ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Άνχελ Μαντράθο: "Tο να βρίσκεται ο Γύρος της Ισπανίας στην Μπούργος σημαίνει πολλά για εμάς"



Ο αρχηγός της Μπούργος, Άνχελ Μαντράθο μίλησε αποκλειστικά στο sportsnewsgreece.gr και στον Άρη Κατσίδη για τους στόχους της νέα σεζόν αλλά και για τον φετινό Γύρο της Ισπανίας, ο οποίος θα ξεκίνησει από την πόλη της ομάδας.

Ο Μαντράθο αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της Μπούργος τις τελευταίες τρεις σεζόν, κάνοντας μια επιτυχημένη και αναγνωρισμένη πορεία στις διεθνείς διοργανώσεις. 

Ο 32χρονος Ισπανός ποδηλάτης θυμίζουμε ότι νίκησε μεταξύ άλλων στο 5ο εταπ του Γύρου της Ισπανίας το 2019 και είχε κρατήσει την πουά φανέλα από το 2ο έως το 15ο ετάπ εκείνη την σεζόν στην Vuelta, τερματίζοντας τελικώς στην δεύτερη θέση της σχετικής βαθμολογίας.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα σεζόν για την ομάδα αλλά και για σένα; Τι θα ήθελες να πετύχεις περισσότερο στην νέα σεζόν;

Ο κύριος στόχος είναι να αγωνιστώ στην La Vuelta και να πάρει την νίκη σε ένα από τα ετάπ. Επίσης, στην Μπούργος εστιάζουμε στην La Vuelta, είναι ο κύριος αγώνας για την ομάδα. Προσωπικά, θα ήθελα να κάνω μια καλή εμφάνιση και να τερματίσω σε μια καλή θέση στην γενική κατάταξη.

Ποιες είναι οι απόψεις σου για την περσινή σεζόν; Τι θεωρείς ότι μάθατε περισσότερο;

Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ διαφορετική σεζόν, εξαιτίας της έλλειψης των αγώνων. Πάντα κάναμε προπόνηση αλλά χωρίς να γνωρίζουμε αν ο αγώνας θα λάβει χώρα. Πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να έχεις καλή συμπεριφορά, επιθυμία και ενθουσιασμό.


Πριν λίγες μέρες έγινε η παρουσίαση του φετινού Γύρου της Ισπανίας στην Μπούργος και ο πρώτος αγώνας φέτος είναι στην πόλη σας. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτό.

Για την ομάδα και για εμένα, το γεγονός αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Το να βρίσκεται ο Γύρος της Ισπανίας στην Μπουργός σημαίνει πολλά για εμάς. Ξεκινάμε από το σπίτι μας, οπότε τις πρώτες μέρες θα πρέπει να παλέψουμε ακόμη περισσότερο για να διαφημίσουμε τους συνεργάτες μας.

Πως πηγαίνει η φετινή pre season; Τι θεωρείτε ότι δουλέψατε περισσότερο;

Η φετινή pre-season δεν ήταν διαφορετική. Οι ποδηλάτες από την βόρεια Ισπανία μετακινήθηκαν στην νότια πλευρά της χώρας για να προπονηθούν με καλύτερο καιρό.

Έκανες ποδήλατο στην Asturias στο Gamoniteiro παρέα μαζί με τον νικητή του Γύρου της Γαλλίας του 1998, Πέντρο Ντελγκάδο. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτό.

Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη μέρα το να προπονούμε μαζί με τον Περίκο Ντελγκάδο και να ανακαλύψουμε μια από τις νέες κορυφές του Γύρου της Ισπανίας. Θα ήθελα να πω ευχαριστώ στην οργανωτική επιτροπή, επειδή μου έκαναν την τιμή να το κάνουμε αυτό. Σχετικά με το Gamoniteiru, όλο το ετάπ και η ανάβαση, θα είναι πολύ δύσκολο και εκείνη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ ενδιαφέρον για τους θεατές. 


Είσαι ο αρχηγός της ομάδας της Μπούργος και έχεις πει "Χαίρομαι να βοηθάω νέους ανθρώπους". Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτό. Θεωρείς ότι ο ρόλος του αρχηγού σου δημιουργεί επιπλέον ευθύνες;

Για μένα, το να είμαι ο αρχηγός εδώ στην  Burgos BH  σημαίνει ότι οφείλω να είμαι το σημείο αναφοράς. Θέλω να δείξω στα νέα παιδιά την σπουδαιότητα των συνεντεύξεων, το να έχουν καλές σχέσεις με τα brands και πάντα να έχουν καλό χιούμορ μεταξύ τους. Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής στην επαγγελματική ποδηλασία. Θα μπορώ να συνεχίσω να βοηθάω νέους ποδηλάτες για πολύ καιρό.

 Δήλωσες πρόσφατα στην Marca ότι: "Θα υπάρχει μεγάλη μάχη" σχετικά με την Vuelta της φετινής σεζόν. Πόσο ανταγωνιστικός πιστεύεις ότι θα είναι ο φετινός Γύρος της Ισπανίας;

Για την διαδρομή, νομίζω ότι θα είναι περισσότερο σπρίντερς και επίσης αυτό θα αυξήσει το επίπεδο του αγώνα. Εξαιτίας των flat (επίπεδων) ετάπ,  θα είναι περισσότερες οι μέρες οπού ο άνεμος μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής.

Κέρδισες ένα ετάπ το 2019 και τερμάτισες στην δεύτερη θέση στην βαθμολογία των βουνών (πουά φανέλα). Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από εκείνη την περίοδο;

Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική. Πήρα την την ευκαιρία να πάρω περισσότερους συνεργάτες και επίσης πάλεψα για την φανέλα των βουνών (πουά φανέλα). Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας καλός στόχος για την σεζόν.

Θα ήθελα να μας μιλήσεις σχετικά με την φιλοσοφία της ομάδας αλλά και για το αν υπάρχει χημεία.

 Είμαστε μια ομάδα που κρατάμε χαμηλά τους τόνους, αλλά πάντα παλεύουμε για την νίκη. Επίσης, στην αρχή του κάθε ετάπ, προσπαθούμε να κάνουμε επίθεση και στοχεύουμε να νικήσουμε. Αυτός είναι ο τρόπος που αγωνιζόμαστε και αυτό το ξέρουν οι φίλαθλοι. Έχουμε τα hashtag #AlwaysBrave (#SiempreValientes).


 Την περασμένη εβδομάδα η Μπούργος στο μπάσκετ κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, ενώ τον Οκτώβριο πήρε το BCL. Θεωρείς ότι αυτές οι επιτυχίες δίνουν στην ομάδα ένα επιπλέον κίνητρο;

Είναι σημαντικό ότι η Μπούργος έχει πολύ καλές αθλητικές ομάδες στην πόλη της. Όσα περισσότερα κατακτούμε, τόσο περισσότερο θα είμαστε σε θέση να παλεύουμε μεταξύ μας για να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Η τελευταία ερώτηση έχει να κάνει με την Ελλάδα και θα ήθελα να μας πεις ποια είναι η άποψη σου για την χώρα μας και αν έχεις ξεχωρίσει ιδιαίτερα κάποιον Έλληνα αθλητή ή ομάδα;

Γνωρίζω τον Ταμουρίδη, έναν Έλληνα ποδηλάτη που αγωνίστηκε στην  Euskaltel Euskadi. Δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα να επισκεφτώ την Αθήνα ή τα υπέροχα νησιά.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code