ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Τελικός για καρδιακούς, νικητής ο ΠΑΟΚ (1-2)


Ο Ολυμπιακός αναμετρήθηκε με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στο ΟΑΚΑ, στις 21:00 με. Τις 2 ομάδες να θέλουν να σηκώσουν το τρόπαιο για να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν. Πολύ καλός ρυθμός στο παιχνίδι με τις 2 ομάδες να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και με σκορ 1-2 κατέκτησε το τρόπαιο, με το ωραίο γκολ στο τέλος της αναμέτρησης. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν σήκωσε στον ουρανό του Ο.Α.Κ.Α το 8ο Κύπελλο στην ιστορία του 

1ο ημίχρονο: Και οι 2 ομάδες μπήκαν νοθρά στον αγωνιστικό χώρο του Ο.Α.Κ.Α, στα πρώτα πέντε λεπτά δεν είχε γίνει κάτι εξαιρετικό ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προσπαθούσαν να βρουν κενούς χώρους. Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε μια κόντρα επίθεση και τελευταία στιγμή ο Βιεϊρίνια έκοψε την μπάλα. Στο 13ο λεπτό ο Πασχαλάκης έκανε καλή επέμβαση σε τετ-ατέτ του Μπρούμα, παρέμεινε το 0-0. Στο 15' ο Ουάρντα έκανε ένα αδύναμο σουτ ο Σα έπιασε με ευκολία την μπάλα. Στο 19ο λεπτό ο Καμάρα έκανε ένα σουτ αλλά ο Πασχαλάκης ήταν πάλι εκεί και κράτησε το 0. Στο 25ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις και ζήτησε αλλαγή την θέση του πήρε ο Ρέαμπτσιουκ. Το παιχνίδι γενικότερα είχε πολύ καλό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τα μαρκαρίσματα να ειναι σκληρά. Στο 26' ο δικέφαλος του Βορρά είχε μια τεράστια ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι μετά από πάσα του Ουάρντα, ο Πολωνός σημάδεψε το δοκάρι του Σα. Ένα λεπτό αργότερα το Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπρούμα να κλέβει την μπάλα από τον Μπαμπά, έδωσε στον Ελ Αραμπί εκείνος στον Καμαρά που σημάδεψε εκτός. Πολλά νεύρα από τις 2 ομάδες στον τελικό, μάλιστα ο Γκαρσία αντέδρασε σε ένα φάουλ που δόθηκε στον Μπαμπά. Στο 33' ο Σβαμπ πήρε την κεφάλια χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 35ο λεπτό ο Σβαμπ εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα ο Εμβιλά τον ανέτρεψε και ο Ολλανδός έδωσε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βιεϊρίνια ο οποίος σημάδεψε πολύ σωστά την γωνία του Σα και έκανε το 0-1 γισ τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Πορτογάλος μάλιστα στον πανηγυρισμο ύψωσε και την φανέλα του Μιχαηλίδη. Μετά το γκολ του Βιεϊρίνια ο Χολέμπας έκανε ένα μαρκάρισμα στον Ζίβκοβιτς και υπήρξε μια σύρραξη αλλά ο διαιτητής κατεύνασε τα πνεύματα. Λίγα λεπτά πριν την λήξη του 1ου ημιχρόνου ο Βαρέλα έκανε ένα μαρκάρισμα στον Ανδρούτσο μέσα στην περιοχή, αλλά βρήκε λίγο την μπάλα οπότε δεν δόθηκε κάτι. Έτσι έληξε και το πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα στον τελικό, με 1-0.

2ο ημίχρονο: Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δευευρο 45λπετο και έκανε το 1-1 με τον Εμβιλά να πλασάρει το Πασχαλάκη μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Μασούρα στο 55' αλλά δόθηκε κόρνερ από το οποίο δεν βγήκε κάτι. Ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από ωραία σέντρα του Φορτούνη. Στην κόντρα ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι, μπλόκαρε την μπάλα ο Σα. Απο εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε με τον Ολυμπιακό να ελέγχει την αναμέτρηση. Η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που πίεζε, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει πίσω. Στο 76 ο Φορτούβγς εκτέλεσε ένα φάουλ η μπάλα πέρασε πόλη άουτ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στονεοιμενι λεπτό με σουτ του Ροντρίγκο, αλλά δεν ήταν καλό, και παρέμεινε το 1-1. Ο Κρμέντσικ έχασε μια καλή ευκαιρία πλάσαρε τον Σα με το αριστερό στο 84' αλλά η μπάλα πέρασε λίγο οαυτ. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος εκαν πάλι πλασέ αλλά ο Σα ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα και έστειλε την μπάλα σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 90' ο Κρμέντσικ έκανε ακόμα ένα πλασέ και αυτήν την φορά σωστά και έκανε το 1-2 και έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο του Βορρά. Ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση και έκανε ένα σουτ με τον Μπουχαλάκη ο Πασχαλάκης απέκρουσε και μάλιστα δέχθηκε και ένα χτύπημα στο κεφάλι. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει χωρίς να απειλήσει, μάλιστα μετά από δεύτερο τραυματισμό του Πασχαλάκη υπήρξε ένταση. Το παιχνίδι τελείωσε έτσι και Ο δικέφαλος του Βορρά κερδίσε το Κύπελλο Ελλάδας για την σεζόν 2020-21. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπασταθόπουλος (Ρέαμπτσιουκ 25'), Σεμέδο, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χολέμπας, Μπρούμα (Φορτούνης 45'), Ελ Αραμπί και Μασούρας (Χασάν 86').

Πάγκος: Τζολάκης, Φορτούνης, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά, Χασάν, Ρέαμπτσιουκ, Καλογερόπουλος, Λαλά, Ραντζέλοβιτς.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπάμπα (Μιχάι 94'), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ουάρντα (Τσιγγάρας 80') Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (Κρμέντσικ 80).

Πάγκος: Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Μιχάι, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τζόλης, Κρμέντσικ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code