ΡΟΗ

12/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μουράτογλου: "Ο Τσιτσιπάς είναι θέμα χρόνου να κερδίσει Grand Slam"


Ο θρυλικός προπονητής τένις. Πατρίκ Μουράτογλου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να κερδίσει Grand Slam.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Έλληνας τενίστας έχει φτάσει δύο φορές στην καριέρα του σε ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Μουράτογλου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: "Πιστεύω ότι το επίπεδο του τένις του Στέφανου είναι πολύ υψηλό. Όταν παίζει σε αυτό το υψηλό επίπεδο μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Ήδη έχει κερδίσει τους καλύτερους. Τον Ρότζερ σε Grand Slam, τον Νόβακ σε Masters 1000 και τον Ράφα στο χώμα στη Μαδρίτη.

Το χαμηλό του επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό στο παρελθόν και γι'αυτό έχανε συχνά νωρίς στα Grand Slam. Αυτό που έγινε και στο πρόσφατο US Open από τον Τσόριτς. Έχεις καλές ημέρες και κακές ημέρες κατά τη διάρκεια ενός Grand Slam που διαρκεί 15 ημέρες. Αυτός που θα κερδίσει ένα Grand Slam, είναι ικανός να κερδίσει ένα ματς ακόμα και στην κακή του μέρα.

Συνήθιζε να πανικοβάλεται συχνά σε αυτές τις στιγμές που είναι ψυχολογικό αλλά και θέμα τακτικής. Επειδή βρισκόταν σε πανικό, έπαιζε πολύ γρήγορα και πολύ φλατ και πρόσθετε άγχος στο ήδη υπάρχον άγχος. Όταν παίζεις φλατ, η μπάλα επιστρέφει φλατ και δεν μπορείς να επιταχύνεις το παιχνίδι σε στιγμές πίεσης και άγχους. Αυτό οδηγεί το άγχος σε άλλο επίπεδο.

Νομίζω το έχει καταλάβει αυτό και πλέον παίζει με περισσότερο ύψος και βάθος στις στιγμές που βρίσκεται υπό πίεση.

Πιστεύω έχει βελτιωθεί. Στο ATP Cup πριν το Australian Open, έπαιξε εξαιρετικά καλά. Στη Μελβούρνη είχε μια κακή ημέρα με τον Κοκκινάκη αλλά κατάφερε να κερδίσει. Αυτό είναι καλό σημάδι για μένα.

Πιστεύω ότι η απάντηση στην ερώτηση αν μπορεί να κερδίσει ένα Grand Slam, είναι ναι. Είναι θέμα χρόνου. Είναι δύσκολο να πεις πότε αλλά βρίσκεται στο σωστό δρόμο".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια