ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρεμιέρα στο Euro με Tουρκία - Ιταλία!


 Στο ''Ολίμπικο'' της Ρώμης , ξεκινάει σήμερα (11/6 και ώρα 22.00) το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου , μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση και με 16.000 κόσμο στις κερκίδες  , με σκοπό να δώσουν ώθηση και να ''δημιουργήσουν''  ένα ποδοσφαιρικό κλίμα εντός γηπέδου πoυ θα μας θυμίζει εποχές προ Covid-19!

H Iταλία με τον Μαντσίνι στο ''τιμόνι'' της , θέλει να ξεπεράσει το κάζο του αποκλεισμού από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τρέχει ένα απίστευτο σερί , όπου είναι αήττητη περίπου 2.5 χρόνια (27 ματς χωρίς να χάσει) και 10 νίκες σε ισάριθμα ματς στα προκριματικά ! 

Μπορεί να μην έχει τα βαριά ονόματα του παρελθόντος στην αποστολή της , αλλά δείχνει ικανή και αποφασισμένη να να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το πολύ μακρινό 1968! 

Στην αντίπερα όχθη , η Τουρκία δείχνει ικανή να φτάσει αρκετά μακριά στην διοργάνωση , με μεγαλύτερη απόδειξη τα δύο παιχνίδια απέναντι στη Γαλλία , όπου στο ένα κέρδισε με 2-0 και στο άλλο έφερε ισοπαλία με 1-1 !

Ο Σενιόλ Γκιουνές έχει όπλο της εξαιρετική του αμυντική λειτουργία  , αφού στα 8 από τα 10 παιχνίδια των προκριματικών δεν δέχθηκε γκολ η ομάδα του ! Επίσης να μην ξεχνάμε ότι στο ρόστερ της η Τουρκία έχει αρκετά αξιόλογους ποδοσφαιριστές όπως ο Σογιουντσού, ο Ουντέρ , ο Τσαλχάνογλου , ο Ντεμιράλ  και φυσικά ο πρωταθλητής Γαλλίας με την Λιλ , Μπουράκ Γιλμάζ ! 

Σαν σήμερα (11/6) πριν από 21 χρόνια οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες , για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000.! Σε εκείνο το παιχνίδι η ''σκουάτρα ατζούρα'' είχε πάρει τη νίκη με 2-1 χάρη σε γκολ των Αντόνιο Κόντε με ψαλιδάκι και Φίλιπο Ιντζάγκι με πέναλτι, ενώ ο Μπουρούκ Οκάν είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το πρώτο γκολ της Τουρκίας στην ιστορία της στη διοργάνωση!

Οι Τούρκοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ τους Ιταλούς , αφού σε 10 παιχνίδια έχουν 7 ήττες και 3 ισοπαλίες!

Πιθανές συνθέσεις:

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές) (4-5-1): Τσακίρ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς, Γιοκουσλού, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Ουντέρ, Κενάν, Γιλμάζ.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι) 4-3-3 : Ντοναρούμα, Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλο, Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code