ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Caleb Ewan: «Βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα για να νικήσω ένα ετάπ, αλλά υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός»

 



Η φετινή σεζόν στην ποδηλασία μας έχει χαρίσει ήδη απίθανους αγώνες γεμάτους σασπένς, δράση και αγωνία. Το Σάββατο (8/5) ξεκινάει το Giro d'Italia ένα από τα τρία μεγάλα Grand Tours του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Άρης Κατσίδης και το sportsnewsgreece βρέθηκε στο Pre Giro-press conference του αστέρα της Lotto Soudal, Caleb Ewan, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του στο Giro της φετινής σεζόν, αλλά και το ότι στοχεύει να κατακτήσει ετάπ και στα τρία μεγάλα Grand Tours. 


Η Lotto Soudal είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στην ποδηλασία, αφού ιδρύθηκε το 1985 και μετράει πολλές συμμετοχές σε μεγάλους αγώνες. Το όνομα της υποδηλώνει πως η ομάδα χρηματοδοτείται από την Βελγική λοταρία και την Soudal, που αποτελεί έναν κατασκευαστή συγκολλητικών και στεγανωτικών έργων.

Ο Caleb Ewan θα συμμετέχει για δεύτερη φορά με τα χρώματα της Lotto Soudal στον Giro d' Italia, στο οποίο έχει ήδη νικήσει τρία ετάπ στο παρελθόν και φυσικά στοχεύει και σε νίκες στον φετινό αγώνα.

O 26χρονος Αυστραλός ποδηλάτης αγωνίστηκε στο Tirreno-Adriatico αλλά και στο Milano-Sanremo, στο οποίο κατετάχθη δεύτερος. Μέσα στον Απρίλιο έλαβε μέρος στο Volta Valencianna, έχοντας ως καλύτερο αποτέλεσμα την τρίτη θέση στο 2ο ετάπ. 

Ο Caleb Ewan δήλωσε ότι: "Νομίζω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα για να πάρω ένα ετάπ, αλλά βέβαια υπάρχουν φυσικά πολλοί άλλοι δυνατοί σπρίντερς. Με ποδηλάτες όπως οι Fernando Gaviria, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo και επίσης ο  Tim Merlier, ο ανταγωνισμός θα είναι αρκετά έντονος. Στην πραγματικά δεν περίμενα τόσο δυνατούς σπρίντερς στο Giro. Επιπρόσθετα, ο Dylan Groenewegen συνεχίζει να ανεβάζει το επίπεδο του ανταγωνισμού στο Giro. Πριν αποβληθεί, ήταν ένας από τους καλύτερους σπρίντερς παγκοσμίως, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε τι επίπεδο θα επιστρέψει. Και έπειτα, υπάρχει πάντα ο Peter Sagan που πρέπει να έχουμε κατά νου. Στα χαρτιά, υπάρχουν περίπου έξι ευκαιρίες σπριντ, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται ο αγώνας. Δεν νομίζω ότι θα έχω τα ίδια πόδια στην ανάβαση όπως είχα στο Milan-Sanremo (εννοεί δεν θα βάλω την ίδια δύναμη), γιατί καθώς προετοιμαζόμουν για το Giro, έπρεπε να επικεντρωθώ λίγο περισσότερο στο τελικό μου σπριντ".


Ο Ewan συνέχισε λέγοντας ότι: "Στα χαρτιά, θα μπορούσα να είμαι ένα από τα μεγάλα φαβορί μεταξύ των πιο γρήγορων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα νικήσω εύκολα κάθε σπρίντερ. Αν κάποιοι σπρίντερ από αυτούς που μόλις προανέφερα είναι σε καλή μέρα, μπορούν κάλλιστα να με νικήσουν. Επίσης οι τερματισμοί στον Giro έχουν να κάνουν αρκετά συχνά με την τεχνική και χρειάζεται ένας ποδηλάτης επίσης  τύχη για να τα καταφέρει". 
   
  

Ο Caleb Ewan έχει ήδη νικήσει ετάπ στο Giro, στο Le Tour de France και την Vuelta και την φετινή σεζόν στοχεύει να κατακτήσει τουλάχιστον ένα ετάπ και στα τρία μεγάλα Grand Tour. Σχετικά με αυτό, δήλωσε ότι: "Η ιδέα να τρέξω και στα τρία Grand Tours σε μια σεζόν, γεννήθηκε πριν κανά δύο χρόνια. Όταν νίκησαν κάποια ετάπ στο Giro και στο Tour de France, θα ήθελα επίσης να πάω για μια νίκη στην La Vuelta. Αλλά γεννήθηκε το πρώτο μου παιδί λίγο πριν το Tour και για αυτό το λόγο ήθελα να ξοδέψω λίγο περισσότερο χρόνο στο σπίτι μου και αποφασίσαμε να αναβάλουμε το πλάνο. Την περσινή χρονιά ήταν απίθανο, αλλά νομίζω ότι αυτή η σεζόν είναι η ιδανική στιγμή για να το προσπαθήσουμε. Κατά την άποψη μου, πλησιάζω τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου και για αυτό το λόγο είναι ιδανικό να τρέξω φέτος και τα τρία Grand Tours. Αλλά δεν θα είναι φυσικά εύκολο. Το να πας σε τρία Grand Tour είναι ένα πράγμα, το να νικήσεις ένα ετάπ σε καθένα από αυτά είναι κάτι διαφορετικό. Επίσης η προετοιμασία για τον κάθε Grand Tour είναι διαφορετική, ενώ δεν υπάρχει πολύ χρόνος μεταξύ των αγώνων, οπότε ελπίζω να το διαχειριστώ σωστά".

 
Ο Αυστραλός ποδηλάτης της Lotto Soudal ανέφερε επίσης ότι: " Παρά το γεγονός ότι επιθυμείς να νικήσεις ένα ετάπ σε κάθε Grand Tour, δεν είναι εύκολο να τερματίσεις στον καθένα από τα τρία. Στις πρώτες δέκα μέρες του Giro θα υπάρξουν ήδη πολλές ευκαιρίες. Οπότε, αν νικήσω ένα από αυτά τα ετάπ, θα πρέπει να αξιολογήσω ποια θα είναι η καλύτερη προετοιμασία για το Tour de France". 

  
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code