ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ - Απόλλωνας 2-0 : Νίκησε από το πρώτο ημίχρονο και έφθασε τον Άρη


Η ΑΕΚ με μία πειστική εμφάνιση και ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος , κέρδισε τον Απόλλωνα  με δύο γκολ του Καριμ Ανσαριφάρντ ,έχοντας μάλιστα μία εξαιρετική αμυντική λειτουργία που δέχτηκε την πρώτη της τελική στο 80' !
Κορυφαίοι Αλμπάνης και Λιβάι Γκαρσία για την Ένωση.

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να θέλει να επιβληθεί στον αντίπαλο της , με αποτέλεσμα να απειλήσει για πρώτη φορά στο 3' με τον Αλμπάνη να γυρίζει σε επικίνδυνο σημείο και στο 4'  ο  Μάνταλος να μην μπορεί να σκοράρει από πάσα και πάλι του Αλμπάνη.  Στο 7' η Ένωση κερδίζει κόρνερ , στο ριμπάουντ ο Σιμάνσκι δίνει στον Λιβάι Γκαρσία , ο οποίος κάνει απίθανη ενέργεια και σερβίρει έτοιμο γκολ στον Καρίμ Ανσαριφάρντ , ο οποίος βρίσκει δίχτυα μετά από καιρό . Έτσι το πολύ πιεστικό και καλό ξεκίνημα των ''κιτρινόμαυρων'' καρποφόρησε!  Η Ένωση συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να προσπαθεί να τελειώσει το παιχνίδι από νωρίς απέναντι σε έναν Απόλλωνα που δεν μπορούσε να αντιδράσει . Ο πολύ δραστήριος Αλμπάνης  στο 13' συγκλίνει προς τα μέσα , σουτάρει αλλά ο Βέρχουλστ  ήταν σε ετοιμότητα. 

To πρώτο εφιαλτικό τέταρτο για τους φιλοξενούμενους πέρασε και στη συνέχεια προσπάθησαν να παγώσουν τον ρυθμό και να κλέψουν τη μπάλα ψηλά , χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα . Στο 24' ο Λαγός κάνει φάουλ στον Μάνταλο , αυτός το εκτελεί με πάσα , η μπάλα φτάνει στον Νταντσένκο , ο οποίος κάνει ωραία ενέργεια και σεντράρει , από το ριμπάουντ ο Αλμπάνη στέλνει με δυνατό δεξί σουτ τη μπάλα στο δοκάρι για να κάνει το 2-0 και πάλι ο Ιρανός σε κενό τέρμα. Στο 33' ο Έλληνας εξτρέμ των γηπεδούχων , κάνει άλλη μία εξαιρετική ενέργεια , αλλά το σουτ του Μάνταλου ,απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βέρχουλστ . Οι φάσεις και η πίεση για την ΑΕΚ δεν σταματούσε στο 36' κάθετη του Ανσαριφάρντ βγάζει τετ α τετ τον Σιμάνσκι , αλλά ο τελευταίος έκανε κακό τελείωμα .

Η ΑΕΚ μπήκε στο πρώτο μέρος με σκοπό να τελειώσει το ματς από νωρίς και αυτό πετυχαίνει ! Αφού και απειλούσε αλλά και δεν άφησε τον Απόλλωνα να της κάνει ούτε μία τελική σε όλο το πρώτο μέρος , με τους Αλμπάνη και Λιβάι Γκαρσία να είναι σε εξαιρετική μέρα !

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο με τον Μάνταλο να απειλεί στο 47' , έπειτα από πάσα του Λιβάι , στην αντεπίθεση . Πάντως στα πρώτα λεπτά  Απόλλωνας , έχει βελτιώσει αρκετά την εικόνα του , αφού κρατάει μπάλα και έχει ανεβάσει τις γραμμές του . Στο 57' ο Μάνταλος κλέβει και βγάζει εξαιρετική πάσα στον Σάκχοφ , ο οποίος αστόχησε με το κεφάλι από πολύ πλεονεκτική θέση , σε μία φάση που οδήγησε σε προληπτική αλλαγή τον αρχηγό του δικεφάλου . Η συνέχεια πάντως για τους κυανόλευκους  δεν ήταν ανάλογη αφού η Ένωση είχε εύκολα την κατοχή και διαχειριζόταν το παιχνίδι ξεκούραστα . Στο 78 ' ο Μανόλο Χιμένεθ με την είσοδο του Νεντελτσιάρου , γυρνάει σε τριάδα την άμυνά του  ,σε ένα 3-4-3 και στην αμέσως επόμενη φάση ο Απόλλων κάνει τη πρώτη του τελική ! Γενικότερα υπήρχε μία σύγχυση στους κιτρινόμαυρους μετά την αλλαγή του σχηματισμού τους , με τον Ντομίνγκες να απειλεί στο 84' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουνιέ . Στις καθυστερήσεις ο Λιβάι Γκαρσία χάνει μία καλή ευκαιρία , αλλά η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ παίρνει μια σημαντική νίκη αλλά πάνω από όλα με καλή εμφάνιση , τόσο επιθετικά , όσο και αμυντικά !

ΑΕΚ: Αθανασιάδης - Νταντσένκο, Σβάρνας, Λάτσι, Λόπες - Σάκχοφ, Σιμάνσκι - Γκαρσία, Μάνταλος (Μαχαίρας 67') , Αλμπάνης (Νεντελτσιάρου 78')- Ανσαριφάρντ.

Απόλλωνας: Βέρχουλστ - Κάλισιρ (Τσαμπούρης 45'), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς (Φατιόν 64')  - Λαγός (Φερνάντεθ 64'), Σλίβκα (Μουνιέ 45'), Κολ, Χουχούμης - Ιωαννίδης - Ντάουντα (Μπετινέλι 78')

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code