ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ένας πρίγκιπας, ένας διάσημος ατζέντης και μία χυλόπιτα που καίει


Ο τίτλος μοιάζει σαν σαπουνόπερα ή σαν φθηνό μυθιστόρημα που θα μπορούσε κάποιος να βρει σε τουριστικό κατάστημα νησιού. Και όμως σας πληροφορώ ότι ο τίτλος είναι πέρα για πέρα αληθινός και έχει να κάνει με την κατάσταση στα εξτρέμ του Ολυμπιακού. Πριν γελάσετε, κοπιάστε...

Κεφάλαιο πρώτο Μονακό

Πριν λίγους μήνες λοιπόν έφτασε στα φώτα της δημοσιότητας μία είδηση η οποία πέρασε μάλλον αρκετά στα χαμηλά για το ελληνικό αναγνωστήριο. Τα δημοσιεύματα λοιπόν τότε, ανέφεραν συμφωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Λουί Ντουκρουέ, τον πρίγκιπα από το Μονακό ο οποίος μέχρι τότε εργαζόταν στην ομώνυμη ομάδα. Η συμφωνία αφορούσε την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Νότιγχαμ Φόρεστ και της ανάληψης καθηκόντων CEO, όπως και στην πορεία έγινε. Που κολλάνε όμως όλα αυτά που σας αναφέρω; Οι ερυθρόλευκοι όπως πολύ πιθανών να διαβάζετε έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για τον πλάγιο επιθετικό της Γαλατά Ονιεκούρου. Διεθνής Νιγηριανός 24 ετών, προέρχεται από μία θετική σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα, ωστόσο ανήκει ακόμη στην γαλλική ομάδα που προανέφερα. Σε εξαιρετική ηλικία και με φοβερή ταχύτητα, οι Καρεμπέ και Μοντεστό θεωρούν ότι αποτελεί τον κρίκο που απουσιάζει από τα φτερά των Πειραιωτών. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι μέσω του προέδρου τους προσπαθούν με λεπτούς χειρισμούς να αποσπάσουν την συμφωνία και το κλείσιμο της υπογραφής, ενεργοποίησαν το ισχυρό τους όπλο. Και αυτό δεν είναι άλλο, από τον πρίγκιπα Λουί ο οποίος φαίνεται να έκανε τα μαγικά του. Μίλησε και έπεισε (όπως λένε οι πληροφορίες από Γαλλία) την Μονακό η οποία συμφώνησε για την μεταγραφή του αθλητή στην Ελλάδα. Έλα όμως που ο αθλητής κλωτσάει και θεωρεί το πρωτάθλημα μας κατώτερο των προσδοκιών του. Στην Πλατεία Αλεξάνδρας επικρατεί ωστόσο αισιοδοξία και θα συνεχίσουν να δουλεύουν την υπόθεση του ώστε να αποσπάσουν και το δεύτερο ναι που θα σημάνει την έλευση του πρώτου καλού εξτρέμ.

Κεφάλαιο δεύτερο Λισαβώνα 

Ζορζέ Μεντες. Ο κορυφαίος ατζέντης στον πλανήτη, τυχαίνει εδώ και χρόνια να συνεργάζεται άψογα με τον Ολυμπιακό. Ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε ο συμπατριώτης τους Μαρτίνς έχει τα μάτια του στραμμένα συχνά προς τα μέρη μας. Και απ' ότι δείχνουν οι προθέσεις του σκοπεύει να επηρεάσει κατά πολύ τον φετινό σχεδιασμό. Σας ανέφερα προχθές για τον υπαρκτό και πέρα για πέρα αληθινό ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων για τον 22χρονο εξτρέμ της Μπενφίκα, Φελίπε Ζότα. Ο νεαρός αθλητής τυχαίνει να είναι πελάτης του Μέντες με τον μάνατζερ να καλοβλέπει την προοπτική δανεισμού στους Πειραιώτες. Ωστόσο το κόλλημα βρίσκεται στους "Αετούς" της Λισαβώνας. Τα 'χουνε μαζεμένα βλέπετε στους πρωταθλητές Ελλάδας λόγω της υπόθεσης του περασμένου καλοκαιριού με τον Σεμέδο. Είχαν παρουσιάσει πρόταση απόκτησης με 12.000.000 ευρώ για τον διεθνή Πορτογάλο, θεωρώντας τον ήδη κλεισμένο, λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο. Διότι ο Πέδρο Μαρτίνς τότε αποφάσισε ότι χρειάζεται τον μεγαλόσωμο αμυντικό, ρίχνοντας μία μεγαλοπρεπή χυλόπιτα στην ομάδα του Ζεσούς. Έτσι οι πρωτευουσιάνοι δυσκολεύουν την διαδικασία παραχώρησης τους αθλητή τους, θεωρώντας ότι η αντίπερα όχθη δεν του συμπεριφέρθηκε με σεβασμό. Απόλυτο ρυθμιστής της υπόθεσης φαίνεται να παραμένει ο Μέντες, ο οποίος διαθέτει τεράστια ισχύ στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο και αυτός ο πονηρός περιμένει το κατιτίς του... Η ανταμοιβή του πέρα από τα χρηματικά ποσά, ακούει στο όνομα Ζοζέ Σα. Με τις φήμες να θέλουν τον Πατρίσιο να μετακόμιζει στην Ρώμη για τον Μουρίνιο, η αγαπημένη Γουλβς του ατζέντη επιθυμεί να φέρει στην Αγγλία το Νο1 του Ολυμπιακού. Αν αυτό πραγματοποιηθεί στο ποσό που ακούγεται (8 με 10.000.000 ευρώ) όλες οι πλευρές θα μείνουν ευχαριστημένες και η δίοδος θα ανοίξει για τους ερυθρόλευκους. Έτσι κι αλλιώς καλώς ή κακώς γνώριζαν από την αρχή τις προθέσεις του Σα, ο οποίος νιώθει έτοιμος για το επόμενο βήμα και το έχει εκφράσει ανοιχτά στους ιθύνοντες.

Κεφάλαιο τρίτο Πειραιάς

Αφού έπιασα την υπόθεση εξτρέμ ας δούμε λίγο τι συμβαίνει και με τους ήδη υπάρχοντες αθλητές του ρόστερ. Όσον αφορά τους ενεργά παιζούμενους, οι μόνοι σίγουροι για παραμονή θα πρέπει να θεωρούνται οι Μασούρας, Βαλμπουενά και μάλλον ο Βρουσάι. Ο Ρατζέλοβιτς έδειξε τρομερή στασιμότητα και στην ομάδα σκέφτονται ήδη την παραχώρηση του, λογικά με μορφή δανεισμού. Δανεισμός ο οποίος λήγει για τον Μπρούμα, ο οποίος τέλει του μηνός αποχαιρετά το μεγάλο λιμάνι και επιστρέφει στην Ολλανδία. Επιβεβαίωσε την φήμη του "γυάλινου", έδειξε μέρος της ποιότητας του, άλλα όντας εξαιρετικά ασταθής σε απόδοση, η τιμή μοιάζει unfair για ενδεχόμενη αγορά. Τα 6.000.000 που αξιώνει η PSV είναι σε κάθε περίπτωση υπερβολικά. Από 'κει και πέρα εκκρεμούν οι περιπτώσεις των δανεικών Λοβέρα και Τσούμιτς. Ο πρώτος πιθανότατα να μην γυρίσει καν Ελλάδα, στο Ρέντη έχουν πάψει να πιστεύουν στην αξία του και σκοπεύουν να τον αφήσουν να συνεχίσει την καριέρα του στην Λατινική Αμερική. Αυτή δείχνει να είναι και η επιθυμία του αθλητή εξάλλου, οπότε δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό εμπόδιο. Όσον αφορά τον 22χρονο Σέρβο που αγωνίζεται στην Χιχόν, ο Μαρτίνς διαθέτει εξαιρετική άποψη για αυτόν και προτίθεται να του δώσει μία ευκαιρία. Να ακολουθήσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας με την πρώτη ομάδα και από 'κει και πέρα να κριθεί ενδελεχώς. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι συγκεντρώνει καλές πιθανότητες παραμονής στον Πειραιά, με ενεργό ρόλο στην δεύτερη ομάδα που δημιουργείται, με ανοιχτή πάντα την πόρτα για την πρώτη. Τέλος, αν κάποια ξένη ομάδα δε βρεθεί να κάνει κρούση, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη η απόκτηση του Δημήτρη Πινακά. Ο 21χρονος wonderkid της Λάρισας πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και κέρδισε βασική θέση στην Εθνική Νέων. Η λογική λέει ότι θα μετακομίσει στους πρωταθλητές με ένα ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ, χρήματα που υπερικανοποιούν την υποβιβασμένη Λάρισα. Και αυτός υπολογίζεται για τον Ολυμπιακό Β΄.

Εικασίες, πραγματικότητες και δεδομένα. Προσπάθησα να καλύψω σημαντικό μέρος των γεγονότων τα οποία τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, βάση της πραγματικότητας. Το αν θα έρθουν ή όχι οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές απαιτεί το να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια, ωστόσο αυτοί είναι οι πραγματικοί στόχοι. Αυτοί και άλλοι που σίγουρα εξετάζει το τμήμα scouting, δουλεύοντας και λειτουργώντας υπογείως ως πάγια τακτική της ομάδας. Τώρα για Ενκουντού, Φεγκουλί, Νέλσον κλπ από εδώ δε πρόκειται να ακούσετε. Αυτά είναι να καυλαντίζουν οι Τούρκοι και να αναδημοσιεύονται εδώ για μερικές προβολές...

Θα επιστρέψουμε με εξελίξεις!

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός πάει δεδομένα για δύο δυνατούς εξτρέμ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code