ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: Με ένα όνειρο τρελό

 


Ο Ολυμπιακός χθες έσβησε κεράκια και σήμερα φοράει το ευρωπαϊκό του κουστούμι υποδεχόμενος την Άρσεναλ στο κάστρο του (22:00). Σε ένα από τα πιο κλασικά πλέον ζευγάρια των διοργανώσεων της Uefa, η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς ψάχνει το αδιανόητο back to back. Από την άλλη οι κανονιέριδες του Αρτέτα αναζητούν εκδίκηση για τον περσινό οδυνηρό αποκλεισμό. 

Man to man

Ολυμπιακός


Οι ερυθρόλευκοι διανύουν ακόμη μία εξαιρετική χρονιά, βάση του πως αυτή εξελίσσεται. Με μία στροφή να απομένει μονάχα για την λήξη της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος, φιγουράρουν πρώτοι. Έχουν συγκεντρώσει 64 βαθμούς, ενώ διαθέτουν την καλύτερη επίθεση  και την καλύτερη άμυνα, με 61 τέρματα υπέρ και μόλις 12 παθητικό. Όλα αυτά τους οδηγούν στην κατάκτηση του 46ου τίτλου κάνοντας τα play off τυπική διαδικασία. Παράλληλα διαθέτουν τον πρώτο σκόρερ για ακόμη μία χρονιά, τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, παίχτη που δύσκολα μπορούν να ξεχάσουν οι Λονδρέζοι. Πρώτος σε ασίστ ο Φορτούνης ο οποίος διανύει εξίσου εξαιρετική σεζόν. Τελευταία αναμέτρηση που έδωσαν οι Πειραιώτες ήταν με αντίπαλο την ανίσχυρη Λαμία, όπου και επικράτησαν με το άνετο 3-0. Στην φάση των 32 του Europa, κατάφεραν να προκριθούν έπειτα από τις αμφίρροπες αναμετρήσεις με την PSV, όπου το λυτρωτικό γκολ του Χασάν στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε την μεγαλειώδη πρόκριση στην Ολλανδία.

Άρσεναλ


Από την άλλη οι κανονιέριδες του Μίκαελ Αρτέτα διανύουν ακόμα μία μέτρια και ασταθή σεζόν. Φιγουράρουν ακριβώς στην μέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, έχοντας συγκεντρώσει 27 βαθμούς. Αμυντικά παίρνουν θετικό πρόσημο έχοντας δεχτεί 28 τέρματα, ωστόσο παρουσιάζουν επιθετική ξηρασία έχοντας σκοράρει μόλις 35. Βέβαια σε αυτό ευθύνονται και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των δύο πιο επικίνδυνων ποδοσφαιριστών τους. Ομπάμεγιανγκ και Λακαζέτ έχουν σημειώσει από 9 γκολ ο καθένας, αποτελώντας την βασική πηγή σκορ για την Άρσεναλ. Μία Άρσεναλ η οποία προέρχεται από ακόμη ένα στραβοπάτημα, έπειτα και από την ισοπαλία με σκορ 1-1 με την Μπέρνλι. Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά της πεπραγμένα, είχε ένα εύκολο πέρασμα από την φάση των ομίλων, βρίσκοντας στην συνέχεια την ιστορική Μπενφίκα για την φάση των 32. Στην δεύτερη αναμέτρηση, όπου πραγματοποιήθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, κατάφερε να πάρει μια επεισοδιακή πρόκριση, παρόμοια με αυτή του Ολυμπιακού. Με τον Γκαμπονέζο στράικερ να βρίσκει δίχτυα στο 87ο λεπτό και να εξασφαλίζει την συνέχεια της ομάδας του στην διοργάνωση.

Sokratis Παπασταθόπουλος


Ο συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων. Πριν δύο χρόνια έφτασε στο Emirates, ως έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς παγκοσμίως, ωστόσο από τότε η πορεία του κρίθηκε πτωτική. Ο Ισπανός τεχνικός έκρινε ότι ο Σωκράτης ήταν από τα βασικά προβλήματα της άσχημης πορείας των Λονδρέζων, παραγκωνίζοντας τον σταδιακά. Έφτασε το τελευταίο διάστημα να αγωνίζεται αποκλειστικά με την Κ23 της ομάδας με σκοπό να διατηρήσει αγωνιστικό ρυθμό. Τον Γενάρη που μας πέρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να τον κάνει δικό του, πιστεύοντας σε αυτόν και αδειάζοντας μία θέση στο ρόστερ (αυτή του Σισέ). Ο κόσμος των ερυθρόλευκων ενθουσιάστηκε, ο Παπασταθόπουλος βρήκε αγωνιστικό ρυθμό και πλέον διαθέτει μία θέση στο βασικό σχήμα. Η μοίρα τα 'φερε έτσι ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Και μάλιστα ως ενδεκαδάτος. Μεγάλο κέρδος για τους ερυθρόλευκους το γεγονός ότι ο Καλαματιανός γνωρίζει καλά τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές και μπορεί να λειτουργήσει ως εσωτερικός scouter,

Προϊστορία:


Όπως προανέφερα το Ολυμπιακός-Άρσεναλ αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά ευρωπαϊκά ζευγάρια. Τα τελευταία έτη έχουν κοντραρίστει δέκα φορές για λογαριασμό ομίλων και knock out φάσεων. Μεταξύ τους κυριαρχεί η απόλυτη ισορροπία με τους διό τους να μοιράζονται από πέντε νίκες. Οι περισσότεροι θυμόσαστε τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις με την επική πρόκριση των Πειραιωτών στο Emirates. Τότε οι Λονδρέζοι είχαν επικρατήσει με σκορ 0-1 στο Καραϊσκάκη, με τους ερυθρόλευκους να σημειώνουν το ίδιο σκορ στο Λονδίνο. Παράταση με τον Ομπάμεγιανγκ που πήγε να βάλει τέλος στα όνειρα τους με ισοφάριση, ωστόσο ο Ελ Αραμπί κρατούσε το "γλυκό" για το τέλος.

Απουσίες και αρχικό σχήμα


Tρομερά άτυχη έχει σταθεί η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς, έχοντας χάσει αρκετούς παίχτες το τελευταίο διάστημα, σε φάσεις ανύποπτες και σε αναμετρήσεις δίχως μεγάλη βαρύτητα. Έτσι έφτασε στο σημείο να διαθέτει μονάχα δύο στόπερ (τους Σωκράτη και Μπα), με μεγαλύτερη απουσία όλων αυτή του Σεμέδο. Μαζί με τον Πορτογάλο στόπερ και οι Αβραάμ, Βρουσάι δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, βρισκόμενοι για αρκετό διάστημα εκτός. 

Όσον αφορά το βασικό σχήμα που αναμένεται να παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός, η κατάσταση γίνεται αρκετά ξεκάθαρη. Κάτω από τα γκολποστ αμετακίνητος ο Ζοζέ Σα. Τετράδα στην άμυνα με τους Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σωκράτη και κατά πάσα πιθανότητα Κένι Λαλά. Στο κέντρο βάση των εμφανίσεων αναμένεται να δούμε τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά και τον Καμαρά λίγο προωθημένο μπροστά τους. Προκρίνω θέση βασικού στους Μασούρα και Φορτούνη, οι οποίοι δείχνουν σε καλή κατάσταση και μπορούν να δώσουν τα απαραίτητα τρεξίματα. Προφανώς ανοιχτό το ενδεχόμενο σε μία από τις δύο θέσεις να αγωνιστεί ο Βαλμπουενά. Στην κορυφή δεν υπάρχουν αμφιβολίες, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί να συμπληρώνει την σημερινή ενδεκάδα. 

 

Η αποστολή των ερυθρόλευκων:

Πέδρο Μάρτινς: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Ντρέγκερ, Παπασταθόπουλος, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Σουρλής, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Χασάν, Ελ Αραμπί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code