ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-1: Με Μπαρμπόσα σκόρερ έκανε το άλμα παραμονής!


Η ομάδα του Αγρινίου πήρε σπουδαίο "διπλό" στην έδρα του ΠΑΣ και με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στη "μάχη σωτηρίας" που δίνει έφτασε τους 27. Ήττα για την ομάδα των Ιωαννίνων που πλέον στρέφει όλη τη προσοχή της στο ματς της Μ. Τετάρτης κόντρα στον Ολυμπιακό για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" ξεκίνησε (σε σχηματισμό 4-3-3) με τον Λοντίγκιν στο τέρμα, στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Οικονομόπουλος, Παντελάκης, Κάργας και Πήλιος, στο κέντρο πήραν θέση οι Κάστρο, Ντομίνγκεζ και Λιάσος, τα δύο εξτρέμ οι Σάλιακας (δεξιά) και Μπρένερ (αριστερά) με τον Ελευθεριάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Παναιτωλικό, ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Κνετ στα γκολπόστ, Μανθάτης, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο οι τέσσερις της άμυνας, Εντινγκά και Ντίας τα δύο αμυντικά χαφ με τον Μεντόσα πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Ντουάρτε (αριστερά) και Μπαρμπόσα (δεξιά) ξεκίνησαν στα εξτρέμ με τον Βέργο μοναδικό προωθημένο.

Προηγήθηκε και... ¨κυριάρχησε"!

Το πρώτο 15λεπτο του ημιχρόνου είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και δεν προμήνυε σε τίποτα αυτό πιυ ακολούθησε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Η πρώτη υποψία φάσης σημειώθηκε στο 16' όταν ο Μεντόσα με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πριν σουτάρει ανακόπηκε από τον Οικονομόπουλο. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παναιτωλικός πήρε "κεφάλι" στο σκορ. Ο Ντάλσιο έκανε την ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, σέντραρε και ο ξεχασμένος από την άμυνα του ΠΑΣ Μπαρμπόσα με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε ένα λεπτό αργότερα με το σουτ του Ντομίνγκεζ, το οποίο μπλόκαρε ο Κνετ. Στο 32' ο Βέργος πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά νικήθηκε εις διπλούν από τον Λοντίγκιν, με τον Οικονομόπολο να βγάζει πάνω στη γραμμή το σουτ του Ντουάρτε, σε μια φάση που εν τέλει σημειώθηκε ως οφσάιντ στα πρακτικά. Στη συνέχεια του ημιχρόνου χάθηκαν φάσεις εκατέρωθεν από τις δύο ομάδες. Το γυριστό σουτ του Ντουάρτε μετά από επέλαση του Μανθάτη από τα δεξιά κατέληξε άουτ (34'), ενώ 4 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίχτης νικήθηκε από τον Λοντίγκιν, ο οποίος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τη δική του μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπρένερ κινήθηκε στη πλάτη της άμυνας, πήρε τη μπάλα και σούταρε, αυτή κατέληξε στον Ελευθεριάδη, ο οποίος με τον Κνετ εξουδετερωμένο, σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας.

Πίεσε για την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με πολλές μονομαχίες και λάθη στο κέντρο του γηπέδου και από τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους "Ηπειρώτες" με το σουτ του Πήλιου το οποίο δεν ανησύχησε τον Κνετ. Το φάουλ του Μπαρμπόσα δεν δημιούργησε πρόβλημα στην άμυνα καθώς πήγε κατευθείαν στα χέρια του Λοντίγκιν. Η ομάδα των Γιαννιωτών είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Κνετ χωρίς όμως να κάνει καθαρή φάση. Η παράλληλη σέντρα του Νάουμετς κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα των "γαλαζοκίτρινων" (71'). Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως η καλά οργανωμένη και πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Αγρινίου δεν τους άφησε να απειλήσουν τα καρέ του Κνετ. Το σφύριγμα του διαιτητή Παπαδόπουλου βρήκε του Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν μία τεράστιας σημασίας νίκη στη μάχη που δίνουν για παραμονή στη Super League.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος (46’ Κριζμάν), Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκες (64’ Δούμτσης), Λιάσος, Ελευθεριάδης (64’ Νάουμετς), Μπρένερ (64’ Παμλίδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μανθάτης (79’ Μαλής), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης, Εντινγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόσα (85’ Καρέλης), Ντουάρτε (72’ Ταχάρ), Βέργος (79’ Ματσόλα).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code