ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βέλγιο-Ελλάδα (1-1): «Όρθια» η Εθνική μας στο Βέλγιο με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο

 


Έδειξε ότι η απουσία της από το Euro μόνο δίκαιη δεν είναι.

Η Εθνική μας ομάδα «χάλασε» την προπόνηση που είχαν στο μυαλό τους οι Βέλγοι για το σημερινό φιλικό. Με σωστό πλάνο και χωρίς να απειληθεί σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφυγε με την ισοπαλία 1-1 από την έδρα της νούμερο ένα χώρας στο ranking της UEFA. Οι Βέλγοι μπορεί να άνοιξαν το σκορ με τον Τόργκαν Αζάρ στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Εθνική μας είχε την απάντηση στην επανάληψη με τον Γιώργο Τζαβέλα για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Γιώργο Μασούρα με πάρα πολύ δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και με δύο τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει, που του είπε όχι ο Μινιολέ. Σημαντική δουλεία και από όλους του χαφ που αγωνίστηκαν, όπως και από τους στόπερ της Εθνικής μας.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Mε το γνωστό του 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, με τον Μινιολέ κάτω από τα δοκάρια. Ντεναγιέρ, Μπογιάτα και Αλντερβάιλερ ήταν η τριάδα της άμυνας. Δεξιά σε ρόλο φουλ μπακ ο Μενιέ, αριστερά ο Τόργκαν Αζάρ. Δύο κεντρικά χαφ οι Πράετ και Ντεντόκερ, δεξιά στην επίθεση ο Ζερεμί Ντογκού, αριστερά ο Καράσκο και στην κορυφή ο αρχισκόρερ της Ίντερ, Ρομέλου Λουκάκου.

Από τη μεριά του ο Τζον Φαν Σχιπ παρέταξε το γνώριμό του 4-2-3-1. Ο Βλαχοδήμος υπερασπίστηκε την εστία της Εθνικής μας ομάδας, μπροστά του στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους Ανδρούτσο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Τζαβέλα και Τσιμίκα. Δύο κεντρικά χαφ οι Μπουχαλάκης και Γαλανόπουλος, έχοντας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Μπακασέτα. Αριστερά στην επίθεση ο Μασούρας, δεξιά ο Γιαννούλης και στην κορυφή ο Παυλίδης.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Εθνική μας να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 2', όταν ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Αλντερβάιλερ, αλλά πλάσαρε πάνω στον Μινιολέ. Στο 10' άλλη μία ευκαιρία για την Εθνική μας όταν πλαγιοκώπησε ο Μασούρας από τα δεξιά σέντραρε παράλληλα στην περιοχή και ο Μπακασέτας σούταρε πάνω στον Μινιολέ. Στο 14' πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το Βέλγιο, με τον Ντοκού να περνάει εξαιρετικά από τον Τσιμίκα να σεντράρει στην καρδιά της ελληνικής άμυνας και ο Βλαχοδήμος να κάνει τρομερή επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Λουκάκου.

Στο 20' το Βέλγιο άνοιξε το σκορ με τον Τόργκαν Αζάρ να παίζει το ένα-δύο με τον Καράσκο μέσα στην περιοχή της Εθνικής και στην ουσία να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Βλαχοδήμος δεν μπορούσε να αντιδράσει από τόσο κοντινή απόσταση. Στο 23' μετά από κόρνερ των Βέλγων ο Αντερβάιλερ σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Παυλίδη και κατέληξε στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου. Όσο περνούσε η ώρα η Εθνική μας ομάδα έβρισκε τους τρόπους να περιορίζει τα ατού των Βέλγων, εκεί που δυσκολευόταν ήταν να βρει δικές της ευκαιρίες. 

Στο 36' ο Τόργκαν Αζάρ έχασε τρομερή ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του, όταν ο Ντοκού σέντραρε από δεξιά, ο Λουκάκου δεν έπιασε το τακουνάκι και ο Αζάρ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική μεριά του δοκαριού. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρχε άλλη αξιόλογη ευκαιρία, με το Βέλγιο να έχει τον έλεγχο αλλά να μην απειλεί την εστία του Βλαχοδήμου.

Στην επανάληψη οι Βέλγοι και με τις αλλαγές των Μέρτενς και Μπατσουαγί θέλησαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, όμως η Εθνική ξεκίνησε με σωστές αλληλοκαλύψεις και η πρώτη ευκαιρία ήταν στο 58', όταν μετά από κόρνερ και φάση διαρκείας ο Πράετ σούταρε πάνω στον Παπαδόπουλο. Στο 61' ο Μασούρας βγήκε στην πλάτη του Μπογιάτα αλλά το πλασέ του βρήκε την εξωτερική μεριά των διχτύων του Μινιολέ μετά από κόντρα. 

Από το κόρνερ κεφαλιά του ανενόχλητου Πέλκα, η μπάλα δε βρήκε στόχο. Στο 66' η Εθνική μας ισοφάρισε την αναμέτρηση. Ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Τζαβέλας χρίστηκε σκόρερ για τρίτη φορά με τα γαλανόλευκα. Όσο περνούσε η ώρα οι Βέλγοι πίεζαν όλο και περισσότερο για το γκολ της νίκης, με την Εθνική μας ομάδα να διαχειρίζεται σωστά την κατοχή της μπάλας και να διατηρεί το ρυθμό στα μέτρα της. Στο 88' και μετά από κόρνερ της Εθνικής μας φάση διαρκείας στα καρέ του Μινιολέ η κεφαλιά του Παπαδόπουλου όμως κατέληξε στα χέρια του Βέλγου τερματοφύλακα. Το παιχνίδι έληξε χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία με το 1-1 να είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την Εθνική μας ομάδα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ: 

Βέλγιο (3-4-3): Μινιολέ (Σελς 89'), Αλντερβάιλερ (Tίλεμανς 81'), Ντεναγιέρ, Μπογιάτα, Μενιέ, Πράετ, Ντεντόκερ, Τ. Αζάρ (Τσαντλί 72'), Καράσκο (Τροσάρ 72'), Ντοκού (Mέρτενς 46'), Λουκάκου (Μπατσουαγί 46').

Ελλάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (Σάλιακας 80'), Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (Κούτρης 60'), Γαλανόπουλος (Σιώπης 69'), Μπουχαλάκης (Ζέκα 69'), Μασούρας, Γιαννούλης, Μπακασέτας (Μάνταλος 80'), Παυλίδης (Πέλκας 60').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code