ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έξαψη στον Πειραιά με το 46ο


Όμορφες εικόνες χθες στο Φάληρο. Επικράτηση που τελικώς ήρθε με εμφατικό τρόπο απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο και οριστική κατάκτηση πρωταθλήματος. Το 46ο κρύβει πίσω του πολλά ρεκόρ, από μία ιστορική ομάδα, ενώ παράλληλα δείχνει τον δρόμο για την συνέχεια. Μια συνέχεια που προμηνύεται ακόμα πιο λαμπρή.

Τεράστιος "El Professor"

Πέδρο Μάρτινς. Δε θα μπορέσω ποτέ να σταματήσω να εκθειάζω το έργο το οποίο επιτελεί στην ομάδα. Για όσους έχουν κοντή μνήμη, ο αρχιτέκτονας αυτού του οικοδομήματος βρέθηκε δύο φορές στην τριετή θητεία του στην πόρτα της εξόδου. Η πρώτη με τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Λαμία στο κύπελο, ήττα δυσβάσταχτη τότε για την ομάδα. Δεύτερη περίπτωση πέρσι, πριν την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου σε περίπτωση αποκλεισμού, δημοσιογράφοι και φίλοι του πληκτρολογίου ζητούσαν το κεφάλι του. Και στις δύο περιπτώσεις η διοίκηση σε μία πρωτοφανή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, έκλεισε τα αυτιά της, διατηρώντας στις τάξεις της ομάδας τον μεγαλύτερο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου. 

Μην ξενίζετε με αυτό που λέω, δεν είναι καθόλου απόλυτο. Μπορεί ο Πορτογάλος στην πρώτη του σεζόν να μην κέρδισε κανέναν τίτλο με το κλαμπ, παρ' όλα αυτά πραγματοποίησε δεύτερο γύρο ονειρεμένο, μετρώντας μόνο νίκες και μία ήττα στην Τούμπα. Στην συνέχεια η ιστορία γνωστή. Κατάκτηση του νταμπλ, πρόκριση στο Έμιρειτς (ενώ είχε προηγηθεί και η ιστορική νίκη με την Μίλαν), φτάνοντας στην φετινή χρονιά με σπασμένα τα φρένα. Ο El Professor έφτασε για ακόμη μία σεζόν στους 16 ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χωρίς να στερεί καμία διοργάνωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Έφτασε στην πιο πρόωρη κατάκτηση πρωταθλήματος της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας, επτά αγωνιστικές πριν την λήξη των play off, ενώ βρίσκεται αγκαλιά με ακόμη έναν τελικό κυπέλου. 

Πως μεταφράζετε αυτό σε νούμερα; Σε 92 αναμετρήσεις πρωταθλήματος στον πάγκο, η ομάδα μετράει 73 νίκες, 14 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες. Βρίσκεται πίσω μόνο από τον Μπάγεβιτς ώστε να γίνει και ο πρώτος προπονητής σε νίκες στην ιστορία του συλλόγου. Τα σχόλια περιττεύουν. 

Δόξα στα παιδία σου

Τί να πρωτοαναφέρει όμως κανείς και για τους ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων; Ένα υπερπολυτελές ρόστερ για τα εγχώρια δεδομένα, με μονάδες περιζήτητες από ομάδες του εξωτερικού και 13 εν ενεργεία διεθνείς. Από που να πρωτοξεκινήσω. 

Από τον κέρβερο Ζοζέ Σα ο οποίος με την παρουσία του έφερε μεγάλο deja vu στον κόσμο της ομάδας, θυμίζοντας τα χρόνια του Ρομπέρτο. Βρίσκεται στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος (από μόνο του λέει πολλά) και έχει διατηρήσει σε τρεις σεζόν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα ανέπαφη την εστία του. Μιλώντας όμως νωρίτερα για ρεκόρ, ο Πορτογάλος πορτιέρο έχει ξεπεράσει ήδη σε συμμετοχές τον Ισπανό που προανέφερα διατηρώντας σε 101 αναμετρήσεις 54 φορές ανέπαφη την εστία της ομάδας.

Πάσα στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πολλές φορές δεν υπάρχει στο προσκήνιο και ας πραγματοποιεί εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς. Ίσως αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο παράπονο μου από τον κ. Μάρτινς καθώς μέχρι ένα σημείο τον είχε συνεχώς στην "τσίτα". Ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού λοιπόν, είναι πρώτος σε ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα με 10, έχοντας σημειώσει παράλληλα 8 τέρματα σε 17 αναμετρήσεις. Χωρίς να έχει μείνει για ολόκληρο 90λεπτο στον αγωνιστικό χώρο μέχρι και την έναρξη των play off!

Τέλος ο ασύλληπτος Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Πιθανών ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της 15ετιας που πέρασε από την χώρα μας. Δεν υπερβάλλω καθόλου, τα νούμερα δε ψεύδονται, ούτε όμως και τα μάτια του κόσμου. Δεύτερη σερί σεζόν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 20 τέρματα σε 21 αναμετρήσεις, ενώ ακολουθούν ακόμη επτά για την λήξη της διοργάνωσης. Χωρίς να έχει εκτελέσει ούτε ένα πέναλτι! Στην περσινή σεζόν είχε σκοράρει άλλα τόσα, συνθέτοντας την απίστευτη επίδοση των 40 τερμάτων σε 51 αναμετρήσεις, μετρώντας παράλληλα και 11 ασίστ. Ο Μαροκινός στράικερ σκοράρει με οποιονδήποτε αντίπαλο και το έχει αποδείξει με ομάδες όπως η Μπάγερν, η Τότεναμ, και η Άρσεναλ. Τα σχόλια δικά σας.

Έξαψη στον Πειραιά

Και επειδή εκεί προς Πειραιά μεριά έχουνε κάνει μότο το νέο τραγούδι του προέδρου-συνθέτη Βαγγέλη Μαρινάκη, νομίζω ταιριάζει απόλυτα στην συγκεκριμένη κατάσταση. Στην ομάδα δεν ήταν τα τελευταία χρόνια όλα αγγελικά πλασμένα, ωστόσο την περασμένη τριετία μπήκαν όλα στην θέση τους. Και αφού ο σύλλογος εμπνέει υγεία σε όλους τους τομείς, μπορεί να συνεχίζει να ονειρεύεται. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι η ομάδα συνεχώς βρίσκει κίνητρα να βελτιώνεται, να μην επαναπαύεται και να θέλει τα πάντα. 

Φάνηκε άλλωστε στις χθεσινές δηλώσεις των Μασούρα και Καρεμπέ ότι η ομάδα θα συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Θέλει με την ίδια όρεξη την κατάκτηση του κυπέλου, όπως και την συνέχεια στις καλές παρουσίες στο πρωτάθλημα. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα επίτευγμα του προπονητή ο οποίος καταφέρνει συνεχώς να δημιουργεί προκλήσεις στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποτελούν μία πραγματική οικογένεια. Οικογένεια γεμάτο επαγγελματίες οι οποίοι σέβονται την φανέλα και τα συμβόλαια τους.

Αυτό το γράφω διότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο και η ιστορία το έχει δείξει περίτρανα. Προ Μάρτινς, τα τελειωμένα πρωταθλήματα από τον Μάρτη μεταφραζόταν σε επανάπαυση, αλλοπρόσαλλες ήττες και αποκλεισμούς από ομάδες χαμηλότερου επιπέδου. Ο τωρινός Ολυμπιακός πανηγυρίζει κάθε τέρμα με πυγμή λιονταριού, με τους αθλητές να εξάπτονται από τις επιτυχίες, αναζητώντας παραπάνω.

Κλείνοντας το επινίκιο κείμενο για τον πρωταθλητή, θα ήθελα να σημειώσω ότι εν γνώση παρέλειψα την συμβολή της διοίκησης και του υπόλοιπου staff, αναγνωρίζοντας 100% την αξία τους. Απλά αυτό έγινε σε προηγούμενο κείμενο και δεν υπάρχει ενδιαφέρον στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς έφτασε στην 46η κούπα σε 85 συμμετοχές στην διοργάνωση. Πλέον κυνηγά ακόμη ένα δύσκολο κατόρθωμα που αφορά την κατάκτηση των τεσσάρων επόμενων που ακολουθούν, ώστε με την συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής να ράψει και το 5ο αστέρι στην φανέλα. 

 

ΥΓ. Μέχρι να δούμε και την έκβαση του Κυπέλου Ελλάδας τέλος οι διθύραμβοι. Η βαθμολογική άνεση της ομάδας, δίνει το δικαίωμα εδώ και καιρό στο να ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού. Σιγά, σιγά θα ξεδιπλώσουμε και αυτό το κουβάρι στο site.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code