ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα-Γεωργία (1-1): Κακή εικόνα από την Εθνική μας και «Χ»αμένη ευκαιρία!

 


Πολύ κακό αποτέλεσμα για την Εθνική μας ομάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα βρήκε σκούρα απέναντι στο αντίστοιχο της Γεωργίας και δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στο γήπεδο της Τούμπας. Παρόλο που ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με διάθεση να πιέσει ψηλά και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μετά το εικοσάλεπτο η Εθνική μας οπισθοχώρησε πολύ στο γήπεδο. Οι παίκτες της Γεωργίας βρήκαν ευκαιρία να πάρουν την κατοχή και μέτρα στο γήπεδο, όντας σε όλες τις στατικές κατηγορίες καλύτεροι από την Εθνική μας. Ο Κακαμπάτζε με αυτογκόλ έβαλε μπροστά την Εθνική μας, με Κβαρατσκέλια να πετυχαίνει γκολ με μια όμορφη ατομική ενέργεια και να απαντάει άμεσα στο προβάδισμά μας. Επόμενο παιχνίδι στο Κόσοβο για την Εθνική μας, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ: 

Με 4-2-3-1 παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Τζον Φαν Σχιπ, έχοντας τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, όπως και στο παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία. Στην άμυνα οι τρεις στους τέσσερις ήταν ίδιοι, με τους Μπακάκη δεξιά στην άμυνα και Παπαδόπουλο και Τζαβέλα στο κέντρο να διατηρούν τις θέσεις τους. Στα αριστερά όμως ο Γιαννούλης, που ξεπέρασε το τραυματισμό του, πήρε τη θέση του Κώστα Τσιμίκα. Ο Ζέκα με τον Μπουχαλάκη ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μπακασέτα. Δεξιά στην επίθεση ο Φορτούνης, αριστερά ο Τζόλης και στην κορυφή προτιμήθηκε ο Παυλίδης έναντι του Γιακουμάκη.

Ίδιο σύστημα και για τον Βίλι Σανιόλ. Ο Γάλλος τεχνικός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Λόρια και μπροστά του στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια και Γκιορμπελίτζε. Δύο κεντρικά ήταν οι Κανκάβα και Αμπουργιανιά, με τον Κιτεϊσβίλι να κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά στην επίθεση ο Λομπχανίτζε, αριστερά ο Κβαρατσκέλια και μοναδικός προωθημένος ο Ζιζβιβάτζε.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές στις μεταβιβάσεις τους και στα ρίσκα που έπαιρναν. Στο 8' πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση για την Εθνική μας ομάδα με τον Γιαννούλη να μπαίνει από τα αριστερά, μετά από συνεργασία με τον Φορτούνη, να γυρίζει παράλληλα, όμως ο Τζόλης έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λόρια. Η Εθνική μας άρχισε να παίρνει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, περιορίζοντας τους Γεωργιανούς σε παθητικό ρόλο.

Στο 13' ωραία ενέργεια του Φορτούνη που μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα, όμως αρχικά ο Τζόλης και στη συνέχεια ο Μπακασέτας σούταραν πάνω στα σώματα. Από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική της Γεωργίας άρχισε να κρατάει τη μπάλα στα πόδια της και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 24' απευθείας κόρνερ του Μπακασέτα, το έβγαλε με τις γροθιές ο Λόρια. Στο 28' πρώτη ευκαιρία για τη Γεωργία με τον Κβαρατσκέλια να φεύγει στην αντεπίθεση να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή και αφού ταλαιπώρησε αρκετούς αντιπάλους σούταρε πάνω στον Τζαβέλα.

Στο 33' μετά από φάση διαρκείας ο Φορτούνης κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή, όμως το σουτ του αλλοιώθηκε και κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του Λόρια. Η Εθνική μας αναχαιτούσε εύκολα την κατοχή, όμως δυσκολευόταν να βγει γρήγορα μπροστά. Στο 38' ωραία ανάπτυξη της Εθνικής μας με τον Μπακάκη να σεντράρει από δεξιά και το Φορτούνη να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο, όμως ο Λόρια ήταν σωστά τοποθετημένος. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες ευκαιρίες και με τη Γεωργία να έχει κερδίσει πολλά μέτρα στο γήπεδο.

Στην επανάληψη η Γεωργία μπήκε με τον ίδιο ρυθμό έχοντας την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά. Στο 56' οι Γεωργιανοί διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Τζαβέλα μετά από σέντρα του Κακαμπάτζε, όμως ο Μαρτσίνιακ συνέχεισε την αναμέτρηση. Η Εθνική μας δυσκολευόταν να κρατήσει την κατοχή και δεν απειλούσε στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στο 68' τεράστια ευκαιρία για τη Γεωργία, με τον Αμπουρτζάνιε να εκτελεί το φάουλ και τον Βλαχοδήμο να απογειωνέται και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 76' ήρθε από το πουθενά το γκολ για την Εθνική μας ομάδα. Ο Λημνιός πλαγιοκόπησε από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Κακαμπάτζε, ο οποίος έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 78' όμως είχαμε την άμεση απάντηση από πλευράς Γεωργίας, με τον Κβαρατσκέλια να κάνει τρομερή ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον Μαυρία και σούταρε στην κλειστή γωνία του Βλαχοδήμου για το 1-1.

Στο 86' μεγάλη ευκαιρία για τους Γεωργιανούς με τον Κανκάβα να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Βλαχοδήμο να διώχνει με υπερένταση. Οι Γεωργιανοί ήταν αυτοί που πίεσαν μέχρι το τέλος για το γκολ της νίκης, μη μπορώντας να αλλάξει το τελικό 1-1.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΕΛΛΑΔΑ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (Μαυρίας 42'), Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (Σιώπης 87'), Μπακασέτας (Μασούρας 70'), Φορτούνης, Τζόλης (Λημνιός 46'), Παυλίδης (Γιακουμάκης 70').

ΓΕΩΡΓΙΑ (4-2-3-1): Λόρια, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουργιανιά (Κβίλια 74'), Κιτεϊσβίλι (ΚβεΚβεσκίρι 84'), Λομπχανίτζε (84'), Κβαρατσκέλια, Ζιζβιβάτζε .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code