ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Παναθηναϊκός - 'Αρης 1-2: Με Γκαρσία πρωταγωνιστή πήρε σπουδαίο "διπλό" με ανατροπή!


Ο Άρης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο μετά το τέρμα του Σανκαρέ (31'), έκανε την ανατροπή στο 2ο ημίχρονο με τον Ματέο Γκαρσία σε πολύ καλή μέρα και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη αλλά και για την 2η θέση! Δεύτερη σερί ήττα για τον Παναθηναϊκό που επηρεάστηκε από την αποβολή του Μαουρίσιο στο ξεκίνημα του 2ου μέρους.

Οι επιλογές των δύο προπονητών

Ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- ξεκίνησαν οι Μολό, Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, στο κέντρο πήραν θέση οι Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (που επιστρέφει μετά το ματς πρωταθλήματος στα Γιάννινα) και Μαουρίσιο, ενώ στην επίθεση προτιμήθηκαν οι Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ στα άκρα, με τον Μακέντα σέντερ φορ.

Από την πλευρά του ο Άκης Μάντζιος εμπιστεύθηκε τους εξής 11: Κουέστα στο τέρμα, Σάκιτς Ρόουζ, Δεληζήσης και Σούντγκρεν στην άμυνα, Τζέγκο και Σάσα στα χαφ με τον Μπερτόγλιο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, Μαντσίνι και Ματέο Γκαρσία (ο οποίος αγωνίστηκε ξανά μετά τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα) τα δύο εξτρέμ και ο Μάνος στην κορυφή της επίθεσης.

Πρώτο ημίχρονο με "πράσινο" προβάδισμα

Ξεκίνημα στο ματς με γρήγορο ρυθμό και τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Πρώτη καλή στιγμή η κεφαλιά του Μπερτόγλιο μετά την σέντρα του Ματέο Γκαρσία να καταλήγει άουτ (9'). Δύο λεπτά αργότερα ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή με ατομική ενέργεια, έκανε την παράλληλη σέντρα την οποία μπλόκαρε ο Κουέστα. Επόμενη ευκαιρία στο ματς το σουτ του Τζέγκο στο 24' το οποίο κατέληξε άουτ. Στην πρώτη του καλή στιγμή στο ματς, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Χουάνκαρ με μία πολύ καλή σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Σανκαρέ που είχε κάνει κίνηση στην καρδιά της άμυνας και αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-0. Και ενώ το ματς πήγαινε προς την ανάπαυλα χωρίς κάτι άλλο το αξιοσημείωτο, ο Άρης κέρδισε πέναλτι και μαζί τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα σε σπρώξιμο του Αλεξανδρόπουλου πάνω στον Ρόουζ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι, και αφού έγινε η επιβεβαίωση από το VAR, ο Μάνος πήρε την μπάλα, αψηφώντας την εντολή του προπονητή του να εκτελέσει ο Μπερτόγλιο, εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Διούδη σπαταλώντας μία μοναδική ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλος.

Με φοβερό Γκαρσία έκανε την ανατροπή!

Η φάση που άλλαξε την ροή του ματς ήρθε στο 52'. Ο Μαουρίσιο έχοντας κίτρινη κάρτα, πάτησε με τις τάπες τον Τζέγκο και δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη του Στίβερ. Από το σημείο αυτό και μετά ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς και πίεσε για να βρει γκολ χάνοντας σωρεία ευκαιριών όπως αυτή με τον Μαντσίνι στο που απέκρουσε ο Διούδης. Επόμενη καλή στιγμή το φάουλ του Ματίγια που μπλόκαρε ο Διούδης. Ο Γκαρσία πήγε σε θέση 10αριού και έκανε όλο το παιχνίδι για την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Έτσι, ο Άρης βρήκε το γκολ στο 62ο λεπτό. Ο Μπερτόγλιο έκανε την κάθετη πάσα, η οποία κόντραρε στο Μολό και κατέληξε στο Μάνο ο οποίος με πλασέ έκανε το 1-1. Χωρίς να κατεβάσει στροφές, ο Άρης έκανε την ολική ανατροπή με τον πρωταγωνιστή του στο β' μέρος, Ματέο Γκαρσία, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από ασταθή απόκρουση του Διούδη και έγραψε το 1-2 στο 65'. Στο υπόλοιπο του ματς ο Άρης συνέχισε να χάνει ευκαιρίες με Δεληζήση (74'), Μαντσίνι (76') και Μάνο (79'). Οι αλλαγές του Μπόλονι δεν άλλαξαν κάτι και έτσι ο Άρης έφυγε με ένα σπουδαίο "διπλό" από την έδρα του Παναθηναϊκού για δεύτερη φορά φέτος και έτσι πήρε ένα ισχυρό προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρώπη αλλά και για την 2η θέση.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (70' Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (79' Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69' Καμπετσής), Αϊτόρ (58' Σάντσες), Μακέντα (80' Καρλίτος).

 Άρης: Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν (59' Γκάνεα), Τζέγκο (58' Ματίγια), Σάσα, Μπερτόγλιο (86' Σίλβα), Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία (93' Ιωάννου), Μάνος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code