ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code 

Ιβάν Σαββίδης: «Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη και Αισιοδοξία»

 


Μετά από μακρύ χρονικό διάστημα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βγήκε δημόσια και πραγματοποίησε δηλώσεις. Αφορμή η φετινή 25η Μαρτίου όπου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την μεγάλη ελληνική επανάσταση. Ο ίδιος ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας απευθύνθηκε στο κοινό με ένα μήνυμα ενωτικό, θυμίζοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στέλνοντας τις καλύτερες του ευχές.

Συγκεκριμένα ανέφερε:


«Αγαπητοί συμπατριώτες! Φίλες και φίλοι! Διακόσια χρόνια μας χωρίζουν από τα ιστορική Εθνεγερσία που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Πριν από διακόσια χρόνια, ο ελληνικός λαός, καθοδηγούμενος από την αγάπη για την πατρίδα και την επιθυμία για ελευθερία, ενώθηκε στον αγώνα για την Ανεξαρτησία και ένα αξιοπρεπές μέλλον. Ισχυρή ώθηση στο εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα, που σάρωσε τότε όλη την Ελλάδα, έδωσαν Έλληνες του εξωτερικού και Φιλέλληνες. Και αυτήν την ημέρα εμείς, οι Έλληνες της Ρωσίας, περισσότερο από ποτέ, αισθανόμαστε την άρρηκτη ιστορική σχέση μεταξύ των χωρών μας, είμαστε περήφανοι για τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έγιναν ιδεολογικοί εμπνευστές της Επανάστασης, και για την αδελφική βοήθεια της Ρωσίας προς την ομόδοξη Ελλάδα, στον ιερό αγώνα για την Aνεξαρτησία.


Σήμερα, σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα και τον κόσμο, το άξιο παράδειγμα των προγόνων μας που συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821, μας κατευθύνει προς τις αιώνιες αξίες: τον πατριωτισμό, την ανιδιοτελή υπηρεσία προς την πατρίδα, την τήρηση του καθήκοντος, προς τα ιδανικά της τιμής και της αξιοπρέπειας.


Είναι συμβολικό ότι τα διακόσια χρόνια από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού από τη μακραίωνη σκλαβιά, τα γιορτάζουμε με την ελπίδα για σύντομη απελευθέρωση από τα δεσμά της παγκόσμιας πανδημίας. Το πιο σημαντικό είναι να μην ξεμείνουμε από δυνάμεις, να μην χάσουμε την πίστη στο Θεό και στο αύριο. Ολόψυχα σας εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας, για την Ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη και Αισιοδοξία. Είθε ο Κύριος να φυλάει όλο τον ελληνικό λαό και την κοινή ιστορική μας πατρίδα!


Με εκτίμηση,


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 
Ad Code