ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Βαρέλα: «Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ»

 


Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για τη φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ, την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία με την επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου, το Conference League, αλλά και γενικότερα για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. 

Αναλυτικά όσα είπε ο παίκτης του ΠΑΟΚ:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα με τον Ουρουγουανό προπονητή έστω και σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, αφού έμαθα αρκετά πράγματα κοντά του και είμαι χαρούμενος που κατακτήσαμε μαζί του έναν ακόμα τίτλο. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ, είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, και το σίγουρο είναι πως όλοι μας και οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, με γνώμονα τη βελτίωσή μας, γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάτι που εξελίσσεται διαρκώς, προχωράει μπροστά και πρέπει όλοι να είναι ενημερωμένοι και ενήμεροι. Εύχομαι στον Πάμπλο Γκαρσία να προχωρήσει στην καριέρα του, να προπονήσει μεγάλες ομάδες, ίσως και μεγαλύτερες από τον ΠΑΟΚ και σε κάθε περίπτωση ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, αφού είναι μέλος της οικογένειας του και είναι ένας από μας».

-Για τον επανακάμψαντα,  Ραζβάν Λουτσέσκου, ο  Φερνάντο Βαρέλα είπε:

«Τον γνωρίζω φυσικά αφού πριν από λίγα χρόνια ήταν κάτοικος Τούμπας.  Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού κατακτήσαμε τίτλους μαζί του, πήραμε το πρωτάθλημα, πήραμε και κύπελλα, τον ξέρουμε καλά όσοι ήμασταν τότε στην ομάδα, ο Πασχαλάκης, ο Βιερίνια, ο Κρέσπο, ο Ινγκασον, και άλλα παιδιά, ξέρουμε τη δουλειά του και είμαι σίγουρος ότι ο Λουτσέσκου θα επιστρέψει στην Τούμπα έχοντας την ίδια φιλοδοξία και την ίδια θέληση για να κατακτήσει τίτλους όπως έκανε και την προηγούμενη φορά που ήταν στην ομάδα».

-Υπήρξε κάποια περίοδος όπου έμεινες δυσαρεστημένος από τον περιορισμό σου στον πάγκο, στη διάρκεια της φετινής περιόδου κι αν αυτό το συνδυάζεις με το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκες και πάλι, όταν υπήρξαν τραυματισμοί συμπαικτών σου και εξ ανάγκης βρέθηκες πάλι στην ομάδα;

«Ένιωσα όπως θα ένιωθε ο κάθε ποδοσφαιριστής που θα ήταν στη θέση μου και θα ήθελε να παίζει, να βοηθάει την ομάδα, να βρίσκεται στο σχήμα, αλλά από κει και πέρα σέβομαι την απόφαση του κάθε προπονητή ο οποίος έχει την τελική επιλογή. Κι αν δεν είμαι στο αρχικό σχήμα, θα δουλέψω περισσότερο, θα σκύψω το κεφάλι, θα προσπαθήσω να ξανακερδίσω τη θέση μου. Αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσω σαν αλλαγή Θα προσπαθήσω να αρπάξω την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κερδίσω αυτό που έχασα, για να καθιερωθώ στην αρχική εντεκάδα και είμαι ένας άνθρωπος που από τη φύση μου δεν δημιουργώ προβλήματα αντίθετα προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο για να είμαι στο αρχικό σχήμα και στις επιλογές του προπονητή μου».

-Από τους οκτώ τίτλους που κέρδισες στην καριέρα σου, πέντε με τον ΠΑΟΚ και τρεις στη Ρουμανία, συνάγεται ότι το πιο σημαντικό κομμάτι της καριέρας σου ήταν στη Θεσσαλονίκη και το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Πράγματι τα χρόνια μου εδώ στον ΠΑΟΚ είναι τα καλύτερα και τα πιο γόνιμα της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και δεν είναι μόνο ότι πήρα εδώ τα τρόπαια, τα πέντε από τα οκτώ, αλλά είναι ότι πανηγύρισα και τα πέντε τρόπαια έχοντας εδώ την οικογένειά μου.  Στην Πορτογαλία δεν κατέκτησα κάποιο τίτλο, στη Ρουμανία που πήρα τρία τρόπαια, ήμουν μόνος, δεν είχα την παρέα της οικογένειάς μου, αντίθετα εδώ στη Θεσσαλονίκη ήταν και η οικογένειά μου και είχαμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε και να χαρούμε όλοι μαζί, ή να στεναχωρηθούμε σε κάποιες περιπτώσεις και είχα σε όλα αυτά τα χρόνια τη στήριξη και την αγάπη των δικών μου ανθρώπων, και ήταν τα πιο αποτελεσματικά  και όμορφα χρόνια μου εδώ στη Θεσσαλονίκη.  Τα πιο όμορφα και  πιο αποτελεσματικά για την καριέρα μου από όσα έχω περάσει ως τώρα».

Αναφορικά για τη συνέχεια είπε: «Αυτή τη στιγμή που με ρωτάτε, ναι θέλω να μείνω να ανανεώσω με τον ΠΑΟΚ. Εχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και θα δούμε πώς θα είμαστε μετά από αυτόν τον χρόνο. Αν με ρωτάτε είμαι 100% διατεθειμένος να μιλήσω με τον πρόεδρο και αν υπάρχει δυνατότητα να μείνω εδώ” είπε και συνέχισε: “ξέρω, έχω διαβάσει και ακούσει για αυτά που λέγονται σχετικά με το ύψος του συμβολαίου μου ότι είναι αρκετά υψηλό και ότι ενδεχομένως δεν αξίζω τα χρήματα που παίρνω. Μπορώ να πω ότι ξέρω πως βρίσκομαι σε μία σχετικά μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία, στα 33 με 34 και είμαι διατεθειμένος να μιλήσω με τον πρόεδρο για όλα, για το μισθό μου, την αμοιβή μου και για ότι έχει να κάνει με την παραμονή μου στη Θεσσαλονίκη, όμως πρωταρχικό ρόλο παίζει ο γιος μου, που είναι στα 16 έχει ξεκινήσει να κάνει τα ποδοσφαιρικά του βήματα και θέλει να δει αν θα μπορέσει κάποια στιγμή μέχρι του χρόνου ή στο εγγύς μέλλον να βρει κάποια ομάδα ώστε να αρχίσει να παίζει και επαγγελματικά. Σκέφτομαι πρώτα και τον γιό μου, αλλά φυσικά από κει και πέρα αν του χρόνου είμαι καλά τότε όλα είναι ανοιχτά και είμαι 100% διατεθειμένος για να συζητήσω με τον ΠΑΟΚ για ανανέωση της συνεργασίας μας και γιατί όχι, να τελειώσω  και εδώ την καριέρα μου”

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code