ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ύβρις, άτις, νέμεσις και... έχουμε ακόμα για την τίσιν!

 

Ο Θανάσης Μαγκλάρας δεν πίστευε, για ακόμη μία φορά, τα όσα παράλογα είδε χθες στο Πανθεσσαλικό στάδιο από την ΑΕΚ και τον Χιμένεθ, τονίζει ότι η κατάσταση δεν έχει φτάσει ακόμα στα χειρότερα της, ενώ έχει και υστερόγραφα.

Καλημέρα σας καλή Παρασκευή να έχετε και υπομονή για το Σαββατοκύριακο για λίγη ξεκούραση. Εμείς βέβαια θα συνεχίσουμε το έργο μας, όσο και αν αυτά που βλέπουμε δεν έχουν λογική και ποδοσφαιρική και εκτός ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ χθες ταξίδεψε στον Βόλο για να υπερασπιστεί το υπέρ της 4-2 του πρώτου αγώνα. Τα όσα ανέφεραν πριν την αναμέτρηση όμως δε δικαιολογούν αυτά που είδαμε. Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε τονίσει πως η ομάδα του πρέπει να σκοράρει και πράγματι οι επιλογές του στη βασική ενδεκάδα αυτό έδειξαν. Παρέταξε μια ενδεκάδα με βασικότατους ποδοσφαιριστές, με τις γνωστές απουσίες φυσικά που είναι πολλές και κομβικές.

Αυτό που δεν παρέταξε όμως στον αγωνιστικό χώρο ο τεχνικός της ΑΕΚ είναι η γνωστή φιλοσοφία που παρουσιάζουν οι ομάδες. Τη μαχητικότητα, τη σφιχτή άμυνα και το γρήγορο τρανζίσιον. Συμφωνώ η ΑΕΚ δεν το έχει παρουσιάσει αυτό σε όλη τη σεζόν φέτος, ξεκινώντας αρχικά με τον Μάσιμο Καρέρα. Όταν όμως ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωνε τον περασμένο Νοέμβρη πως η ΑΕΚ διαθέτει ρόστερ πρωταθλητισμού και πλέον τονίζει ότι η ομάδα χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση, καταλαβαίνουν όλοι πως αυτό που κυριαρχεί στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι ο παραλογισμός. 

Ο παραλογισμός και η ύβρις που αναφέρω στο τίτλο, εμφανίστηκε αρχικά από την προσέγγιση του αγώνα εντός γηπέδου και έπειτα με τις αλλαγές που έγιναν. Αυτό πραγματικά ίσως δεν το έχουμε ξαναδεί σε ομάδα. Η Ένωση έκανε τέσσερεις αλλαγές και οι τρεις παίκτες δεν αγωνίστηκαν στη φυσική τους θέση. Αν αυτό δεν είναι προσβολή στο ποδόσφαιρο και παραλογισμός δεν μπορώ να γνωρίζω τι είναι. Η άτις χθες ήρθε με τον Τσιντώτα να δείχνει σε ένα ακόμη παιχνίδι πως το εύκολο λάθος από παρόρμηση είναι στο αίμα του. Όσο σταθερός και να είναι στο παιχνίδι και πράγματι χθες ήταν καίριες και οι επεμβάσεις του στις στατικές φάσεις, ίσως και από φιλότιμο παρασύρεται. Το πέναλντι που κάνει είναι αδικαιολόγητο. Σε ένα σημείο μάλιστα που ο Βόλος είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και είχε επιβάλλει το ρυθμό του, δε διανοείται να του δίνεις ένα ακόμα μπουστάρισμα και την ευκαιρία να προηγηθεί.

Η νέμεσις στην ΑΕΚ έχει έρθει και φέτος εδώ και καιρό. Η Ένωση έχει πάψει εδώ και χρόνια να υποστηρίζει και να υπερασπίζεται το ποδόσφαιρο και έχει πληρώσει κάθε λάθος που έχει κάνει. Ίσως η μοναδική ομάδα, μαζί με τον Παναθηναϊκό, που έχουν πληρώσει και το παραμικρό λάθος. Χθες ο Βόλος παρόλο που είχε την κατοχή και έφτανε πολύ εύκολα στην περιοχή της ΑΕΚ, ελέω και της έλλειψης αμυντικών χαφ και μέχρι να βρει ρυθμό ξανά ο Σάκχοφ, δε δημιουργούσε πολλές ευκαιρίες εντός περιοχής. Απειλούσε μεν, αλλά με σουτ εκτός περιοχής και με στατικές φάσεις που όμως καθάριζε ο Τσιντώτας. Παρόλα αυτά ένα λάθος από τον τερματοφύλακά της και γκολ. Χωρίς λόγο ξανά στα σχοινιά η ομάδα του Χιμένεθ από ατομικό λάθος.

Το μεσοαμυντικό κομμάτι είναι η ανοιχτή πληγή σε όλη τη σεζόν. Το μαχαίρι όμως που της βάζουν οι αντίπαλοι της φτάνει πλέον και στο επιθετικό κομμάτι. Τελική η ΑΕΚ χθες εντός περιοχής έκανε στο 32' με το σουτ του Ανσαριφάρντ να κοντράρει στον Γκρίλο. Η επόμενη τελική της ΑΕΚ από την περιοχή ήταν στο 57'. Μετά τέλος. Το παιχνίδι δίνουμε τη μπάλα στον Γκαρσία και ότι βγάλει αυτός δεν μπορεί να σταθεί σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό αρχικά και να βγει στην Ευρώπη έπειτα. Ειδικά όταν δεν έχει βοήθειες από την πλευρά με τον Σβάρνα που δεν είναι δεξιός μπακ το παλικάρι και το παλεύει πραγματικά. Χθες μάλιστα ήταν ο καλύτερος της ΑΕΚ στο γήπεδο. Αλλά και όταν πήγε στα αριστερά ο Γκαρσία για να επωφεληθεί από τα ανεβάσματα του Λόπες πάλι δεν έφτιαξε φάση, διότι έκλειναν εκεί τέσσερεις παίκτες του Βόλου με εντολή Λόπεθ.

Ο Βόλος, όσο είχε δυνάμεις ότι αδυναμία είχε η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο τη χτύπησε. Αν μέχρι να αδειάσει είχε πετύχει και δεύτερο γκολ, δύσκολα θα αποκλειόταν. Όμως η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο μέρος δεν απείλησε και η ομάδα του Χιμένεθ μπήκε για να σβήσει το ματς. Αυτό δεν κολακεύει την ομάδα και η κακή εικόνα που παρουσιάζουν στον αγωνιστικό χώρο βγάζει ηττοπάθεια και παραίτηση για τη σεζόν. Όταν βλέπεις παίκτες να μην κυνηγάνε φάσεις, να αναλώνονται σε ανούσια σκληρά φάουλ και να μην έχουν ένα πλάνο οργανωμένης επίθεσης, σου βγάζει παραίτηση. Θα είναι μεγάλο λάθος να πιστέψουν στην ΑΕΚ πως δεν έχουν κάτι να κυνηγήσουν πλέον. Βρίσκονται, έστω και με ζόρι στους «4» του Κυπέλλου και η διαδικασία των play-offs μόνο φιλική δε θα είναι για την Ένωση.

Επειδή η τίσιν, δηλαδή η οριστική συντριβή, δεν έχει φτάσει ακόμη για την ΑΕΚ το τσιπάκι πρέπει να γυρίσει άμεσα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα τη Δευτέρα. Χρειάζεται η ΑΕΚ το 2/2 μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος για να εκμεταλλευτεί ότι στραβοπατήματα υπάρξουν από τα ντέρμπι που έχουν οι υπόλοιποι διεκδικητές ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Αν το κάνει θα μπει με ηρεμία στα play-offs και με τους τραυματίες να επιστρέφουν ίσως να δούμε διαφορετική εικόνα. Αν στραβοπατήσει η εσωστρέφεια θα ενταθεί και δε θα είναι απίθανο η ΑΕΚ να μπει στις δέκα έξτρα αγωνιστικές με επιπλέον ηττοπάθεια και τον κίνδυνο να χαθεί η Ευρώπη ορατό. Αυτή θα είναι η ολοκληρωτική συντριβή για την ΑΕΚ στη φετινή σεζόν και αν θέλουν να συνεχίσουν οι περισσότεροι να βρίσκονται και του χρόνου στις τάξεις της Ένωσης αυτό πρέπει να το αποτρέψουν. Ακόμα και ο Χιμένεθ παίζει το κεφάλι, για να μη θεωρεί κανείς ότι είναι άμοιρος ευθυνών.

Υ.Γ. 1) Νεντελτσεάρου και Λάτσι δεν αποδίδουν μαζί και αυτό είναι εμφανές. Δεν έχουν επικοινωνία. Πρέπει να δώσει ευκαιρία στον Νταντσένκο ο Χιμένεθ και να επαναφέρει το δίδυμο Σβάρνας-Λάτσι που είχε δείξει σταθερότητα τον Ιανουάριο. Διαφορετικά αν δεν τον ήθελε τον Ουκρανό ο Ανδαλουσιανός έπρεπε να το πει από την πρώτη στιγμή και να πατήσει πόδι.

Υ.Γ. 2) Μάνταλος, Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία βγάζουν δικαιολογημένα κούραση από τα συνεχή παιχνίδια και θα είναι κλειδί η διαχείριση τους στο υπόλοιπο της σεζόν.

Υ.Γ. 3) Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ δυσκολεύει το σκοράρισμα της ΑΕΚ. Ο Ιρανός ήταν κομβικός στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ θα τον χρειαστεί σε αυτό το φινάλε. Τα δύο παιχνίδι με Απόλλωνα και Βόλο τα χρειάζεται ο Καρίμ για τόνωση ψυχολογίας. Να τον ψάξουν ορθολογικά για να σκοράρει και να λυθεί ξανά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code