ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Εγκρίθηκε το κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Βοτανικό

 

Ευχάριστα είναι τα νέα στον Παναθηναϊκό, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε κονδύλι 75 εκατομμυρίων ευρώ. Το πράσινο φως για το κονδύλι των 75 εκατ. ευρώ που αφορά στα έργα ανάπλασης και περιβαλλοντικής υποστήριξης στον Βοτανικό δόθηκε οριστικά στην κυβέρνηση από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τη χρηματοδότηση του μεγαλεπίβολου πρότζεκτ, καθώς η πολιτεία πήρε την απαιτούμενη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση όπως ανέμενε και προσδοκούσε για την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων έργων, πέραν της κατασκευής του γηπέδου. 

Η συνολική χρηματοδότηση του πρότζεκτ άλλωστε βασίζεται σε ένα μείγμα κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ και το βασικό ζητούμενο ήταν η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Για την κατασκευή του γηπέδου είχε εξ αρχής υπολογιστεί ως βάση το κονδύλι των 55 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος  να ενταχθεί στο φάκελο που δόθηκε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αφορούσε στο Ταμείο Ανάκαμψης.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code