ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΝΠΣ Βόλος-ΑΕΚ (1-0): Πήρε φωτιά, δεν κάηκε, προκρίθηκε!

 


Με ζόρι η Ένωση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δια πυρρός και σιδήρου πήρε η ΑΕΚ την πρόκριση στο Πανθεσσαλικό, παρόλο που έφυγε ηττημένη με 1-0, έχοντας ως προίκα το 4-2 της πρώτης αναμέτρησης. Σε ένα παιχνίδι αρκετά μονόπλευρο στη μεγαλύτερή του διάρκεια, ο Βόλος είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος αλλά μόνο στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός, όταν και προηγήθηκε. Στο 35' έγινε αυτό με τον Δουβίκα να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλντι που κέρδισε ο Νίνης από τον Τσιντώτα, σε κακή έξοδο του δεύτερου.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε, αλλά στην επανάληψη ο Βόλος πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης. Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει είναι να δημιουργήσει τις πολλές ευκαιρίες του πρώτου μέρους, με την κούραση των παικτών και την άμυνα της ΑΕΚ να σφίγγει να είναι οι βασικές δικαιολογίες για αυτό. Ειδικά μετά το 70' όταν ξεκίνησαν οι μαζεμένες αλλαγές από τις δύο ομάδες ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τελική στην εστία μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με την ΑΕΚ μάλιστα να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με δέκα παίκτες με τον Χνιντ να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 93'.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με 4-2-3-1 και με μία αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον Ολυμπιακό, παρέταξε την ομάδα του ο Άνχελ Λόπεθ. Ο Κλέιμαν βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τον Τέκιο να παίρνει θέση δεξιά στην άμυνα. Αριστερά παρέμεινε ο Φερράρι, όπως και το κεντρικό αμυντικό οι Μήτογλου και Γκρίλο. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Τσοκάνης και Νίνης, με τον Μπαριέντος να κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξιά φανέλα βασικού είχε ο Περέα, αριστερά ο Μπαρτόλο και στην κορυφή ο πρώτος σκόρερ του ΝΠΣ Βόλου, ο Τάσος Δουβίκας.

Για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ υπήρχε διαφοροποίηση στο σχηματισμό, σε σχέση με το παιχνίδι στη Λεωφόρο. 4-3-3 με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Καμία διαφοροποίηση στην άμυνα με τον Σβάρνα να διατηρείται δεξιά. Οι Νεντελτσεάρου και Λάτσι στο κέντρο και αριστερά ο Λόπες. Σιμάνσκι, Κρίστισιτς και Σάκχοφ βρέθηκαν μαζί στην ενδεκάδα, με τον αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο να τοποθετείται αριστερά στην επίθεση. Δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία και στην κορυφή ο Καρίμ Ανσφαριφάρντ.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό με τον Βόλο να θέλει να επιτεθεί από την αρχή και να κάνει την πρώτη του φάση μόλις στο 3' με τον Φερράρι να σουτάρει με το δεξί και τον Τσιντώντα να μπλοκάρει εύκολα. Στο 6' δεύτερη φάση για τον Βόλο με το Νίνη να σουτάρει εκτός περιοχής και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να μη δυσκολεύεται. Στο 7' και μετά από κόρνερ του Μπαριέντος ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά χωρίς ισορροπία με τη μπάλα όμως να περνάει άουτ.

Στο 9' απάντησε η ΑΕΚ στις ευκαιρίες όταν μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του Χιμένεθ ο Ανσαριφάρντ σούταρε εκτός περιοχής και ο Κλέιμαν μπλόκαρε σταθερά. Μετά το δεκάλεπτο η Ένωση ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε την κατοχή της μπάλας και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Σταδιακά, μετά το 20', ο Βόλος ανέβαζε και πάλι στροφές, με τον προπονητή της ομάδας Άνχελ Λόπεθ να ζητάει από τα ball-boys να επαναφέρουν γρήγορα τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές οι διαμαρτυρίες για φάουλ εκατέρωθεν.

Στο 32' όμορφη αντεπίθεση για την ΑΕΚ, μετά από κόρνερ του Βόλου, η μπάλα έφτασε στον Ανσφαριφάρντ που προσποιήθηκε εντός περιοχής αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στα σώματα. Στο 34' και με το Βόλο να αναπτύσσεται εξαιρετικά από την άμυνά του οι κόντρες ευνόησαν τον Νίνη ο οποίος πέρασε τον Τσιντώτα και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Τζοβάρας έδειξε αμέσως την εσχάτη των ποινών και ο Δουβίκας άνοιξε το σκορ για την τοπική ομάδα, στέλνοντας αριστερά τη μπάλα και δεξιά τον Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ δυσκολευόταν στα τελευταία λεπτά να αναπτύξει οργανωμένες επιθέσεις, πράγμα που της δημιουργούσε και κενά στην άμυνα. Στο 39' μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο με τον Μπαρτόλο να γίνεται ο κάτοχος της μπάλας στα αριστερά να σουτάρει και ο Νεντελτσεάρου να βάζει την κόντρα για το κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια, επιπλέον, μεγάλη ευκαιρία.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές. Στο 47' μετά από σέντρα του Μπαρτόλο ο Περέα σούταρε μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Λάτσι. Στο 57' απειλεί πρώτη φορά η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Σάκχοφ σούταρε εκτός περιοχής και ο Κλέιμαν μπλόκαρε δύσκολα. Στο 59' τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ευνοήθηκε μετά τις κόντρες ο Ανσαριφάρντ, βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Μέχρι το 65' ο Βόλος είχε τον πλήρη έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο και η ΑΕΚ είχε επιδοθεί σε ένα παιχνίδι υπομονής. Με τη μετατόπισε του Λιβάι Γκαρσία στα αριστερά η Ένωση πήρε μέτρα στο γήπεδο. Οι Βολιώτες έδειχναν περισσότερο κουρασμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και δεν δημιουργούσαν με την ίδια συχνότητα με το πρώτο μέρος. Μετά το 70' και τις πολλές αλλαγές που έγιναν ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε σταδιακά και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. 

Με δέκα παίκτες έμεινε η ΑΕΚ στο 93 με τον Χνιντ να δέχεται δύο κίτρινες σε διάστημα εφτά λεπτών. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (4-2-3-1): Κλέιμαν, Τέκιο (Ριένστρα 70'), Μήτογλου, Γκρίλο, Φερράρι, Τσοκάνης (Μαρτίνες 83'), Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Περέα (Μπουένο 62'), Δουβίκας.

ΑΕΚ (4-3-3): Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Σάκχοφ (Χνιντ 83'), Κρίστισιτς, Μάνταλος (Χριστόπουλος 58'), Λιβάι Γκαρσία (Βασιλαντωνόπουλος 87'), Ανσαριφάρντ (Μαχαίρας 83').

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code