ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι πρώτοι Galacticos του ελληνικού αθλητισμού;

 


Το τμήμα πόλο του Ολυμπιακού θεωρώ ότι αποτελεί το πιο περήφανο και επιτυχημένο στην ιστορία της ομάδας, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά project όλων των εποχών. Σε μερικούς θα φανεί περίεργο αυτό που αναφέρω, αλλά όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κατανοούν καλύτερα τα λεγόμενα μου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κορίτσια των ερυθρόλευκων, όπου φέτος με ένα ρόστερ γεμάτο ντόπιες κατάφερε κόντρα σε θεούς και δαίμονες να φτάσουν για ακόμη μία φορά στην κορυφή της Ευρώπης. 

Ωστόσο σήμερα θα αναφερθώ στους άνδρες της υδατοσφαίρισης. Στην ομάδα την οποία έχει κατακτήσει 2 ευρωπαϊκά, 1 σούπερ καπ, 35 πρωταθλήματα Ελλάδος και 2 κύπελα. Την ομάδα την οποία τα τελευταία συναπτά έτη ξαναέκανε υπερδύναμη ο "αρχιτέκτονας" Θοδωρής Βλάχος, με συνεχή παρουσία στα Final Four του Len Champions League και με την πιο πρόσφατη κατάκτηση του 18'. Όλα αυτά φυσικά με την αρωγή του Μιχάλη Κουντούρη και Βαγγέλη Μαρινάκη οι οποίοι δείχνουν μία αδυναμία παραπάνω για το τμήμα και επενδύουν περισσότερα. Αυτό όμως που πάει να πραγματοποιηθεί, αρχής γενομένης της εβδομάδας που μας πέρασε δεν έχει προηγούμενο.

Με την ομάδα να έχει ακόμη υποχρεώσεις για την φετινή σεζόν, αγωνιζόμενη και στο Top8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, στον Πειραιά ήδη ετοιμάζουν την επόμενη δυναστεία. Στην ουσία ετοιμάζουν μία ομάδα Galacticos, στοχεύοντας και αγοράζοντας ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά. Η αρχή έγινε με τον Σέρβο Messi, όπως χαρακτηρίζεται στα μέσα, τον Σέρβο Φιλίποβιτς. Ο 34χρονος αρχηγός της εθνικής Σερβίας διαθέτει στο παλμαρέ του 5 ευρωπαϊκά και 11 πρωταθλήματα σε συλλογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα έχει κατακτήσει τρία χρυσά με το εθνόσημο. Αγωνιζόμενος στην τρομερή Προ Ρέκο έχει βγει πρώτος σκόρερ σε ουκ ολίγες διοργανώσεις. Ακολουθεί ο Τζούρο Ράντοβιτς, ο μόλις 22 ετών αριστερόχειρας διεθνής με την ομάδα του Μαυροβουνίου. Όντας ακόμη ανερχόμενος έχει καταφέρει να κατακτήσει και αυτός χρυσό με την χώρα του, ενώ αναδείχθηκε καλύτερος νέος της Αδριατικής Λίγκας. Και οι διό τους αριστερόχειρες. Εκεί έρχεται να κουμπώσει ο καλύτερος αμυντικός στον κόσμο, η μεγάλη επιστροφή. Ο 35χρονος Άντρο Μπουσλιέ, ο αθλητής με τους περισσότερες "χρυσούς" τίτλους στην ιστορία του αθλήματος γύρισε σπίτι του. Πρωτιές με Κροατία, Προ Ρέκο και προφανώς Ολυμπιακό, επιστρέφει για το repeat του 2018. Ακολουθεί ακόμη ένας παλιός γνώριμος, ένας από τους σταθερά καλύτερους ευρωπαίους πολίστες των τελευταίων ετών, ο δικός μας Γιάννης Φουντούλης. Ο αθλητής έχει συμφωνήσει προφορικά με τους Πειραιώτες και αναμένεται να συναντήσει γρήγορα παλιούς φίλους.

Ο λόγος για τους Γενηδουνιά, Δερβίση και Μουρίκη, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους προαναφερόμενους αναμένεται να συνθέσουν μία τρομακτική ομάδα. Μία ομάδα που θα απαρτίζεται από παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς πρωταθλητές, από εμπειρία και μέταλλο νικητή. Υπό την αιγίδα του ομοσπονδιακού τεχνικού Θοδωρή Βλάχου, αναμένεται να αγωνιστούν ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Len Champions League της σεζόν 21-22'. Tα υπόλοιπα στις πισίνες...

ΥΓ1. Έρχονται αθλητές στην Ελλάδα για να αγωνιστούν με τους ερυθρόλευκους, τους οποίους θα ζήλευε οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Σε μία ομάδα η οποία διεκδικεί τα μεγαλύτερα τρόπαια και υψώνει την σημαία της χώρας μας στην κορυφή. Το Παπαστράτειο είναι ντροπή και ασέβεια ως έδρα για το τμήμα. Οι αρμόδιοι να κάνουν έστω και υπερβολικά  καθυστερημένα πλέον τα αυτονόητα, ώστε να μπορέσουν στον Πειραιά να έχουν μία υποτυπώδες καλή έδρα. Σε άλλα Βαλκανικά κράτη ούτε στην δεύτερη κατηγορία δεν θα έβλεπες τέτοια κατάσταση...

ΥΓ2. Ακολουθεί κι άλλος κουρυφαίος ξένος...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code