ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Φεύγει με το κεφάλι ψηλά, παρά τον αποκλεισμό (0-1)

 


Η Άρσεναλ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για το δεύτερο παιχνίδι της φάσης των 16' του Γιουρόπα Λιγκ, με την αγγλική ομάδα να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς είχε κερδίσει με 1-3 στο Γ. Καραϊσκάκης. 

Η Άρσεναλ ηττήθηκε με 0-1 από τον πολύ ανταγωνιστικό Ολυμπιακό, αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς βασίστηκε στην νίκη με 1-3 στην Ελλάδα. Έτσι ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στην διοργάνωση και θα επικεντρωθεί στα Play-off που έρχονται αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος. 

1ο ημίχρονο: Στην σεντρα της αναμέτρησης ήταν ο Ολυμπιακός, το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό στα πρώτα λεπτά, μάλιστα υπήρξε και μια σύγκρουση ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Σμίθ-Ρόου, αλλά οι παίκτες δεν είχαν κάτι σοβαρό και σηκώθηκαν. Ο Ολυμπιακός πίεζε αρκετά ψηλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η Άρσεναλ κρατούσε όμως περισσότερο την μπάλα στα πόδια της. Η ομάδα του Αρτέτα είχα σε τεράστια ευκαιρία με τον Πεπέ ο οποίος πήρα μια κόντρα από τον Σα πλάσαρε η μπάλα βρήκε στον Σωκράτη και κατέληξε κόρνερ στο 19ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως στις ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί να σουτάρει και τον Λένο να κάνει ωραία επέμβαση, σε μια φάση που ενδεχομένως να ήταν οφσάιντ και παρέμεινε τον 0-0. Η Άρσεναλ έχασε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ να παίρνει την μπάλα από τον Θεμπάγιος, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 24'. Πολυ καλό παιχνίδι και από τις 2 ομάδες με πολύ καλό ρυθμό ειδικά από το 10' και μετά. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά για να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Η Άρσεναλ προσπάθησε να πιέσει και εκείνη με την σειρά της οπότε το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Η Άρσεναλ είχε μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Σμίθ-Ρόου να σουτάρει και ο Σα να αποκρούει την μπάλα. Έτσι έληξε και το πρώτο μέρος με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με ισόπαλο σκορ στο 0-0.

2ο ημίχρονο: Στην σεντρα βρέθηκε η Λονδρέζικη ομάδα. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε μια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση με τον Φορτούνη να σουτάρει άουτ στο 47'. Αμέσως μετά ο Χολέμπας έκανε μια κεφάλια μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα χωρίς να ανησυχήσει τον Λένο. Η ομάδα του Μαρτίνς άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση μετά από ωραία ενέργεια του Ελ Αραμπι, η μπάλα βρήκε κιόλας στον Γκάμπριελ και έτσι έγινε το 0-1, στο 51'. Από εκεί και πέρα η Άρσεναλ έψαξε την αντίδραση για να φέρει το μάγε στα ίσα. Η Άρσεναλ είχε μεγάλη στιγμή στο 61' με τον Πεπέ να σουτάρει δυνατά μετά από γύρισμα του Ομπαμεγιάνγκ, άλλη η μπάλα κόντραρε σε συμπαίκτη του και κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε εκ; φάουλ σε καλό σημείο στο 65'; αλλά η εκτέλεση ήταν κακή και δεν έγινε κάτι από εκείνη την φάση. Στο 76ο λεπτό ο Οντεγκααρντ έχασε μια πόλη σημαντική ευκαιρία αφού σούταρε ψηλά άουτ και παρέμεινε το προβάδισμα του Ολυμπιακού με 0-1. Η Άρσεναλ συνέχισε να πιέζει τον Ολυμπιακό και έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ να πλασάρει άουτ, αφού είχε διασχίσει το μισό γήπεδο και είχε βρεθεί με μόνο αντίπαλο τον Σα. Ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες λίγα λεπτά πριν από την λήξη του παιχνιδιού, καθώς ο Μπα είδε την κίτρινη κάρτα μετά από φάουλ και αμέσως μετά εκνευριστικε και είδε αμέσως την 2η κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του ματς. Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από 2 ευκαιρίες, ο Σα ήταν εκεί και κράτησε το 0 για την ομάδα του στο 86'.

Αρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (Τσέιμπερς 81'), Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Σμιθ Ρόου (Μαρτινέλι 81') , Θεμπάγιος (Οντεγκααρντ 57'), Ελνενί (Πάρτεϊ 57'), Τζάκα, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ. 

Πάγκος: Λακαζέτ, Οντεγκααρντ, Χόλντινγκ, Σεντρίκ, Παρτέϊ, Τσέιμπερς, Μαρί, Νέλσον, Ενκέτια. 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Μπα, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ (Λαλά 85'), Καμαρά, Εμβιλά, Ανδρούτσος (Μπρούμα 62'), Φορτούνης (Μπουχαλάκης 85'), Μασούρας (Ραντζέλοβιτς 62')και Ελ Αραμπί.

Παγκος: Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Ντρέγκερ, Μπρούμα, Καραργύρης, Λαλά, Τζολάκης, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


 

Ad Code