι των περισσότερων. Ας κριθεί λοιπόν η νίκη ξανά στην έξοδο, όπως στο Ρίο. Ο αθλητής μου λειτουργεί πολύ καλύτερα υπό πίεση. Πριν από ένα μήνα στην Ντόχα, εκεί όπου μία ακίνητη έξοδος θα μας έστελνε στο Τόκιο αλλά ένα βήμα θα μας έστελνε... διακοπές, έκανε αυτό που έπρεπε. Το ίδιο περιμένουμε και τώρα. Ο Λευτέρης ξέρει τι θέλει και θα κάνει τα πάντα για να το κατακτήσει».

Ο Πετρούνιας θα ανέβει στους κρίκους έβδομος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ. Εάν ο Λευτέρης κληρωνόταν να αγωνιστεί από τους πρώτους, θα προσπαθούσε να “ χτυπήσει” την ψυχολογία των υπόλοιπων με μία απλησίαστη βαθμολογία. Αυτή τη φορά, που είναι προτελευταίος στην σειρά εκτέλεσης, θα έχει διαφορετικό αβαντάζ: Θα ξέρει πόσους ακριβώς βαθμούς πρέπει να πάρει για να τερματίσει πρώτος. Σε τέτοιες καταστάσεις, είναι αθλητής που... δεν παίζεται. Το απέδειξε όπου και όποτε χρειάστηκε.

Από πλευράς φυσικής κατάστασης, είμαστε στο μάξιμουμ. Θα μπορούσε να εκτελέσει και δύο προγράμματα στην σειρά χωρίς να κουραστεί. Από πλευράς υγείας υπάρχουν κάποιες μικροενοχλήσεις, λόγω της πολύ γρήγορης προσαρμογής που χρειάστηκε να κάνουμε μετά την άφιξή μας στην Ιαπωνία, αλλά δεν θα μας εμποδίσουν να κάνουμε αυτό που πρέπει. Έχουμε δίπλα μας εξαιρετικούς ανθρώπους, που τιμούν την επιστήμη τους με ήθος και ανιδιοτέλεια. Μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και ο Λευτέρης έχει κρατήσει για τον τελικό το καλύτερο πρόγραμμα της ζωής του. Έτσι το έχει “ κλειδώσει” στον εγκέφαλό του»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια