ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η είσοδος της Ελλάδας στην τελετή Έναρξης και τα τελευταία νέα από το Τόκιο

 


Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (23/7), με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη στο στάδιο με σημαιοφόρους του χρυσούς Ολυμπιακονίκες, Λευτέρη Πετρούνια και Άννα Κορακάκη, ενώ η Κύπρος με την Ελευθερίου και τον Τραίκοβιτς. Η εκδήλωση και τα δρώμενα είχαν ως σκοπό να ευαισθητοποιήσουν αλλά και ήταν προσδιορισμένα στην κατάσταση με την υγειονονική κρίση του κορονοιού, για αυτό και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Τα δρώμενα αποτελούνταν κυρίως από βίντεο ή από χορευτικά που δεν θύμιζαν τις πλούσιες παραγωγές προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων όπως της Αθήνας 2004, αλλά είχαν την δική τους αισθητική ομορφιά. 

Στα βίντεο μεταξύ άλλων είδαμε την πορεία της Ολυμπιακής φλόγας, το πώς βγήκαν τα σήματα για τα αθλήματα, ενώ την Ολυμπιακή φλόγα άναψε η Γιαπωνέζα 23χρονη τενίστρια, Ναόμι Οσάκα.

Nέα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020

H Ρωσίδα τοξοβόλος, Σβετλάνα Γκομπόεβα λιποθύμησε μετά την ανάγνωση των τελικών της σκορ στα προκριματικά και το ιατρικό επιτελείο της διοργανώτριας Αρχής της πήγε σακούλες με πάγο, για να συνέλθει και να επιστρέψει σε κανονικές θερμοκρασίες. Υπενθυμίζουμε ότι η 23χρονη αγωνίζεται με τα χρώματα της Ολυμπιακής σημαίας και κατατάχθηκε στην 46η θέση με 630 βαθμούς.

 Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα η IOC ψήφισε για να αλλάξει το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο προέρχεται από την αρχαιότητα. Η αλλαγή δεν ήταν μεγάλη απλώς στο Citius, Altius, Fortius στα Λατινικά και Γρηγορότερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα στα Αγγλικά προστέθηκε και το Together που σημαίνει μαζί, για να υπογραμμίσει τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες με την πανδημία του κορονοιού αλλά και ότι ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους.

Η Εθνική Αυστραλίας γυναικών ποδοσφαίρου προκάλεσε εντύπωση γιατί στην αναμνηστική φωτογραφία της πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οι παίκτριες κρατούσαν την σημαία των Αβορίγινων, ιθαγενών κατοίκων δηλαδή της Αυστραλίας, Ματίλντα. Στο πρώτο παιχνίδι, οι Boomers νίκησαν την Νέα Ζηλανδία με 2-1, απλώς σχολιάστηκε το ότι κράτησαν αυτή τη σημαία και όχι της χώρας του, ενώ υπενθυμίζουμε ότι ο μπασκετμπολίστας στο NBA, Πάτι Μίλς θα γίνει ο πρώτος σημαιοφόρος της Αυστραλίας με ρίζες από ιθαγενείς.

Πριν τρεις εβδομάδες, η IOC άλλαξε τον κανονισμό 50 στους Ολυμπιακούς Αγώνες σχετικά με ισόβιους αποκλεισμούς κάθε είδους, αφού τώρα οι ομάδες και οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να διαμαρτυρηθούν είτε γονατίζοντας με το πόδι, είτε υψώνοντας μια γροθιά, είτε κάτι παρόμοιο κατά την διάρκεια του pre game, post game και στις συνεντεύξεις τύπου, όχι όμως κατά την διάρκεια των μεταλλίων. Υπενθυμίζουμε τι είχε γίνει με τους Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στην Πόλη του Μεξικού, το οποίο ακόμη συζητιέται. 

Η Dina Asher-Smith πρόσφατα σε δηλώσεις της, εξέφρασε την απογοήτευσή της σχετικά με το ότι οι αθλητές δεν θα μπορούν να γονατίσουν στο βάθρο, για μια κίνηση κατά του ρατσισμού, λόγω του ότι η IOC θα του επιβάλλει τιμωρία. Στους ποδοσφαιρικούς αγώνες είδαμε ότι πολλές αθλήτριες και αθλητές γονάτισαν πριν τον αγώνα αφού υπάρχουν πιο χαλαροί κανονισμοί, όχι όμως και κατά την διάρκεια της απονομής ενός μεταλλίου.

Η 25χρονη Βρετανίδα πρωταθλήτρια των 200 μέτρων ανέφερε ότι: "Όσον αφορά τις "φωνές" (εννοεί απόψεις) των ανθρώπων, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε. Όταν οι άνθρωποι νιώθουν έντονα για κάτι, ιδιαίτερα όταν κάτι είναι τόσο κοντά στην καρδιά τους- τότε για εμένα αυτό το πράγμα θα μπορούσε να είναι ρατσισμός, ως μαύρη γυναίκα σκέφτεσαι ότι έχει σχέση με τον ρατσισμό. Θυμίζω ότι δεν μπορείτε να μειώσετε την φωνή των ανθρώπων πάνω σε αυτό".

Επίσης ερευνάται μια πτήση της Τσεχίας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από την οποία μέχρι τώρα πέντε άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό και βρίσκονται στην απομόνωση, σύμφωνα με το USA Today. Σε εκείνη την πτήση ήταν 42 άτομα, οπού ανάμεσα τους ήταν και 14 αθλητές. Η παίκτρια του beach volleyball, Marketa Nausch και ο παίκτης του πινγκ πονγκ, Pavel Sirucek έχουν αποκλειστεί από τους αγώνες λόγω του ότι ήταν θετικοί στον κορονοιό, ενώ ο επίσης παίκτης του beach volleyball, Ondrej Perusic θα χάσει τουλάχιστον το πρώτο ματς. Κάποιοι αθλητές από την Τσεχία έχουν μετακινηθεί εκτός του Ολυμπιακού χωριού για προφύλαξη.

Πολλοί ακόμη αθλητές έμειναν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κορονοιού, όπως ο Αμερικανός παίκτης beach volleyball, Taylor Crabb αλλά και η τενίστρια Coco Gauff, ενώ και η Εθνική ΗΠΑ στο μπάσκετ είχε κρούσματα και οι Μίντλετον, Μπούκερ και Χόλιντει θα βρίσκονται στην πρεμιέρα αλλά δεν θα έχουν κάνει καμία προπόνηση με την ομάδα.

Σε ηλικία 12 ετών, η Χεντ Ζάζα θα είναι μικρότερη ηλικιακά αθλήτρια που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η οποία έχει κατακτήσει και πρωτάθλημα Ασίας στην ηλικία της στο πίνγκ πόνγκ 

Παραμένουμε στο γυναικείο αθλητισμό και αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για την Simone Biles και την ενόργανη γυμναστική. Η 24χρονη Αμερικανίδα που έχει κατακτήσει πέντε Ολυμπιακά μετάλλια (τέσσερα χρυσά-ένα χάλκινο), θα είναι η πρώτη αθλήτρια, η οποία θα έχει δικό της emoji στο twitter, το οποίο είναι μια αναγνώριση της σύγχρονης εποχής. Το emoji δίπλα στο όνομα της θα έχει ένα κριαράκι με ένα μετάλλιο στο στήθος του, λόγω του Goat (Καλύτερη όλων των εποχών), αλλά και του συνθήματος που έχει  "Goldie the goat", Η Boles θέλει  να γράψει ιστορία και να περάσει τα εφτά μετάλλια της Shannon Miller, δεν έχει χάσει διοργάνωση από το 2013 και επιθυμεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να κάνει back to back στα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική, κάτι που έχει να γίνει για πάνω από μισό αιώνα.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code