ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Έδειξε χαρακτήρα το ανέτρεψε και κοιτάει στα μάτια τον Ολυμπιακό (2-1)

 


Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο στάδιο της Τούμπας για τον 2ο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, στη μάχη της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό, όπου αντίπαλος θα είναι ο πρώτος φιναλίστ του χθεσινού ζευγαριού και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ολυμπιακό, ενώ διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Ντανιέλε Ντόβερι.

 Ο ΠΑΟΚ πήρε την μεγάλη νίκη στον ημιτελικό με την  ΑΕΚ με 2-1 και είναι εκείνος που θαα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον μεγάλο Τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος. Τα γκολ έβαλαν στο 70' ο Γαλανόπουλος, στο 85' ο Κρμέντσικ και στο 96' ο Ζίβκοβιτς. 

1ο ημίχρονο: Στη σεντρα της αναμέτρησης ήταν η ΑΕΚ. Η πρωτη καλή στιγμή ήρθε από τον Σφιντερσκι που σούταρε στο 1ο λεπτό, μετά από πάσα του Μπάμπα, αλλά ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη με μια ακτελεση φάουλ ο Έλληνας γκολκίπερ έπιασε με δυσκολία την μπάλα. Αρκετά καλός ρυθμός στα πρωτα λεπτά του παιχνιδιού με τις 2 ομάδες να πιέζουν ψηλά. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή που δεν κατέληξε στην εστία καθώς στο σουτ του Ροντρίγκο, έβαλε στοπ ο Τσιγκρίνσκι και μετά σταμάτησε η φάση για οφσάιντ στο 20', παρέμεινε το 0-0. Ο ΠΑΟΚ έχασε μια τεράστια ευκαιρία μετά απο ωραία κάθετη πάσα στον Ροντρίγκο, εκείνο έδωσα ωραία τον Ουάρντα ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Τσιντώτας ήταν εκεί, μάλιστα ο ίδιος τραυματίστηκε αφού ο Αιγύπτιος τον βρήκε κατά λάθος και έσκισε το φρύδι του, στο 26', κάτω έμεινε και Ουάρντα, με πόνο στο πόδι αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό. Πολλά λάθη και από τις 2 ομάδες ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου, ενώ πολλές ήταν και οι μονομαχίες. Η ομάδα του Γκαρσία έχασε ακόμη μια καλή φάση, με τον Σφιντερσκι ο οποίος πήρε μια κεφάλια η οποία πέρασε λίγο άουτ, μετά απο πάσα του Ουάρντα, αφού τον είχε δει εξαιρετικά ο Αουγκούστο, στο 36'. Καμια ξεκάθαρη φάση δεν είχε η ΑΕΚ. Το πρώτο σουτ για την ΑΕΚ ήρθε στο 48ο λεπτό με τον Λόπες, άλλα η μπάλα πέρασε πολύ άουτ από την εστία του Πασχαλάκη. Ετσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρις σκορ. 

2ο ημίχρονο: Στη σεντρα του ματς αυτήν την φορά ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στην αρχή και  απειλήσε με μια σεντρα του Σβαμπ που ανησύχησε τον Τσιντώντα που του έφυγε η μπάλα από τα χέρια, κατέληξε στου Αουγκούστο που σούταρε και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κρατήσει σταθερά και έδιωξε σε κόρνερ από το οποίο λίγο έλειψε να κάνει μια κεφάλια ο Ινγκασον στο 47'. Η ΑΕΚ μετά από κοντέρ κόρνερ του Σιμάνσκι, έβγαλε μια φάση με τον Βασιλαντωνόπουλο να σουτάρει η μπάλα βρήκε και πέρασε κόρνερ εκ νέου, αλλά δεν απειλήσε στο 54', 0-0. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 60ο λεπτό, μετά από ωραία ενέργεια του Ουάρντα που είδε τον Σφιντερσκι ο Πολωνός πέρασε τον Τσιγκρίνσκι, και ο Γαλανόπουλος, τον έριξε στο έδαφος, την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός του δικέφαλου του Βορρά, αλλά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσιντώντα, έτσι παρέμεινε το 0-0. Ο Τάνκοβιτς απειλήσε με το που μπήκε στο 64' με μια κεφάλια που κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Η ΑΕΚ απειλήσε εκ νέου με ένα πολύ ωραίο σουτ του Ανσαριφάρντ ο Πασχαλάκης ήταν εκεί και απέκρουσε την μπάλα στο 66'. Η "Ενωση" ήταν σκέτα δραστήρια και πήρε το προβάδισμα στην αναμέτρηση με τον Γαλανόπουλο, στο 70' με κεφάλια, μετά από πολύ ωραία εκτέλεση  κόρνερ του Τάνκοβιτς, 0-1. Το παιχνίδι είχε και αρκετά λεπτά διακοπής καθώς ο ένας εκ των βοηθών είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού και αντικατάθηκε από τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο. Ο ΠΑΟΚ έφερε το ματς στα ίσα με τον Κρμέντσικ να πιάνει ένα πολύ ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα, μετά έξυπνη πάσα του Μπάμπα Ραχμάν στο 85' 1-1. Ο ΠΑΟΚ από το αλθος του Μιτάι κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 96' μετά από πολύ ωραία και έξυπνη λόμπα του Ζίβκοβιτς αφού είδε τον Τσιντώτα εκτός εστίας. Έτσι έληξε και το παιχνίδι με σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ. Μετά την λήξη του παιχνιδιού οι παίκτες και οι ιθύνοντες της ομάδας ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. 

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (Μιχαηλίδης 78') , Ροντρίγκο, Μπάμπα, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς ( Λύρατζης 97'), Ουάρντα (Τσιγγάρας 87'), Σφιντερσκι (Κρμέντσικ 78') (3-4-3). 

Παγκος: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Νινούα, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Τζόλης, Κρμέντσικ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χίμενεθ): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (Κοσίδης 88'), Νεντελτσιάρου, Λόπες (Μιτάι 62), Βασιλαντωνόπουλος (Νταντσένκο 88'), Κρίστιτσιτς (Αλμπάνης 62, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι (Τάνκοβιτς 62'), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (3-5-2).

Πάγκος: Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Μιτάι, Σάκχοφ, Σαρδέλης, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης και Μαχαίρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code