ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελβετία-Ισπανία: Μάχη για πρόκριση, μετά από 2 ματσάρες


Ελβετία και Ισπανία τίθενται αντιμέτωπες για τους "8" του φετινού EURO, με τους μεν Ελβετούς να έχουν πάρει την πρόκριση της ζωής τους και τους δε Ισπανούς να κάμπτουν την αντίδραση της Κροατίας.

Το παιχνίδι θα γίνει στις 19:00 στην "Γκάζπρομ Αρένα" της Αγίας Πετρούπολης, διαιτητής θα είναι ο Άγγλος Μάικλ Ολιβερ.

Στην φάση των "16" η τυπικά γηπεδούχος Ελβετία, κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση καθώς κέρδισε στα πέναλτι την Γαλλία, σε ένα απίστευτο παιχνίδι που στην κανονική διάρκεια τελείωσε 3-3 με τους Ελβετούς να προηγούνται, να χάνουν πέναλτι, και τους Γάλλους να γυρίζουν το παιχνίδι από 0-1, σε 1-3, αλλά η ομάδα του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και ισοφάρισε σε 3-3, έστειλε το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι και πήρε την νίκη μετά το χαμένο πέναλτι του Εμπαπέ, που ήταν και ο μοιραίος για τους Γάλλους. Έτσι βρέθηκε στα προημιτελικά για πρώτη φορά με τα το 1954. Τώρα τίθεται αντιμέτωπη με την Ισπανία που έχει ένα πολύ δυνατό σύνολο, ειδικά επιθετικά και θα παλέψει για την πρόκριση στα ημιτελικά. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Ελβετοί δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον αρχηγό τους, Γκρανίτ Τσάκα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Από την άλλη μεριά οι Ισπανοί, έπαιξαν σχεδόν στο ίδιο έργο καθώς στους "16" αντιμετώπισαν την Κροατία η οποία πάλεψε μέχρι τέλους για την πρόκριση. Οι Κροάτες ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα απίστευτο αυτογκόλ, η Ισπανία όμως δεν τα παράτησε και γύρισε το παιχνίδι σε 1-3, αλλά το σύνολο του Ντάλιτς είχε απάντηση και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με σκορ 3-3. Εκεί η κούραση κατέβαλε τους Κροάτες και οι Ισπανοί με 2 τέρματα πήραν την μεγάλη πρόκριση, βάζοντας για δεύτερη διαδοχική φορά 5 γκολ στο φετινό EURO. Στα αγωνιστικά τώρα ο Λουίς Ενρίκε, δεν έχει καμία απουσία και υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές για την αποψινή αναμέτρηση.

Στο κομμάτι της προϊστορίας Ελβετία και Ισπανία έχουν τεθεί αντιμέτωπες 22 φορές με τους Ισπανούς να έχουν κερδίσει 16 φορές και τους Ελβετούς μόλις 1 φορά. Η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν για το Nations League, με το παιχνίδι να τελειώνει 1-1.

Πιθανες ενδεκάδες
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Εμπαμπού, Φρόιλερ, Ζακάρια, Σακίρι, Ζούμπερ, Εμπολό, Σεφέροβιτς.

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Έρικ Γκαρθία, Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα, Φεράν Τόρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code