ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ισπανία: Ένας "βάσκικος" τελικός σε άδειες κερκίδες

 


Ο τελικός Ισπανίας του Copa del Rey μεταξύ Ρεάλ Σοσιεδάδ και Αθλέτικ Μπιλμπάο που διεξάγεται απόψε το βράδυ (3/4, 22:30) στο Ολυμπιακό στάδιο της Σεβίλλης θα είναι για πολλούς λόγους μια ξεχωριστή βραδιά.

Ένας από αυτούς είναι ότι πρόκειται για εξ αναβολής τελικό από την σεζόν 2019-2020, καθώς είχε ορισθεί για τις 18/4/2020 με την πανδημία να μην επιτρέπει εν τέλει την διεξαγωγή του. 

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της χώρας των Βάσκων θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτοι φορά σε τελικό κυπέλλου και είναι ο πρώτος τελικός από την σεζόν 2007-2008 όπου απουσιάζουν οι τρεις μεγάλοι (Ρεαλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης).

Μην ξεχνάμε οι δύο φιναλίστ για πρώτη φορά δεν διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς η ευρωπαϊκή σεζόν έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ένας φιναλίστ θα βρεθεί την ίδια σεζόν σε δύο τελικούς, καθώς η Μπιλμπάο θα αγωνιστεί για τον τελικό της σεζόν 2020-2021 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στις 17 Απριλίου. 

Τέλος θα είναι ο πρώτος τελικός που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και ο πρώτος τελικός στο στάδιο "Καρτούχα" της Σεβίλλης, μιας που η Ισπανική ομοσπονδία αποφάσισε για την επόμενη τετραετία οι τελικοί του Copa del Rey να γίνονται στο συγκεκριμένο γήπεδο. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code