ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Σαντ-Ρος και ΜακΚίσικ σε ντοκιμαντέρ της Euroleague για το ρατσισμό


Σε ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της Euroleague με τίτλο Table Talk κατά του ρατσισμού στους μαύρους αθλητές του μπάσκετ, συμμετείχαν ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος του Παναθηναϊκού και και ο Σακίλ ΜακΚίσικ του Ολυμπιακού συγκλονίζοντας με τις δικές τους βιωματικές ιστορίες.

Ο ΜακΚίσικ ανέφερε: " Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ιντιάνα, έχω ζήσει τον ρατσισμό από πρώτο χέρι. Η μητέρα μου πάντα μου έλεγε ότι πρέπει να κινούμαι διαφορετικά γιατί ήμουν μαύρο παιδί και δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι όπως οι υπόλοιποι. Πρέπει να είμαι πολιτισμένος, υπάκουος και υπεύθυνος. Αυτό μου έμεινε για πάντα. Όταν κατάλαβα τι είναι ο ρατσισμός, τότε κατάλαβα και τι εννοούσε η μητέρα μου".

Ο Σαντ-Ρος από την πλευρά του τόνισε: "'Έζησα τον ρατσισμό όταν ήμουν 15 και μετακόμισα με την μαμά μου στην Ιταλία. Η πρώτη φορά που με έδιωξαν από ένα μέρος ήταν όταν μπήκα σε ένα κουρείο. Τότε εκείνος μου είπε ότι σε εκείνο το κουρείο δεν κουρεύουν τέτοιου είδους τρίχες. Με πήρε από τον ώμο και με οδήγησε στην έξοδο. Δεν έχω νιώσει πιο άσχημα. Γύρισα σπίτι, το μοιράστηκα με την μαμά μου και δεν ήξερε πως να αντιδράσει".

Δείτε αναλυτικά το ντοκιμαντέρ:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code