ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Διαγόρας έχει το δικαίωμα να θεωρείται φαβορί τίτλου !


Ο «Γηραιός» μ' ένα σύνολο ολοκληρωμένο από το τέρμα μέχρι και την επίθεση... από τον «νερουλά» μέχρι και τον κόουτς δεν έχει πλέον να φοβάται απολύτως τίποτα. Φθάσαμε στην 12η στροφή του πρωταθλήματος και το σύνολο του Σάκη Θεοδοσιάδη φαντάζει ο μεγαλύτερος φόβος για τους αντιπάλους, με την ομάδα να βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και τον Εργοτέλη.

Άμυνα από σίδερο τί να φοβηθεί ;


Ο Διαγόρας μπήκε στο πρωτάθλημα της Superleague 2 από ... σπόντα αν και εξ' αρχής είχε ως στόχο πέρσι την άνοδο. Όπως και να έχει η ομάδα επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια και όπως είναι φυσικό είχε ως στόχο αρχικά για φέτος μία καλή παρουσία και την σωτηρία. Ας κρατήσουμε την τελευταία λέξη, «σωτηρία». Η ομάδα όμως έδειξε μία σταθερότητα από το πρώτο ματς μαζεύοντας πολλές ισοπαλίες και όπως λέμε και στο ποδόσφαιρο, όσο δεν χάνεις όλα πάνε καλά. Εάν όμως φέρνεις συνεχώς ισοπαλίες τότε υπάρχει θέμα στο σκοράρισμα και στον τρόπο που θα βρεις διαδρόμους προς τα αντίπαλα δίχτυα. Για τον λόγο αυτό φρόντισαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και τεχνικό team να κάνουν ένα σερί 4 νικών ανεβάζοντας τον πήχη και την ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα.

Το κύριο χαρακτηριστικό για να επιτευχθεί αυτό, ήταν η άμυνα, δείχνοντας έτσι ο Σάκης Θεοδοσιάδης ότι οι τρεις βαθμοί έρχονται πρωτίστως από την άμυνα και εν συνεχεία από τις υπόλοιπες γραμμές. Η άμυνα ήταν άλλωστε αυτή που τον έκανε να ξεχωρίσει και να «κόψει» βαθμούς απ' όλους τους μεγάλους, αφού Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Ξάνθη, Ιωνικό και Απόλλων Λάρισας είδαν είτε να παίρνουν 1 μόλις βαθμό απέναντι στον Διαγόρα είτε και... μηδέν.

Τα φαβορί δεν αντέχουν, καταρρέουν...


Αυτό έδειξαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον στο πρωτάθλημα όλες οι ομάδες που αναφέραμε προηγουμένως, δίνοντας έτσι στην πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος , τον Διαγόρα να ανεβαίνει ματς με το ματς, εβδομάδα με την εβδομάδα θέσεις στην βαθμολογία.

Από την μία βλέπεις την Ξάνθη που ξόδεψε 1 εκατομμύριο σε παίκτες το καλοκαίρι να μην σηκώνει κεφάλι και να αναγκάζεται να αλλάξει προπονητή μεσούσης της σεζόν. 

Η Παναχαϊκή έχοντας παίκτες εμπειρίας και μία διοίκηση που το παλεύει τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψει ο σύλλογος στην Superleague 1 να το έχασε κάπου στην... αρχή του πρωταθλήματος χάνοντας μεγάλο έδαφος και πλέον με αλλαγή προπονητή και αυτή, αφού ο Παπαδόπουλος ανήκει στο παρελθόν. 

Ο Ιωνικός όσα χρόνια και εάν αγωνίζεται στην κατηγορία, θα θεωρείται ένα εκ των φαβορί και πόσο μάλλον φέτος που έχει εκκινήσει πολύ καλά. Όμως, όταν η «μπάλα καίει» δείχνει ότι αγχώνεται. Το έδειξε και στο ματς με τον Διαγόρα στην Ρόδο αλλά και στο ντέρμπι με Εργοτέλη που ηττήθηκε στο τέλος.

Ο Απόλλωνας είναι μια περίπτωση που μοιάζει πολύ με αυτή της Ξάνθης αναφορικά με την καλοκαιρινή ενίσχυση, όμως τα ονόματα από μόνα τους μπάλα δεν παίζουν και από εκεί που κοιτούσαν πρωτάθλημα, πλέον στην 3η θέση από το τέλος κοιτάζουν πως... θα σωθούν.

Τέλος, η μοναδική ομάδα που δείχνει ότι μπορεί να  υποστηρίξει αυτό που έλεγε εξ' αρχής, δηλαδή «πρωτάθλημα», είναι ο Λεβαδειακός. Μία ομάδα χωρίς ουσιαστικά μεγάλες μεταγραφές προσπαθεί να επιστρέψει αμέσως στην κατηγορία όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Το μοναδικό πρόβλημα που έχει η ομάδα της Λειβαδιάς είναι στην ανάπτυξη και το δείχνει συνεχώς από το πρώτο ματς μέχρι και το τελευταίο. Εάν το λύσει ίσως να χτυπήσει πρωτάθλημα, μέχρι τότε... ίσως να στοιχίσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code