ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τουρκία - Ιταλία 0-3 : Εντυπωσιακή η Ιταλία στην πρεμιέρα !


Οι Ιταλοί , παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο επικράτησαν εύκολα με 0-3 επί της Τουρκίας στην πρεμιέρα του Euro ,στέλνοντας το μήνυμά τους , ενόψει της συνέχειας ! Με αυτογκολ το 0-1 , Ιμόμπιλε και Ινσίνιε τα άλλα δύο , όλα στο δεύτερο ημίχρονο !

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με όλη την Τουρκία να αμύνεται και τους Ιταλούς να έχουν την κατοχή της μπάλας . Οι τυπικά γηπεδούχοι με το 4 -1-4-1 που επέλεξαν , είχαν ως σκοπό να μην επιτρέψουν  να γίνει παιχνίδι από τα χαφ των αντιπάλων τους , οι οποίοι όταν δεν έβρισκαν λύσεις επέλεγαν τις μακρινές διαγώνιες μπαλιές . Κάπως έτσι κάναν και την πρώτη τους τελική στο 4' , όταν ο Μπεράρντι πρόλαβε να γυρίσει στον Ιμόμπιλε , ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ ! Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους Ιταλούς ήρθε στο 17' , όταν και συνδυάστηκαν εξαιρετικά , αλλά ο Ινσίνιε , δεν έβαλε καλά τα ''φάλτσα'' και η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ , από πολύ πλεονεκτική θέση ! Στο 22ο λεπτό ο Τασκίρ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κελίνι σε κόρνερ του Ινσίνιε !

Οι Ιταλοί έχουν καταφέρει να ανακτούν σχεδόν άμεσα την κατοχή , με αποτέλεσμα να μην έχουν απειληθεί σχεδόν καθόλου και με το πρέσινγκ τους δεν τους αφήνουν να κυκλοφορήσουν  την μπάλα και να πάρουν ''ανάσες'' . Η τουρκική άμυνα ,από την άλλη αναγκάζει τους αντιπάλους τους να παίζουν πολύ από τα πλάγια  και με την σφιχτή αμυντική τους λειτουργία τους δυσκολεύει να παράξουν μεγάλες ευκαιρίες .

Στο 33' ο Μπεράρντι κάνει διαγώνια κίνηση , σεντράρει αλλά η κεφαλιά του Ιμόμπιλε φεύγει άουτ  , ενώ στο 43' και πάλι ο σέντερ φορ της Λάτσιο σουτάρει αλλά πάνω στα χέρια του Τσακίρ . 

Στο πρώτο μέρος όλη η Τουρκία αμύνεται ,ενώ οι Ιταλοί παίζουν αρκετά καλά , είχαν τις στιγμές τους και μπορούν να διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 43' , όταν η σέντρα του Σπινατσόλα βρήκε στο χέρι του Τσελίκ!

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 47' ο Ουντέρ κάνει μία κούρσα πίσω από το κέντρο σουτάρει , αλλά ο Ντοναρούμα αποκρούει εύκολα την πρώτη τελική της Τουρκίας στο παιχνίδι ! Στο 53'  η Ιταλία βρίσκει , επιτέλους , χώρο ο Μπεράρντι περνάει, σεντράρει δυνατά και το πρώτο γκολ του Euro , μπαίνει με αυτογκολ του Ντεμιραλ ! Μετά από το 0-1  , οι Ιταλοί δεν κλείστηκαν πίσω , αλλά προσπάθησαν να ''τελειώσουν'' το παιχνίδι .  Αρχικά στο 57 ' , σε παιχνίδι μετάβασης ο Ιμόμπιλε δίνει στον Ινσίνιε αλλά το σουτ του κόντραρε σε κόρνερ και στο 60' ο Μπεράρντι από πλεονεκτική θέση διαλέγει την χειρότερη επιλογή και σουτάρει εκτός.

Ότι δεν κατάφεραν οι συμπαίχτες του , κατάφερε ο Ιμόμπιλε στο  67' . Οι Ιταλοί αναπτύχθηκαν όμορφα , ο Μπεράρντι σέντραρε για τον  Σπινατσόλα, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Τσακίρ απέκρουσε και στην επαναφορά έγινε το 0-2 !  Στο 79' οι  Ιταλοί κλέψανε ξανά την μπάλα , την κυκλοφόρησαν ταχύτατα και ο εξτρέμ της Νάπολι , με υπέροχο πλασέ έκανε το 0-3 ! 

 Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού οι Ιταλοί ήταν κλάσεις ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και επικράτησαν δίκαια και εύκολα στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος , στέλνοντάς το μήνυμά τους , ενόψει της συνέχειας !

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ – Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς – Γιοκουσλού (Καχβετσί 64'), Τουφάν ( Αϊχάν 64'), Τσαλχάνογλου, Γιαζιτζί (Ουντέρ 45'), Καραμάν (Ντερβίσογλου 76') – Γιλμάζ

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι (Ντι Λορέντσο 45') , Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα - Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι (Κριστάντε 73') – Μπεράρντι (Μπερναρντέσκι 85'), Ινσίνιε (Κιέζα 80'), Ιμόμπιλε (Μπελότι 80')

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code