ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. (βίντεο)

 


Σχεδόν μία εβδομάδα απομένει για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ , με τους ΠΑΟΚ και  Ολυμπιακό να ετοιμάζονται για να βρεθούν αντιμέτωποι, γεγονός που έχει επαναληφθεί άλλες έξι φορές στην ιστορία της διοργάνωσης.

Οι ασπρόμαυροι και οι Πειραιώτες προετοιμάζονται ήδη, για τον μεγάλο αγώνα του ΟΑΚΑ, το επόμενο Σάββατο 22 Μαϊου , που θα κρίνει τον φετινό νικητή της διοργάνωσης. Αυτή θα είναι η έβδομη φορά στην ιστορία του Κυπέλου Ελλάδος, που οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν μεταξύ τους το τρόπαιο στον τελικό. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι,  ήταν στις 12 Μάϊου του 2001, όπου ο ΠΑΟΚ έφυγε θριαμβευτής από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατακτώντας το τρόπαιο, νικώντας με το εμφατικό 4-2 τους ερυθρόλευκους.

Στους ημιτελικούς αγώνες της ίδιας χρονιάς, ο δικέφαλος του Βορρά είχε αποκλείσει τον Απόλλων Σμύρνης, ενώ ο Ολυμπιακός αντίστοιχα είχε αποκλείσει τον Ηρακλή. Στον πρώτο αγώνα της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση, αφού κέρδισε με 5-2 την ομάδα του Απόλλων  ,ενώ στον επαναληπτικό της Ριζούπολης, οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει 1-0 χωρίς να καταφέρουν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός στους ημιτελικούς, είχε ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρακλή με δύο νίκες : Η πρώτη με 0-1 στο Καυτατζόγλειο και η δεύτερη με το εντυπωσιακό 5-4 στο ΟΑΚΑ. 

Παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν , ο τελικός εκείνης της χρονιάς, ορίστηκε για να διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλδειας. Από την μία, ο πανίσχυρος Ολυμπιακός του Σωκράτη Κόκκαλη, που ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς στον πάγκο του, που παρά το γεγονός πως αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, παρουσίασε ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο εκείνη τη χρονιά . 

Μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από αλλεπάλληλες κόντρες μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Γιώτης Εγκωμίτης  με μονοκόμματο σούτ, άνοιξε το σκόρ για την ομάδα του δικεφάλου. Παρά το αρχικό σοκ,  ο Ολυμπιακός πίεσε για να ισοφαρίσει, έχασε μια απίστευτή ευκαιρία με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο , όμως στο 31ο λεπτό, μετά από ασταθή απόκρουση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο Βασίλης Μπορμπόκης με σούτ  από πλάγια θέση, διπλασίασε τα τέρματα για τον ΠΑΟΚ, γράφοντας το 2-0.



Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μάλιστα, στο 46ο λεπτό, ο Γιώργος Γεωργιάδης, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των ασπρόμαυρων, έκανε το 3-0 για τον δικέφαλου του Βορρά, δίνοντας σημαντικό προβάδισμά νίκης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να πιέσει, ο ΠΑΟΚ απειλούσε με αντεπιθέσεις και στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τζιοβάνι κέρδισε πέναλντι, για να το μετατρέψει σε γκόλ ο Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς και να μειώσει σε 1-3 για την ομάδα του Πειραιά.

Μερικά λεπτά μετά, στο 84ο λεπτό του αγώνα, ο Γιώτης Εγκωμίτης, μετά από καταπληκτική προσπάθεια, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, όμως στην συνέχεια της φάσης ο Δημήτρης Ναλιτζής με σούτ, έκανε το 4-1 για τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου για τους ασπρόμαυρους. Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός, ήταν να μειώσει σε 4-2, με κεφαλιά του Λάμπρου Χούτου μετά από κόρνερ, στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής) : Ελευθερόπουλος,Μαυρογενίδης (46' Πατσατζόγλου), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος (67' Λουτσιάνο), Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης (46΄ Χούτος), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.

ΠΑΟΚ (Ντούσαν Μπάγιεβιτς) : Κόβιτς, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Κωσταντινίδης, Αμπονσά (46' Κουλακιώτης), Γεωργιάδης (77' Ναλιτζής), Οκκάς (86' Σπάσιτς), Ουντέζε, Καφφές, Εγκωμίτης.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code