ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βέλγιο-Πορτογαλία 1-0: Η "οβίδα" του Τοργκάν Αζάρ τους "έστειλε" στους "8" !


Σπουδαία νίκη για το Βέλγιο, που επικράτησε με 1-0 της πρώην (πλέον) πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας και θα αντιμετωπίσει στους "8" της διοργάνωσης την Ιταλία. Φοβερό γκολ από τον Τοργκάν Αζάρ, "έδωσε" την λύση και μαζί την πρόκριση, προσπάθησαν μέχρι τέλους οι Πορτογάλοι χάνοντας πολλές ευκαιρίες (24 στο σύνολο), δεν κατάφεραν όμως να βρουν το πολυπόθητο γκολ και "αποχαιρετούν". 

Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς για την Πορτογαλία, με τον Ζότα να δέχεται την πάσα του Ρενάτο Σάντσες αλλά να κάνει κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση (5'). Δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Αζάρ δεν ανησύχησε τον Ρουί Πατρίσιο. Στο 25ο λεπτό ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η τροχιά της μπάλας μπέρδεψε τον Κουρτουά, ο οποίος όμως έπεσε και απέκρουσε με γροθιές. Η Πορτογαλία ήταν πιο επιθετική στο ματς και προσπαθούσε να βρει κενά στην άμυνα του Βελγίου για να απειλήσει. Το σουτ του Παλίνια δεν βρήκε στόχο (27'), ενώ το εξωτερικό του Μενιέ δεν βρήκε εστία (36'). Και ενώ το ημίχρονο φαινόταν πως θα λήξει ισόπαλο (0-0), ο Τοργκάν Αζάρ είχε διαφορετική άποψη. Πήρε την μπάλα, δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής, ο Ρουί Πατρίσιο είχε κάκιστη αντίδραση με την μπάλα να παίρνει φάλτσα και να καταλήγει στα δίχτυα των Πορτογάλων (42'). Αν και το Βέλγιο δεν είχε καλή απόδοση και δεν απειλούσε την εστία της Πορτογαλίας, "ευτύχησε" να προηγηθεί λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. 

Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ντε Μπρόινε δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο ύστερα από ένα τάκλιν του Παλίνια στο πρώτο μέρος κια στη θέση του μπήκε ο Μέρτενς. Στο 58' η Πορτογαλία έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ρονάλντο να κάνει την ατομική ενέργεια, τη σωστή στιγμή πάσαρε στον Ντιόγκο Ζότα, ο τελευταίος όμως σούταρε λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά. Στην επόμενη φάση, ο νεοεισελθών Φέλιξ πήρε την κεφαλιά, η οποία κατέηξε στην αγκαλιά του πορτιέρο των Βέλγων (60'). Το Βέλγιο "απάντησε" στις ευκαιρίες της Πορτογαίας, με τον Λουκάκου να σουτάρει ψηλά άουτ (62'). Στο 78' η κεφαλιά του Ρονάλντο δεν βρήκε στόχο ενώ η κεφαλιά του Ντίας αποκρούστηκε από τον Κουρτουά (81'). Δύο λεπτά αργότερα ο Γκερέιρο έχασε μεγάλη ευκαιρία ν ισοφαρίσει, όταν το σουτ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουρτουά (83'). Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για την Πορτογαλία με τον Ρούμπεν Ντίας να κάνει την μπαλιά για τον Αντρέ Σίλβα και τον Κουρτουά να προλαβαίνει σωτήρια και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια (87'). Το ματς ολοκληρώθηκε με τους Βέλγους να πανηγυρίζουν μία πολύ σημαντική νίκη, μιας και τους "φέρνει" ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο τους, την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ η Πορτογαλία με αυτή την ήττα "αποχαιρετά" τη διοργάνωση και μαζί την ευκαιρία για κατάκτηση back to back Euro.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τοργκάν Αζάρ (90+5' Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόινε (48' α.α. Μέρτενς), Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (87' α.α. Καράσκο).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Ρενάτο Σάντσες (78' Ντανίλο), Παλίνια (78' Ολιβέιρα), Ζοάο Μουτίνιο (57' Ζοάο Φέλιξ), Μπερνάρντο Σίλβα (57' Μπρούνο Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70' Αντρέ Σίλβα). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code