ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κλάτενμπεργκ: ''Σωστή η κόκκινη στον Λαλά" - "Καλώς ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ"

 


Τις αποφάσεις των διαιτητών την 1ης αγωνιστικής των Play-off, ανέλυσε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μάρκ Κλάτενμπεργκ.

Η ανάλυση αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει 3 επίμαχες φάσεις με τον Κλάτενμπεργκ να συμφωνεί ότι σε όλες οι διαιτητές έπραξαν το σωστό.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος θεώρησε πως ο Λάλα του Ολυμπιακούς καλώς αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τον Αρη, συμφώνησε με την απόφαση να μην δοθεί πέναλτι που ζήτησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και εκρινε ότι σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Το δελτίο τύπου της ΕΠΟ αναφέρει:

 "Για λόγους πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων και υλοποιήθηκε η σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Με τη συνδρομή του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση διαλόγων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του, δείτε την ανάλυση φάσεων που έχουν επιλεγεί από τα play off του πρωταθλήματος Super League".

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός σε χέρι του Τασουλή:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση κατά την οποία η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνόμενου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή.Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι παρόλο που η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυνόμενου εντός της περιοχής πέναλτι αυτό βρισκόταν σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα του".

Για την απευθείας κόκκινη στον Λαλά:

"Ο διαιτητής απέβαλε με κόκκινη κάρτα για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ολυμπιακού ο οποίος μάρκαρε σε διεκδίκηση της μπάλας τον αντίπαλο του. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση σοβαρού επικίνδυνου παιχνιδιού καθώς ο αμυνόμενος προωθεί τη μπάλα αρκετά μακριά του και στην υπερπροσπάθεια του να επανακτήσει την κατοχή, βρίσκει τον αντίπαλο του με τις τάπες πάνω από το ύψος του αστραγάλου διακινδυνεύοντας τη σωματική του ακεραιότητα".

Για το χέρι του Καντουρί και το γκολ που ακυρώθηκε για τον ΠΑΟΚ:

"Ο διαιτητής καταλόγισε γκολ σε φάση κατά την οποία επιτιθέμενος της ομάδας του ΠΑΟΚ κοντρόλαρε τη μπάλα με το στήθος πριν πασάρει στον συμπαίκτη του ο οποίος και σημείωσε το τέρμα. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό από αρκετές γωνίες λήψης και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης με την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση σε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα για την αμυνόμενη ομάδα για παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι στην ανάπτυξη της επίθεσης η οποία οδήγησε άμεσα σε γκολ.

Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση για παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι στη φάση επιθετικής κατοχής καθώς αμέσως μετά το κοντρόλ της μπάλας με το στήθος η μπάλα άγγιξε το χέρι του επιτιθέμενου πριν αυτός τη μεταβιβάσει στο συμπαίκτη του για να σκοράρει. Σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες του παιχνιδιού ακόμα και αν αυτό το χέρι είναι τυχαίο θα πρέπει να τιμωρηθεί στην περίπτωση που οδηγεί άμεσα σε γκολ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code