ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από τους ''4'' του Champions League (βίντεο)


Ήταν 9 Απριλίου του 2002.Σαν σήμερα πριν ακριβώς 19 χρόνια.Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα στo Κάμπ Νού , σε επαναληπτικό αγώνα μετά το νικηφόρο 1-0 της Λεωφόρου, για τους ''8'' του Champions League και έφτανε μία ανάσα από την πρόκριση του στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης .

Είχαν προηγηθεί οι προκρίσεις των δύο ομάδων μέσα από την φάση των ομίλων .Οι μεν πράσινοι είχαν τερματίσει πρώτοι στον 3ο όμιλο, όπου αντιμετώπισαν Άρσεναλ,Σάλκε και Μαγιόρκα.Οι Καταλανοί αντίστοιχα είχαν προκριθεί και αυτοί πρώτοι στον 6ο όμιλο απέναντι σε Λεβερκούζεν,Λυών και Φενερμπαχτσέ.

Η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους.Ο πρώτος αγώνας των προημιτελικών είχε βρει τον Παναθηναϊκό νικητή με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Άγγελου Μπασινά δείχνοντας με το σκορ και (κυρίως) την εικόνα του πως σε καμιά περίπτωση δεν θα αποτελέσει εύκολο θύμα των Μπλαουγκράνα στον επαναληπτικό της Ισπανίας. Όπως και έγινε.

Στον δεύτερο ματς της σειράς ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φανταστικά : άνοιξε το σκόρ με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, παγώνοντας το Κάμπ Νού και οι πράσινοι άρχιζαν δειλά δειλά να ονειρεύονται την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Champions League.Το ημίχρονο λήγει με το σκορ υπέρ των πρασίνων αλλά με τον Γιώργο Καραγκούνη να αποχωρεί τραυματίας.Η Μπαρτσελόνα με ένα γκόλ του Χαβιε Σαβιόλα και δύο του Λουίς Ενρίκε κάνει την ανατροπή, γυρίζει το παιχνίδι και παίρνει σκορ πρόκρισης.

Το τριφύλλι όχι απλά δεν τα παράτησε αλλά έπαιξε ''μονότερμα'' στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς την ομάδα του Κάρλες Ρεσάκ, χάνοντας μάλιστα δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Γκόραν Βλαοβιτς και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να μην καταφέρνουν να σκοράρουν μπροστά σε σχεδόν...αδειο τέρμα.Ο διαιτητής κλείνει τα μάτια σε ένα πεντακάθαρο πέναλντι που γίνεται πάνω στον Εμμάνουελ Ολισαντέμπε και η Μπαρτσελόνα προκρίνεται στην επόμενη φάση με σκορ 3-1 και την ψυχή στο στόμα.

Η 11αδα του Παναθηναϊκού : Νικοπολίδης,Κυριάκος,Χένρικσεν,Γκούμας,Σάριτς,Φύσσας,Μπασινάς,Καραγκούνης,Κόλκα,Λυμπερόπουλος,Κωνσταντίνου (Μικάελσεν,Βλάοβιτς και Ολισαντέμπε αγωνίστηκαν ως αλλαγές)

Η 11αδα της Μπαρτσελόνα : Μπονάνο,Πουγιόλ,Αμπελάρδο,Ντε Μπούρ,Κόκο,Κοκού,Λουις Ενρίκε,Τσάβι,Όφερμαρς,Ριβάλντο,Σαβιόλα (Ρέινα,Γκάμπρι και Κλάιφερτ αγωνίστηκαν ως αλλαγή)

Για την ιστορία η Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά αποκλείστηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code