ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Giro d' Italia 5ο Ετάπ: Νίκησε ο Ewan της Lotto Soudal και κυνηγάει το ρεκόρ του

 


Ο Caleb Ewan της Lotto Soudal είναι ο νικητής του πέμπτου ετάπ, αφήνοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση, τους Giacomo Nizzolo της Team Qhubeka Assos και Elia Viviani της Cofidis, μετά από ένα έντονο και δύσκολο σπριντ, από το οποίο πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Ιδιαίτερα πρέπει να γίνει αναφορές στους σοβαρούς τραυματισμούς των Pavel Sivakov της Ineos Grenadiers και Mikel Landa της Bahrain Victorius, με τον Ισπανό να δέχεται την περίθαλψη από τους γιατρούς στον δρόμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και για αυτό έμεινε εκτός αγώνα.

Ο 26χρονος Αυστραλός ποδηλάτης κατάφερε να βρει τον ρυθμό του και πήρε την νίκη στο Giro d' Italia, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να σχεδιάσει περαιτέρω τον προγραμματισμό του για να πετύχει τον φετινό του στόχο, που είναι η κατάκτηση τουλάχιστον ενός ετάπ και στους τρεις μεγάλους γύρους (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) μέσα σε μια χρονιά. Ο Peter Sagan από την Bora Hansgrohe ήταν αυτός που έλεγχε το peloton στα τελευταία 1.500 μέτρα και σε ένα σημείο ο Ewan έπρεπε να κάνει πίσω, αλλά ακολούθησε τον Viviani. Ο Ewan ακολουθούσε τον Ιταλό ποδηλάτη της Cofidis και με μια ντρίμπλα, μεταφέρθηκε στο κέντρο του δρόμου, έχοντας πίσω του τους δύο ποδηλάτες της Cofidis και τον Nizzolo, με τους Sagan και Fernando Gaviria να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.


Στην γενική κατάταξη, ο Alessandro De Marchi της Israel Startup Nation παραμένει στην πρώτη θέση και πήρε και διαφορά, αφού στην δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται οι Louis Varvaeke της Alpecin Fenix και Nelson Oliveira της Movistar με 42 και 48 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. 

Ο Caleb Ewan δήλωσε αρχικά ότι: "Μετά την αποτυχία να μην προλάβω την πρώτη δυνατότητα για σπριντ, η νίκη μου δίνει μεγάλη χαρά. Υπήρξε αρκετή πίεση στον εαυτό μου και στην ομάδα για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα, οπότε αυτή την νίκη την νιώθω σαν ανάσα. Το ήθελα τόσο πολύ και το να τελειώνεις με νίκη μια υπέροχη ομαδική δουλειά είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα. Στην φετινή αποστολή μου, δηλαδή το να νικήσει ένα ετάπ σε κάθε Grand Tour, μπορώ τώρα να κάνω ένα τικ σε ένα ετάπ του Giro d' Italia. Αλλά φυσικά πάντα είμαι πεινασμένος για περισσότερα. Αυτό μου δίνει όπως και την υπόλοιπη ομάδα μια μεγαλύτερη ώθηση αυτοπεποίθησης για τα ετάπ που έρχονται".

Ο Αυστραλός ποδηλάτης της Lotto Soudal συνέχισε λέγοντας ότι: "Τα τελευταία 20 χιλιόμετρα ήταν πολύ τεχνικά με πολλά roundabouts και κλειστούς δρόμους. Αλλά όλοι οι teammates μου έκαναν μια εξαιρετική δουλειά και πάντα με κρατούσαν στην καλύτερη δυνατή θέση. Χωρίς αυτούς, δεν θα ήμουν σε θέση να ξεκινήσω το σπριντ τόσο φρέσκος. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να είμαστε μπροστά και τόσο ο Τζάσπερ όσο και ο Ρότζερ με καθοδήγησαν τέλεια στις πολλές στροφές. Με αυτόν τον τρόπο, εγώ ήμουν σε θέση να αποθηκεύσω πολύ ενέργεια για το τελικό σπριντ, κάτι που μου έδωσε την δυνατότητα ότι θα μπορώ να κάνω το σπριντ μου, καθώς ήμουν πολύ φρέσκος. Τέτοιοι τεχνικά χαρακτηριστικά στο τέλος μου ταιριάζουν. Καθώς απέδειξε ότι έχει δυνάμεις και είναι γρήγορος κατά την διάρκεια του πρώτου σπριντ στο ετάπ, για αυτό πήγα πίσω από την ρόδα του Tim Merlier καθώς πηγαίναμε προς το σπριντ. Για μια στιγμή, αγχώθηκα ότι θα κλειστώ, αλλά ευτυχώς κατάφερα να βρω ένα μικρό χώρο και κατάφερα να είμαι σε θέση να κάνω το σπριντ μου. Ένιωσα εκεί ότι έχω πολύ δύναμη στα πόδια και νομίζω απέδειξα ότι ήμουν ο πιο γρήγορος σήμερα".

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code