ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σουηδία-Πολωνία 3-2: Νίκη και πρώτη θέση για τους Σουηδούς σε ένα εντυπωσιακό ματς!


Δύσκολη νίκη για την Σουηδία στη τελευταία "στροφή" των ομίλων, η οποία αν και βρέθηκε να νικάει με 2-0 στο 59', ισοφαρίστηκε από την αξιόμαχη Πολωνία με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ωστόσο βρήκε το "χρυσό" γκολ (90+4' Κλάεσον) που της έδωσε την πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας δεύτερη την Ισπανία.

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ξεκίνημα με γκολ στον αγώνα με την Σουηδία να παίρνει "κεφάλι" στο σκορ από νωρίς. Ο Ισάκ έκανε την ατομική προσπάθεια, κόπηκε από τον Γκλικ, ο επερχόμενος Φόρσμπεργκ πήρε το "ριμπάουντ" και πλάσαρε τον Σέζνι ανοίγοντας το σκορ (1-0 , 2'). Η "απάντηση" της Πολωνίας ήρθε στο 17' με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να χάνει μοναδική απίθανη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Πολωνός σούπερ σταρ πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Όλσεν, ενώ στην επαναφορά σημάδεψε ξανά το οριζόντιο δοκάρι προ κενής εστίας και με τον Σουηδό τερματοφύλακα εξουδετερωμένο. Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία από έναν παγκοσμίας κλάσης παίχτη. Η Πολωνία ήθελε μόνο νίκη στο ματς και ανέβασε ρυθμό ώστε να βρει ένα γκολ πριν το ημίχρονο, δεν κατάφερε όμως να απειλήσει τον Όλσεν, μένοντας μακριά από τα καρέ του. Στο 45+1' ο Ζιελίνσκι έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή με τον Όλσεν να "κρατάει" το μηδέν με μία δύσκολη επέμβαση. Φινάλε το πρώτο ημίχρονο με την Σουηδία να προηγείται με 1-0.

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δυνατό ξεκίνημα είχαμε και στο δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία να απειλεί πρώτη, με δύο σουτ του Ζιελίνσκι (46', 48') τα οποία δεν κατέληξαν στα δίχτυα, ενώ η Σουηδία έχασε σημαντική ευκαιρία με το σουτ του Κουάισον που αποκρούστηκε από τον Σέζνι, ενώ το σουτ του Φόρμπεργκ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ (50'). Στο 52' ο Όλσεν έκανε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση στο συρτό σουτ του Κρικόβιακ. Στο 59ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ της Σουηδίας που σφράγισε και την πρωτιά της στον όμιλο. Ο νεοεισελθών Κουλουσέφσκι διένυσε πολλά μέτρα με την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε και τη σωστή στιγμή πάσαρε στον Φόρσμπεργκ, ο οποίος με ένα δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Σέζνι και σημείωσε το 2-0. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση της Πολωνίας, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να παίρνει το αίμα του πίσω και να σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ. Πήρε την μπάλα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ένα άπιαστο σουτ στο απέναντι "παραθυράκι" του ανήμπορου να αντιδράσει Όλσεν μείωσε σε 2-1 (61'). Στο 65' η Πολωνία σκόραρε ξανά με τον Ζβιέτσοκ, ο οποίος όμως ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί ορθώς. Η Σουηδία απείλησε με τον Φόρσμπεργκ στο 70', το σουτ του όμως κόντραρε και κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Και καθώς το ματς όδευε προς το τέλος, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 84' εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ζιελίνσκι από τα αριστερά, και σημείωσε το 2-2 με κοντινό πλασέ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο φινάλε του αγώνα. Στο επόμενο λεπτό το σκαστό σουτ του Μπερεζίνσκι δεν ανησύχησε τον Όλσεν που μπλόκαρε σταθερά. Στο 89ο λεπτό ο απόλυτος πρωταγωνσιτής για την ομάδα της Πολωνίας, Λεβαντόφσκι, έκανε τη σέντρα σουτ από τα αριστερά με τον Όλσεν να αποκρούει με δυσκολία την μπάλα. Η Σουηδία απείλησε με τον Λάρσον, το σουτ του όμως έφυγε ψηλά (90+3'). Ό,τι δεν έγινε στο 90+3', έγινε στο 90+4'. Ο ιδιαίτερα δραστήριος Κουλουσέφσκι έκλεψε την μπάλα, πάσαρε τη σωστή στιγμή στον Κλάεσον και ο τελευταίος πλάσαρε σωστά τον Σέζνι "γράφοντας" το 3-2. Το ματς έληξε υπέρ των Σκανδιναβών, οι οποίοι κατέκτησαν και την πρώτη θέση στον όμιλό τους, ενώ οι Πολωνοί αποχαιρετούν την διοργάνωση ως τελευταίοι του ομίλου.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68' Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Όλσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (77' Κλάεσον), Ισάκ (68' Μπεργκ), Κουάισον (55' Κουλουσέφσκι).

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Γιόζβιακ (61' Ζβιέτσοκ), Κλιχ (73' Κοζλόφσκι), Κρικόβιακ (79' Πλαχέτα), Ζιελίνσκι, Πούχατς, Σβιντέρσκι, Λεβαντόφσκι.


 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code