ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρόσωπα Ο.Α.: Η 21χρονη επιθετικός της Ζάμπια που σκόραρε...δύο σερί χατ τρικ

 


Αν και η Ζάμπια δεν είναι φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση στο τουρνουά του ποδοσφαίρου γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχει στο ρόστερ της, την πρώτη σκόρερ μέχρι στιγμής της διοργάνωσης, την Μπάρμπρα Μπαντά με έξι γκολ, όσα έχει σκοράρει και η Ολλανδή Βιαβιανή Μιεντέμα.

Η 21χρονη ποδοσφαιριστής από την Ζάμπια έχει παίξει μόλις δύο παιχνίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήδη έχει γράψει ιστορία. Είναι η πρώτη γυναίκα ποδοσφαιριστής που σκόραρε δύο χατ τρικ στο γυναικείο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά, αν και η Αφρικανική χώρα έχει ως συγκομιδή μόλις ένα πόντο, αφού ηττήθηκε 10-3 από την Ολλανδία και ήρθε ισόπαλη 4-4 με την Κίνα.

Αυτό που κάνει πιο ξεχωριστό το επίτευγμα είναι πως η Ζαμπία είναι η χώρα από το τουρνουά με την χαμηλότερη θέση στο ranking, κάτι που κάνει την επίδοση της Μπαντά να ξεχωρίζει, όπως αυτό συμβαίνει και με άλλες συμπατριώτισσες της π.χ. η Γκρέις Χαντά και η Χέλεν Μπουμπάγκα. 

Για τους γνώστες του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν αποτελεί έκπληξη η επίδοση της, αφού είναι η τρίτη πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια παγκοσμίως και χαρακτηρίζεται ως δεινή σκόρερ, ενώ παίζει στο Κινεζικό πρωτάθλημα με την Σανγκάι Σενγκλί και είχε φέτος 18 γκολ σε 13 αγώνες, με αποτέλεσμα να κερδίσει το Golden Boot.

Πριν πάει στην Ασία, η Μπαντά ήταν στην Ισπανία για λογαριασμό της Λογκρόνο, την οποία κράτησε στην κατηγορία, έχοντας 15 γκολ σε 28 παιχνίδια.

Ιδιαίτερα, η 21χρονη επιθετικός από την Ζάμπια πάντα είχε δίπλα της, τους γονείς της και έχει δηλώσει ότι ο πατέρας της αποτελεί για αυτήν μεγάλη έμπνευση και υποστήριξη.

 Σχετικά με το ποδοσφαιρικό πρότυπο της, η Μπαντά ανέφερε στην ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων ότι: "Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μου αρέσει η πειθαρχία του. Έχουμε την ίδια δύναμη. Τρέχω πολύ και κάνω πολλές ντρίμπλες. Είμαι σε θέση να κάνω κάτι από εκεί που δεν περιμένει τίποτα και μετά να πεις: "Οκ, η Μπαντά το έκανε αυτό".

Η Ζάμπια για να περάσει πρέπει να νικήσει την Βραζιλία, ώστε να καταταγεί ως καλύτερη τρίτη και να έχει ελπίδες για να περάσει στην επόμενη φάση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code